Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 23:21 | January 6, 2011

  Bättre sent, än aldrig – Thailandsfrågorna.

  Q/A

  1. Jag och en kompis ska åka jorden runt i februari och ska bland annat till Thailand. Men vi vet inte riktigt vart vi ska, har du några tips på bra & billiga öar? :)

  svar; Ja, jag kan verkligen rekomendera Koh samet om ni vill åka till en ö :) Det är inget superlivat ställe med massa fest osv, utan den är mer mysig, med massa härliga resturanger och superfina stränder! så vill ni slappa och bara ha det görr så är Koh samet ett måste!

  2. Hej. Hur tog ni er till Thailand? Reste ni på chartersemester eller bokade ni flygbiljetter och hotell separat? Hur mycket kostade själva resan (flyg+hotell)? Jättebra blogg :)

  svar; Hej!  Vi flög från Arlanda med Thai Air ( vilket är bäst!) , och det var ett direktflyg till Bangkok! Det tog ungefär 10 h och 30 min dit. Vi åkte INTE charter utan vi bokade bara flyg hem och tillbaka och så bodde vi hos ett ett par vänner i Bangkok!  Vi bokade bara tre dagars boende på koh samet från början , men förlängde det till sex när vi kom dit. Resan gick på 7000:- / person och boendet har jag inte stenkoll på då jag fick boendet i Thailand i 20-års present av X’s mamma och pappa, men det låg ungefär på 500 kr natten / bunglaoo , och då var det 4-stjärnigt. Tack så jätte mycket! :)

  3. Vad kostade allting typ en thailändsk maträt och/drink i svenska kronor? Undrar också om dom hade mycket FINA kläder överallt typ eller om de bara var ibland man hittade något?

  svar; Det är olika, men det låg ungefär i snitt på 25 kr/måltid och ungefär 20 kr/drink..ungefär! Det där med kläderna är svårt, för det finns ställen som de hade asmycket fint, och sen fanns det ställen som bara hade helt hemska saker..så det handlar nog om att hitta det där små guldkornen i butikerna!

  4. jag ska till Koh Samet i början av januari nästa år, och undrar lite hur det är där :) är det klart, blått vatten? dvs, kan man se ner till sandbotten från ytan? finns det någon shopping på ön? finns det någon närliggande ö som man kan ta en longboat till över dagen? var det mycket småkryp och så? fanns det några bra resturanger? hur var det utöver det hela? :) tacksam för svar! :))

  svar;  Det är superfint, blått/turkost vatten  och ja man ser till botten :) dock är det inte så långgrunt utan det blir ganska snabbt djupt eller vad man ska säga , tyckte jag iallafall. Det finns ingen direkt shopping på ön, det kan jag inte säga , utan det är mer försäljare som går runt på stranden och vill sälja mat/frukt/sjalar/ ect . Det fanns jätte bra resturanger såsom Jep’s , Silver sand, Gecko bar och Ploy! Jep’s, Ploy och Gecko var mina favvisar :) Jag älskar Koh samet!

  5 .Hej! Jag och min kompis vill åka till thailand nu i januari och jag har typ 50 frågor till dig! jag undrar vart ni var någonstans? bangkok har jag förstått men åkte ni runt? Bokade ni bara flygbiljetter och sedan betalade hotell på plats? Isf vad kostar det per natt ungefär? Vart finns det bra shopping? ligger koh samet nära bangkok? har du några bra tips på öar? Väldigt tacksam för svar!

  svar; Hej!  Vi var i Bangkok och Koh Samet :) Vi åkte inte direkt runt , utan vi åkte och upptäckte saker på båda ställena, dvs snorkling och speedboat runt hela Koh Samet. Sen kollade vi på fina saker i bangkok! Koh samet ligger inte nära Bangkok , utan det tar ungefär 3 timmar med taxi och sen ungefär 20 minuter med speedboat över till Ön. Koh samet är underbart sen  Koh Lanta, Koh samui och Koh chung har jag hört är härliga ! kram.

  6. Kan inte hålla mig borta haha tänkte kolla om du tog några sprutor innan du drog å vilka isf, har tänkt ta hepatit a men krävs de ngn mer? Och den där rest längst upp på taket krävs de bordsbokning å hur lång tid innan måste man boka isf? Du e bäst!! =)

  svar; Yes det gjorde jag, jag tog både Hepatit A och B , vilket jag tycker att man verkligen borde göra :) Duckoral ( en vätska man sväljer  en månad innan man åker, håller en borta från magsjuka också vilket är toppen. Resturangen på taket heter Banyan Tree och är SJUKT HÄFTIGT! det ligger i bangkok. Man behöver inte boka bord, men det är ofta väldigt fullt med folk så man kanske får stå upp med drinken, men de gör inget :) åh tack, det är ni med!

