Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 10:03 | December 3, 2010

  ang uteliggarbilden.

  Kommentar; Diggade din blogg tills jag såg den sista bilden, hur fan kan du ställa dig och fota en uteliggare och sedan lägga ut det på nätet! Du borde skämmas på riktigt

  Denna känga fick jag som en kommentar på det HÄR inlägget.

  Jag kan ju börja med att säga att  1. det var inte jag som tog bilden, men det spelar i och för sig ingen roll för de är ju jag som lagt UPP den på bloggen och för 2. nej jag skäms inte för det, för det är sånna här bilder som FOLK SER och får reda på hur hemskt vissa folk har det, att VI där ute borde vara jävligt tacksamma för att vi faktist har det vi har! Jag tänker inte predika om att ‘ vi borde vara nöjda med allt!’ men en sånn bild som jag la upp, får en ju faktist att tänka om.

  Jag tycker det är hemskt, riktigt , riktigt hemskt! Och om jag kunde så skulle jag hjälpa varenda en i världen. men det kan jag inte, men det jag KAN göra , är att upplysa , visa och lägga fram korten på bordet att – såhär ser världen ut, och det suger.

  Så döm mig inte. för jag tycker det är lika förjävligt som du. bara det att, jag vågar visa att det inte är OK att det är såhär, och att vi borde få se hur det verkligen ser ut.


  42 kommentarer  42 kommentarer om “ang uteliggarbilden.”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Kanske hade varit en annan sak om du skrev nåt i den här stilen till bilden istället för om shopping på MBK. Tyvärr ser vi uteliggare VARJE dag i Sthlm också, vi vet att världen ser ut så! Sen kan man välja sina tillfällen att publicera om saken..

   Reply
  • Bra sagt! Bra gjort, you go girl!

   Reply
  • Alltså det var lite tokigt att du valde att publicera bilden i det där inlägget… Sen räcker det kanske med att skriva att du tycker att det är hemskt men inte lägga ut någon bild. Jag förstår verkligen hur du menar med att bilden förstärker det hela men jag tror att vi alla är medvetna om hur läget är. Du har egentligen inte heller direkt någon rätt att lägga ut en bild på okänd människa så där. För mig skulle det kännas mer fel än rätt. Tyvärr alltså

   Reply
  • huruvida man tycker har man alla rättigheter att lägga ut en bild man tagit på offentlig plats även om man fotat en människa. Så länge man är ägare eller har fått rättigheter av ägaren..

   Reply
  • Tyckte det inte var alls konstigt att du la ut bilden, ser ut som en bild från en nyhetstidning tycker jag… Man ser ju inte vem personen är ändå liksom..

   Reply
  • du har endå ingen rätt att lägga upp den bilden. speciellt inte i det syftet. han har inte bett om det!

   Reply
  • det är klart det är okej att du lägger upp denna bilden, förstår inte varför alla reagerar. det är som du säger bara bra att du lägger in bilden. ni som är emot detta, varför ska man INTE visa verkligenheten? det är ju bilder som får människor att förstå. tänk om och sluta gnäll!

   Reply
  • att ni orkar. Blir less när jag läser era kommentarer, en bild på en uteliggare är ganska vanligt, hemskt, med så är det. Ge upp tjejer, skaffa er en rolig hobby, eller varför inte bli nått inom politiken.

   Reply
  • Jag fattar inte vad det spelar för roll om du la in bilden? Det är ju liksom så verkligheten ser ut. Vissa svenskar asså..eller människor över huvud taget…så rädda för att inse, blundar för hur pissig sanningen är.
   Jag tycker det är helt rätt att just DU, Angelica, la upp bilden och skrev hur hemskt det är, för då tänker många till, många av dina läsare.

   Och ni som säger att hon inte har rätt att lägga ut bilden är helt ute och cyklar. Det finns en lag som säger att man visst får lägga ut bilder med privatpersoner på, sålänge det är på allmän plats. Hur tror ni annars att alla skvallertidningar kan lägga ut bilder på kändisar hit och dit? Tänk till, use your brain.

