Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 17:15 | November 22, 2011

  From darkbrunette to blond

  Q/A

  Jag får många frågor på hur jag kunde få mitt hår så blondt efter att ha varit så mörkbrun.

  • Mitt första tips ( och krav på er som vill göra samma sak) är att GÅ TILL EN FRISÖR! Gör verkligen inte detta hemma! Gör man det hemma är chansen mycket stor att håret blir gult/orange och går AV. Jag får mycket mail från tjejer som är jätteledsna efter att ha försökt att bli blonda hemma, att håret gått av för dem och att håret nästan är som ‘tuggumi’ . Då är det så mycket bättre att lägga några extra slantar på en frisör som sköter det proffsigt och på bästa möjliga sätt.

  Jag fick alltså till en frisör, och berättade att jag ville bli blond ( askigt och ljust ).  Då föreslog hon att vi skulle lägga i slingor i hela håret titt som tätt för att steg för steg ljusa upp det.

  Efter två besök och slingning så märkte vi att det inte bet så bra på håret och det såg bara allmänt konstigt ut. så då gjorde jag avfärgning på håret, TRE gånger och avslutade med en kall toning i håret med massvis utav  hårinpackning.

  Jag har tur att mitt hår är så tjockt och starkt, för annars hade det inte varit säkert att det hade klarat av all dess blondering. I efterhand så såg jag till att använda silvershampoo varenda tvätt av håret , plus en intensiv hårinpackning varenda tvätt för att verkligen gå tillbaka stadgan och det blanka håret.

  For English, press HERE AND copy my text.


  39 kommentarer  39 kommentarer om “From darkbrunette to blond”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Dit hår är så otroligt vackert!

   Reply
  • Very pretty!

   Reply
  • Jeg eeelsker deg som brunette også, men du er nydelig blond :)

   Reply
  • jag avgudar verkligen ditt hår!
   jag undrar bara vilken din naturliga hårfärg är? jag har nämligen precis färgat mitt hår mörkbrunt från mitt naturliga ljus blonda och blir lite rädd om det är så svårt att färga det blondt även om man är blond i grunden.
   kram!

   Reply
  • no translation :(

   Reply
  • Jag har varit blond 3 ggr med denna då.
   Varje gång har jag gått från svart till verkligen vitt hår utan att gå till frisören. Första gången blev håret tuggumi. Jag gjorde varken inpackningar eller visste inte att silvershampoo existerade.
   Andra gången gick de bättre men jag orkade inte med utväxten och blev svart igen.
   Nu tredje gånge gick jag från svart till “vitt” på 3 månader. La ut ca 3000 kr sammanlagt på silvershampoo, inpackning + en massa blekningar. Jag blekte håret så mycket att jag började tappa hud i nacken. Men mitt hår är inte de minsta slitet eller tuggumi. Jag klippte bort de slitna topparna och sen har jag gjort en massa inpackningar.

   Självklart handlar de om vad man har för hår. Jag har jätte tjockt hår så jag antar att vi med tjockt hår klarar mer, men det går att göra hemma också (:

   Reply
  • ooooo yes, i know what you´re talking about! I also tried to dye my hair blond on my own and they got orange or something like that. i looked horrible!!!! i was close to tears. afterwards i went to the hairdresser they tried to rescue my hair for about 5 hours! but it was worth it! :-)

   love, hristina

   Reply
  • ooooo yes, i know what you´re talking about! I also tried to dye my hair blond on my own and they got orange or something like that. i looked horrible!!!! i was close to tears. afterwards i went to the hairdresser they tried to rescue my hair for about 5 hours! but it was worth it! :-) love, hristina

   Reply
  • Dixi: Det låter inte speciellt hälsosamt när du berättar att du tappade hud i nacken. Tycker det är dumt att rekommendera andra att göra det hemma, eftersom alla har så olika hår. Har själv tjockt hår och lyckades bli “blond”, alltså gulhårig. Fick knappt bort det gula, var tvungen att använda silverschampoo varannan dag för att det inte skulle bli gult igen plus att jag gjorde en specialbehandling hos min frisör. (vilket var som silvershampoo men mer effektivt) Så i slutändan är det nog bättre och i slutändan oftast billigare att gå till en frisör.

   Reply
  • Hur mycket kostar det att göra en avfärgning? Hade tänkt att jag skulle köra på det , för annars kommer jag aldrig bli nöjd med mitt hår. Tack på förhand!

   Reply
  • Du är så sjukt snygg i ditt blonda hår!!

   Reply
  • Hvad er din naturlige hårfarve? :)

   Reply
  • Please write its translation..
   Style LimeLight
   xxx

   Reply
  • I love the newer short blonde look. Cleaner, chic, and sophisticated.

   De,

   Fashion Nostalgia

   Reply
  • Snygg du är, Angelica! Sen undrar jag hur du gör för att hålla dig i form och snygg? Alltifrån vård av hår, ansikte och träning (kropp) Grymt om du kunde svara! Fortsätt med en riktigt bra blogg

   Reply
  • jag har gått från mörk mörk brun till ganska normal dassig blond på en slingning hos frisör, 120 kr!! jag ska göra en slingning till snart, sedan bleka håret och lägga i en silver ton, detta kommer kosta mig ca 1500 kr totalt för att bli vit/silver färgad från riktigt mörk. HOS frisör. helt klart värt det, man slipper gul&orange färg, + chans för hårlossning. för man kommer nästan upp i samma pris om man har långt hår och ska göra det hemma, 2 förpackningar går på 260kr. gör detta 6-8 gånger utan bra resultat är DYRT, har erfarenhet hos en kompis. PUSS.