  7. Hejsan! Vill åka till Thailand under våren och undrar lite hur mycket “fickpengar” du rekommenderar att man tar med om man vill vara där i 2 eller 3 veckor? Då tänker jag typ mat, en hel del shopping och kanske en inrikes resa från bangkok till någon av öarna. Inte mycket utflykter och sådär. Och om man vill bo “okej” vad ligger priserna per natt på då ungefär? Har googlat rundor men hittar dåligt med info tycker jag. Hade varit super att få en ungefärlig summa så man kan börja spara ordentligt ;) Och som så många andra frågat – är det mycket bra shopping eller får man leta? Och måste man pruta mycket eller är det billigt från “start” typ på MBK osv? Tack på förhand!

  svar; Hej! Jag tog med mig 6000 :- ENDAST för shopping , så jag rekomenderar att man kanske har mellan 9000-6000 i fickpengar om man verkligen vill kunna shoppa och leva på sama gång. Heldre att man kommer hem med lite pengar än att dem tar slut :) Det ligger nog kanske mellan 700-400 kr / natt om man vill bo fint, och man ska helst bo 4 eller 5-stjärnigt om man vill slippa kackelackorna har jag hört.. usch! Det är olika ang shoppingen.. MBK har ju typ ALLT, sådär finns det mycket fint. men man får nog endå leta lite för att hitta guldkornen, det tycker jag! det finns mycket skit också. Det går sådär att pruta i Thailand faktist.. tyckte jag iallafall! på  MBK gick det knappt, men på små stånd osv är det oftast lättare. Tack!
  8.Är det mycket shopping i Thailand? ungefär i viken prisklass ligger kläder och väskor?:) tack för en jättebra blogg! kram !
  svar; Det finns massor shopping, men sen gäller det att man hitar de där speciella plaggen som man vill ha :) de är jätte olika, men på de plaggen jag köpte så låg skorna ungefär på 125 kr/ paret , kläder är jätte olika men en topp kanske ligger på 40 kr , medans en riktigt snygg väska ligger på 500-600 kr. Tack så jätte mycket tjejan :) KRAM

  9.skulle inte du göra en tatuering i thailand ? :)

  svar; Jo! vi hade  bestämt datum och tid och ställe, men sen fucka det sig pga min p-stav ..eftersom det är EXAKT DÄR jag ska göra den. så jag måste nog antagligen flytta på min p-stav innan jag kan göra den! surt som fan.
  10.Hey! Love ur blog :) We are going to Thailand for 5 weeks with my friend and I would just like to know some basic stuff like what would you recommend for transportation in there (inside Thailand)? Bus, train, airplane? And what would you say are the must-see places? Best shopping? Haha thank you if you have time to answer :) – Aurora from Finland
  svar; Hey! Oh thank you dear :)  I recomend taxi , but you should ALWAYS say ‘taximeter’ before you jump inside the taxi! remember that :) and Tuck Tuck is awesom to! really cool! There is so much to see! I think MBK is a ‘MUST’ to go to for shopping, and also Banyan Tree. Ad makers is a bar on the street ( soy ) Ruam Rudee ( close to where we lived) and they play awesome live music.

  11.Hur är maten där? Finns där mycket att välja mellan, och finns där mycket “nyttiga och fräscha” alternativ? :)

  svar; Den är god! speciellt skaldjuren, MUMS! Det är ju mycket Thaimat såklart, så käka inte så mycket sån mat innan ni åker för då kommer ni tröttna på maten , men de finns ju Mcdonalds och KFC i Bangkok med , fast det känns ju sådär att käka, haha. Dock ska man försöka att inte käka salladen där nere då man inte riktigt vet vad de besprutar dem med, meen de är nog inte så farligt!