   Reply
  • Inget fel med det! Det är verkligheten. Vore en annan sak om du skrev nått i stilen som om det inte vore hemskt eller nått.

   Reply
  • bra skrivet tjejen!

   Reply
  • hahaha herregud, folk behöver verkligen öppna sina ögon… dumma idioter som inte har bättre för sig än att börja klaga över att du lagt upp bilden. I tidningar kryllar det av bilder på uteliggare. dom är precis lika anonyma som i den här bilden, man ser ju inte ens ansiktet på mannen?! ska man istället blunda för sanningen? hoppa på kissie istället som hånar över 100 miljoner människor i sin blogg varje dag.

   Reply
  • Håller med föregående (kattha) till 110!!
   Beundrar dig Angelica-Du är kanon!

   Reply
  • ANGELICA, DU GÖR JU INGET FEL MED DET!

   JÅ JÄVLA PATETISKT ATT FOLK MÅSTE DÖMA VARJE LITEN SAK DU GÖR PÅ DIN BLOGG.

   VISSA FOLK LEVER VERKLIGEN PÅ NEGATIVITET.

   ÄR DET NAPPFLASKA NI INTE FÅTT ELLER?
   GROW UP JÄVLA BEBISAR, GROW UP!!!!

   Reply
  • Jag tyckr det var helt okej att du la upp bilden på uteliggaren, men allvaret förstördes verkligen då du la upp den i samma inlägg som du har en bild på en kondom-tomte. En jätteseriös bild och en kondomtomte? Riktigt ogenomtänkt gjort…

   Reply
  • jag tyckte det var helt okej!
   Man ser såna här bilder var varannan dag, jag tyckte du gjorde rätt ändå! :)

   Reply
  • Word Olivia! Känner också så, att ni inte hittar något roligare att göra, seriöst? Visst alla har rätt till en åsikt men det kommer till en gräns där det blir för mycket. Jag ser själv inget dåligt med att Angelica la upp den bilden, blev väldigt chockad över att folk reagerade så hårt. Det är riktigt hemskt att det finns sådana människor som inte har hem, jävligt hemskt är det. Men jag tycker ändå inte ni behöver bli så upprörda, för ingen av er här känner honom, ellerhur? det finns miljontals fler hemlösa människor, och man ser inte hans ansikte.

   Så tagga ner tjejer, hitta något bättre att bråka över :) Kram på dig Angelica, grym är du!

   Reply
  • Håller fullkomligt med dej. Skit i töntarna som skriver onödiga kommentarer :)

   Reply
  • Jag förstår inte varför folk blir så himla irriterade! Om de redan “vet om läget” borde de inte bli irriterade. Utan de blir irriterade för att de berör dem på ett illa sätt.

   Folk borde fatta att bara för att det är ett visst läge så ska vi inte acceptera det. Vi kan faktiskt göra NÅGOT! Och vi är så himla bortskämda här i väst.

   Reply
  • hi!

   before anything else, i wanna say i think your blog is great. i do not remember anymore how i found your blog. ^^
   i am from the philippines and a man sleeping on the sidewalk is a common sight. i may have gotten use to these images. this is how the world looks like for most people. looking back at the photo in question, i do not see anything offensive at all. it did evoke a certain melancholic feeling. something that i do not get all the time. i like how without putting any caption, it sums up how a certain place (in this case, thailand) looks and feels without all the gloss we may have gotten use to. the world is a beautiful place. photos like this do make us think how lucky we are compared to most people. i think that’s what travel is all about – it opens your eyes and humbles you at the same time.

   have a great night, ms. blick and enjoy thailand.
   should you find yourself needing more sun, ill show you around here in the philippines ^^
   keep on rocking!

   kram,

   vanessa

   Reply
  • Det är ju så världen se ut, varför försköna allting? Vi löser ju knappast problemen genom att ignorera dem! Bra svar på tal Angelica!

   Reply
  • du har så rätt!