   Reply
  • Du är så snygg i allt ! Haha

   Reply
  • Du passar i båda färgerna.

   Reply
  • SNYGGT!
   Jag klippte faktiskt page igår, har du några tips på snygga uppsättningar. Enkla som inte. Typ när man ska träna, förslag? kram

   Reply
  • Du är så himla fin i page!

   Reply
  • du passar fantastiskt bra i ditt blonda korta!

   Reply
  • jag var också jätte mörk innan jag blev blond. jag gjorde en avfärgning hos frisören, sedan började vi blondera det några gånger med veckor imellan.. det tog tid, mycket hår ramlade av. men det var värt det! men jag håller med dig, GÅ TILL EN FRISÖR! lätt värt.

   Reply
  • your blond turned out really really well i have to say. but what is your natural hair colour after all?

   Reply
  • Hvordan er dine Acne Gun i størrelsen?

   Hvilken størrelse har du, og hvad bruger du i Converse? :)

   Reply
  • Kan
   Kan du inte visa hur du hör när du stylar håret på bilden till höger!!! Snälla!!=)

   Reply
  • instämmer med Mia:) visa styleing!

   Reply
  • Har också alltid kunnat skifta så i hårfärg. Men det funkar inte för alla. När min frisör hade hjälpt mig att gå från typ svarthårig till jätteljus, fick hon flera kunder som ville göra samma sak (jag var med i ett tv-program vid den tiden) och hon ljög och sa att det inte var hon som färgat mitt hår. Bara för att hon visste att risken är att håret förstörs. Men det syns att du har tjockt och tåligt hår.

   Reply
  • vilken skillnad! Det “nya” håret passar dig jätte jätte bra! :)

   Reply
  • The short hair is so more mature and pro than the long and brown hair, which makes you look to normal and teenagy…. Du er snückk

   Reply
  • ETT TIPS! Till er där håret blivit gult efter färgning: färga det en gång efter med MOOD-Pärlblond. När färgen sitter i tror man att det kommer bli mörkare, men när du sköjlt ur den är alla gula toner borta och håret är liiiite ljusare. Räddade mig när jag var ljushårig (var alltså tvungen att bloka/färga först och la i denna efteråt!). Superbra!

   Reply
  • “bloka” skulle varit blondera haha

   Reply
  • Jag föddes nog med de tunnaste håret i världshistorien.
   Sådär typiskt skandinaviskt med tunna, fina hårstrån.
   Jag har färgat mitt hår hemma 165156 ggr, från brunett, till blond, från blond till brunett, från brunett till blond och så har de fortsatt. Men, mitt hår har ALDRIG blivit slitet, risigt på något vis. Möjligtvis lite i topparna men det blir det ju även om man inte färgar håret.
   Det jag vill komma till är att jag tror inte de spelar någon roll om håret man har är tjockt eller tunnt.
   OCH så vill jag även påpeka att silverschampo sliter på håret också!! Ganska mycket faktiskt!

   Reply
  • I also dyed my hair. I wanted blond hair for a long time ago and you were a big inspiration for me, so I walked to the hairdresser with a picture of you!:-) Unfortunately it wasn’t how I visualized it. My hairline was lighter than my other hair and the contrast between my eyebrows and my hair looked extremly weird. I was very depressed, because that was the fact why I wanted to be blonde and your blonde fits perfect with your dark eyebrows. Now I’m at a point where I have to dye my hairline again and I’m so afraid that it’ll be ligther than the rest of my hair haha. Do you have highlights in your hair? I hope that i’ll have your hair-colour anytime, because it looks so damn good!! I love your blog, just go on with it :-)

   Reply
  • Jag har ett blekningsmedel som inte sliter på håret och som ger ett fint resultat när man har brunt hår. Dock köpte jag det från grekland och det är pulver för sig och krämen för sig. Krämen heter: Schwarzkopf RILKEN OXY CREAM 40, 12%
   Pulvret heter: Schwarzkopf RILKEN Silken color DECOLOR POWDER.

   Lycka till :)

   Reply
  • För mig har det inte alls varit några problem att gå från brunett till blondin! Jag lät bara den bruna färga försvinna så mycket som möjligt genom att bara låta håret vara, sen började jag slinga håret och det krävdes bara 2 ggr så var jag blond igen :) så mitt tips är att låta all färg tvättas ur håret, och sen bli blond!

   Reply
  • perfekta läppar!!

   Reply
  • Gillar verkligen din blogg himla mycket och ditt hår är underbart. Du passar bra i både och men ser mer elegant och kvinnlig ut i det blonda. Bor själv i Oslo och såg dig i Streetstyle, loves it!

   Reply
  • kan inte du lägga ut lite gamla bilder på dig från när du var svarthårig? vore så kul att se :)

   Reply
  • vilken inpackning använde du ?:)

   Reply