  12.Kameran du har tagit kort med under vattnet, vart är den köpt och kostar? Såg att någon mer undrade det. Kram

  svar; Jag köpte den på OnOff för två år sedan och de är en Olympus Fe i guld, och kan ta under vatten till 3 meter :) kram

  13.vilken var din favorit galleria med bäst priser och snyggast saker? vilka gallerior besökte du när du var i bangkok? vad hittade man affärer men alla väskor?

  svar;  MBK , haha :) fan vad jag tjatar om de, haha. men de har typ mest saker tycker jag nog, haha. Sen besäkte vi olika små stånd, och Suan Chatuchak är helt AMAZING!! det är världens störrsta marknad som är varje helg i Bangkok! väskorna finns inne på MBK , andra våningen :)

  14.Hej Angelica ! Ville bara fråga om hur ni reste ditt? Först flyg och sen? Hur kommer man till öarna? Underbar blogg och fortsätt så :)

  svar; Hej! Vi flög med Thai Air, hela vägen :) sen blev vi upphämtade av en taxi som Kerstin ( en utav de vännerna vi bodde hos ) ! Till öarna går det bussar eller taxi och så får man ta speed boat eller vanlig båt över :) åh tack!

  15.Vad använder du för kamera/ vad har du för kamera?

  svar; En olympus fe ( något mer ) som går att ta kort med under vatten och en Cannon Eos 1000D systemkamera :)

  16.Köpte du en ny resväska därnere också för att få plats med allt? Hehe

  svar; Haha nejdå! jag hade med mig en mindre resväska och en stor som var helt tom när vi åkte ner :)

  17.What are your three favorit things you have bought in Thailand? Greeting from the Faroe Islands ;)

  svar; Hmm, that is a tough one! I think it’s my bags and all of my shoes and the glittertop that I bought! Hugs :)

  18.var det mycket snygga kläder, eller var det fynd då och då? köpte du någonting som du ångrar, som du köpte för det var så billdigt bara, tillexempel?:)

  svar; Man kan hitta helt sjukt fina saker i Thailand, men man måste nog endå leta litegrann för att hitta de små speciella guldkornen bland alla shoppingställen och butiker! Det finns massvis med skit och hemska kläder, men sen kan man hitta värsta guldgruvan bara några meter bort, så de gäller att ha ögonen öppna :) jodå, jag ångrar nog kanske något linne eller två, men inte mer!

  19.vilka var du där med?

  svar; Jag var där med min pojkvänn plus hans mamma och pappa :) supermysigt!
  20.Kan du inte lägga upp bilder från resan? =)
  svar; Absolut! klart jag kan göra det :) vad vill ni ha för bilder?

  14 kommentarer  14 kommentarer om “Bättre sent, än aldrig – Thailandsfrågorna.”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • var det inget annat varuhus du var på än MBK? himlans synd isåfall då det finns så mycket mer (och bättre)! efter att man sett dom andra stora varuhusen ligger MBK ganska lågt ner.

   Reply
  • har en fråga ang ditt hår, på den här bilden är det sjukt långt. har du klippt dig nu eller hade du löshår? :)

   Reply
  • Låter härligt!

   Ha en skön kväll och missa inte Nyckel 13!

   Reply
  • Intressant att läsa!! ;D

   Reply
  • fan vad härligt! jag vill också till thailand någon gång!

   flyttade till tokyo igår, häng gärna med på bloggen! :)

   Reply
  • Hej Angelica! Först och främst vill jag bara säga att du har en super inspirerande blogg.
   Jag tänkte bara kolla med dig vad du tycker man ska ha för haircut nu till våren. Jag ska nämligen besöka min frisör i slutet på veckan och jag har i nuläget ungefär lika långt hår som du hade innan du kapade av det. Ångrar du att du klippte av ditt hår? För jag är ganska sugen på att göra detsamma.
   Tack i förhand!!!!

   Reply
  • ooh my goosh, uu have a fat ass

   Reply
  • Bilder på dig o din pojkvän!

   Reply
  • Hej! Jag är nog lite sent ute här, missade den här frågestunden med Thailandfrågor.. .men jag har en fråga som jag hoppas du ser och vill svara på. Jag och pojkvännen ska åka till Khao Lak i mars och va där 2 veckor.. vet du nåt om det stället? Hur är shoppingen? Jag är precis som dig, shoppinggalen!!! Tack på förhand!

   Reply
  • Att stå på en kritvit strand i 40 grader över nollstrecket vore inte helt fel nu..

   Reply
  • Analinn; I WISH ! haha, I have the smallest and tinniest ass in the world, and I would do ANYTHING to get some booty. So thank you for your comment, you just made my day :)

   Reply
  • Mer bilder på omgivningen, tack :) Havet, stränderna, marknaderna, restaurangerna.

   Reply
  • I wish it was translated into english ;// Cuz I’m really interested in what about this :))) Love your blogg so much, always your fan, from Paris xoxo

   Reply
  • Oh jag har en fråga! Växlade du alla pengar innan eller handlade med kort?

   Reply