   Reply
  • Alla som har dåliga kommentarer kan hålla dom för sig själva. Dom som läser Angelicas blogg vet att hon inte lägger upp bilden för att vara elak eller i något liknande perspektiv! du har helt rätt att lägga upp bilden. Du skrev att det var hemskt. Och när annars skulle hon lägga upp bilden?? kräver den något långt inlägg hur hemskt det är, när alla faltist redan vet hur hemskt det faktiskt är! Din blogg är den bästa! fortsätt så tjejen, diggar dig ruskigt hårt!!!

   Reply
  • det är en bild? herregud man ser ju inte ens ansiktet eller något av mannen, eller de kanske tillochmed är en kvinna!! kunde lika gärna varit en hund eller något som låg där..
   hur orkar ni ens bry er, inte nått fel!

   Reply
  • Ni som tror att man inte har rätt till att fota en person som ej är medveten om det.. Kolla det här: http://www.youtube.com/watch?v=A8D1r5IDBRE (Sen om denna bilden anses som kränkande kan man tolka på olika sätt)

   Reply
  • Angelica får visst lägga upp dne bilden, man ser inte vem människan är och det kan som ngn anna skrev vara som vilken nyhetsbild som helst. Hade varit skillnad om hon hade fotat hans ansikte i närbild och skrivit typ, ah uteliggare. Nu gjorde honinte det. Tröga människor som läser din blogg kan inte lagarna… suck va sura alla är!

   Reply
  • Lagar hit och lagar dit. Handlar i slutändan om moral och sunt förnuft.

   Reply
  • “men det jag KAN göra , är att upplysa , visa och lägga fram korten på bordet att – såhär ser världen ut, och det suger.”

   ja för det visste vi ju inte redan.. att det finns hemlösa.

   och hur kan man skriva en sån sak, att det är det enda man kan göra. att “upplysa och lägga fram korten på bordet” är INTE det enda du kan göra. det var nog bland det dummaste jag någonsin hört. tänk om alla resonerade så. att inte göra något är att acceptera vad som händer.
   och att lägga upp en bild på modebloggen är inte att GÖRA NÅGOT.

   människor alltså…

   Reply
  • Håller med dig till hundra… varför undvika saker som faktiskt händer här i världen??? Det är just sånt som får en att öppna ögonen för annat folk här i världen än sig själv och sina människor runtomkring sig.. ATT LÄGGA UPP EN BILD ÄR EN BRA BÖRJAN.. kolla bara på allas reaktioner.. DÄR händer de nå.. hade du inte lagt upp bilden hade alla fortfarande setat på sina feta rövar framför tv:n, ätit när de vill och trott att det är såhär alla har det.. usch fattar inte att folk ens kan bli arg på dig för en sån grej.!! stå på dig tjejen, du har rätt!!!

   Reply
  • håller med dig, varför skulle man inte få lägga ut en sån bild? det var ju på en offentlig plats och om det är med någon på bild då så spelar det ingen roll men om det är en uteliggare med på bilden, då spelr det visst jäättte stor roll? håller med dig.

   Reply
  • “oj där låg en stackars man som inte har nånstans o bo honom tar jag kort på o tycker lite synd om sen går jag o checkar in på mitt hotell o glömmer bort den mannen o alla andra som är hemlösa o tittar på alla mina nya fina kläder”. ägna dej åt shopping o visa kläder o hur du njuter på semestern istället. inte ok!!

   Reply
  • skulle vilja veta vad du, sophie, gör för att hjälpa dessa människor då? tror knappast du har åstadkommit något till deras fördel i livet så sluta gnäll för att angelica åtminstone visar att hon bryr sig. och anonym, lyssna på dig själv och inse hur patetisk du låter.

   Reply
  • Jag håller med Sophie. Det finns andra sätt att hjälpa dessa människor på genom t.ex. olika hjälporganisationer som man istället kan tipsa om i sin blogg. Det flesta människor känner medlidande för alla hemskheter som finns i världen inte endast Angelica. Det enda jag egentligen tycker är lite sorgligt är att man lägger upp en bild (i ett inte så passande sammanhang), får lite reaktioner men sedan händer inte så mycket mer. Låt oss vara ärliga, de flesta går bara vidare.
   Just därför tycker jag att denna bild var onödig, den bidrar inte till något speciellt. Vi har sett där här förut och folk blir berörda ett tag och sen glöms det bort. Sen förstår jag att Angelica inte menar något illa men jag förstår även de som blir upprörda eftersom de känner att en bild inte bidrar till en bättre värld.

   Reply
  • Världen ser ut såhär. Alla människor i samhället har det inte lätt och det kan finnas miljoner orsaker till det. Vi kan inte hjälpa och rädda alla. Jag är riktigt förvånad över att denna bild framkallade såna reaktioner. Men samtidigt glad över att den gjorde det. Se bara vilken debatt du fick igång av att bara lägga upp en bild. Helt otroligt!

   Och till sophie “att inte göra något är att acceptera vad som händer. och att lägga upp en bild på modebloggen är inte att GÖRA NÅGOT”

   Du har helt FEL för det är just det Angelica gör! Hon skapar reaktioner!

   Reply
  • Riktigt bra saft!

   Reply
  • DET VAR JAG SOM KOMMENTERADE BILDEN.
   Det jag menade med min kommentar var: att den som ställer sig och fotar en uteliggare, har ingen skam i kroppen. Egentligen tycker jag inte att det är dåligt att du lägger ut bilden, men du måste se det får den utsattes vinkel! Som att sparka på en som ligger…

   Reply
  • “Postat av: Anonym
   skulle vilja veta vad du, sophie, gör för att hjälpa dessa människor då? tror knappast du har åstadkommit något till deras fördel i livet så sluta gnäll för att angelica åtminstone visar att hon bryr sig. och anonym, lyssna på dig själv och inse hur patetisk du låter.”

   haha ja du, jag har jobbat massor med hemlösa. och det utan lön. jag volontärar och bidrar med pengar, samtidigt som jag pluggar till socionom. så, yttra dig inte. tack.

   Reply
  • men herregud, sluta vara så jävla sura… suck. Angelica, skitbra att du står på dig!

   Reply
  • så alla journalister och fotografer som är ute o fotar lidande människor i krig och svält och döende barn i afrika är fruktansvärda människor utan skam i kroppen? Deras JOBB är att upplysa, visa och lägga fram korten på bordet, och dessa bilder hamnar dessutom i tidningar som aftonbladet osv, menar ni att det inte är samma sak som att angelica lägger upp en bild på sin blogg? Skitsamma att hon råkade lägga upp den i samma sammanhang som shopping på MBK, man är väl inte dum i huvvet, man fattar väl att det är en bild från “baksidan av thailand” bland många andra länder, som en kontrast mot shoppingen. och inte “gud vad kul att shoppa på mbk, åh en uteliggare, honom fotar vi och lägger upp på bloggen, fniss!” vem fan skulle tänka så..jaja

   Reply
  • Det är väl inget fel å lägga ut en sån bild.. herrugud. Jag var i afrika i en månad å jag fick se en hel del hemska sakner å självklart tog jag bilder på de eftersom att jag ville visa mina vänner å alla andra hur hemskt visa har det… försåtr inte alls hur den människan eller ni andra kan tycka det var fel av Angelica å lägga upp den bilden.
   Det är så det ser ut å för att andra ska förstå hur det är då måste man ta bilder… eller ska alla besöka ställen som e fattiga bara för att kolla?? pucko tänk till innan du skriver en kommentar.

   Reply
  • Tycker du är helt grym som vågar stå för vad du tycker och inte blundar för verkligheten. Tror inte att personen som kommenterat har tänkt efter ordentligt innan hon skrev det där. Tycker du är asball, keep up the good work!

   Reply
  • Att folk måste göra det till en sån stor grej. Han är uteliggare, han har nog större problem än att någon har lagt upp en bild på honom (syns inte äns att det är han.) på nätet?

   Tycker du gjorde helt rätt iallafall.

   måste även passa på att säga det. Du är grym!

   Reply