Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 19:15 | December 29, 2011

  Q/A – Miami

  Q/A

  1.Hej! Först och främst: GRYM blogg! Sedan undrar jag ifall ni bokade flyg + boende tillsammans eller ifall ni bokade boende separat? Och ungefär hur mycket gick hela resan på? Kram, Nina

  – Hej Nina! Tack så hemskt mycket! Vi bokade flyg och boende separat, just för att vi hittade det bästa priset på allt som allt om vi bokade separat. Hela resan gick på ca 19.000 / person, med boende/resa, mat & shopping. Kram!

  2,Hur är invånarna? Är de mer sociala än svenskar? Verkar människor gladare (pga värmen och social matkultur etc). Kändes det tryggt om kvällarna? Skulle du kunna tänka dig bo där? Ganska många frågor men den sista frågan är den viktiga och frågorna före gäller aspekterna kring att bo där. Tack för en bra blogg!

  – Dom är supertrevliga! Iallafall de personer som vi stötte på. De flesta personerna i USA överlag är väldigt vänliga och trevliga. Ja, jag tycker nog att de är en aning mer sociala än svenskarna. Gladare vet jag inte ( om man jämför med svenskar ), men absolut mer pratglada och öppna! Vi kände oss mycket trygga om kvällarna, just för att det inte är så mycket kriminalitet i Miami och sen är det så mycket folk på gatorna/resturanger/ i butiker så vi kände oss alltid säkra. Absolut, visst skulle jag kunna tänka mig att bo där! Det är magiskt! Tack fina du :)

  3.Hej! What’s the thing you love about Miami the most? How people dress in Miami? How are the prices there – clothes, make-up, food etc. Is it as seen on the photos – always sunny and amazing? I’ve always wanted to go there, but never could, would you recommend going there? :) MVH, Linda fran Estland

  – Hi! I love almost everything about Miami. It’s warm, alot of movement , the nightlife, yes everything except that the weather can be really tricky. Some people have really cool styles, but most of the people had a normal ‘jeans and tshirt’ style. I think it’s abit more expensive in Miami , cause I didn’t find it that cheap that everybody says it is in the USA. No the weather is very up and down.. It can be cloudy in the morning and then get better for maybe two-three hours before it starts pouring rain for about 20 minutes and then get very cloudy again. It was like that every day for us, but it’s still very warm and nice!Absolutley, you should go there! You will love it :) Hugs!

   

  4.Vad kostar det att besöka Universal Studios och Island of Adventure? :)

  – Vi bokade som ett paketpris! Eftersom Universal Studios & Island of Adventure ligger i Orlando så bokade vi buss som skulle ta oss till Orlando, plus en övernattning på ett hotell ( ganska låg standard med kackerlackor) plus inträde för en dag på Universal och en dag på Island of Adventure och sen en bussresa hem till Miami igen för ungefär 1800 kr / person. Vilket är ett superbra pris! Det rekomenderas :)

  5.How much money did you guys spend over there? thanks!

  – We spend about 9.000 Swedish Kr / each on food and shopping. Hugs!

  6.Köpte du några grejer där? om du gjorde det kan du inte lägga ut bilder? :)

  – Ja, lite köpte jag! En keps, en väska, Ett par skor, En tröja och ett par trosor. Absolut det kan jag nog se till att fixa. Kram

  7.Hej! är det ett ställe som du verkligen rekomenderar att åka till? jag har en dröm att en dag ska jag åka till usa och då vill jag åka till los angeles men borde jag ta en sväng förbi maimi då? och vad fick ni betala för eran resa på ett ungefär? så man får lite humm om vad det kan kosta? och fanns det mycket fina kläder i Usa till skillnad från Sverige? :) Många kramar Emma

  -Hej Emma! Absolut, Miami är helt underbart! Jag har inte så bra koll hur lång tid det tar att åka från L.A till Miami, men vill du gärna åka till Miami så ska du göra det, för det är helt underbart! Vi fick betala runt 19.000/person med resa,boende, mat och shopping! Jag hade nog lite otur, för jag hittade tyvärr inte så mycket som föll mig i smaken. Men jag kan tänka mig att det finns lite mer i L.A och NY! Stor kram!

  8.How hot was it in Miami? (in celcius) And how long took the flight?

  – About 22-26 C ! It took us about 11 hours to get there, but it’s worth it :)

  9.Bra shopping? Hittade du någon bra 2nd hand eller dylikt? Något man inte får missa? Kraam

  – Det finns nog! Men jag hade nog som sagt lite otur. Vi var på Sawgrass Mill Mall som är Floridas störrsta shoppingcenter, men fann tyvärr inte mycket som föll mig i smaken. Men det finns nog om man kikar lite noggrannare. Vi hittade faktist en second hand butik som jag tror låg någonstanns på Colins Avenue. man får inte missa att gå till Sushi Samba om man älskar sushi! Cameo ska man hålla koll på eftersom de ofta har artister som uppträder där på deras nattklubb.

  10.Hej Jag undrar om flygresan, hur lång tid?mellanlandningar? Jag är rätt flygrädd;( Vart du köpt miami beach tröjan? om du kan tänka dig åka tillbaks? Kram Nathalie

  -Hej! För oss tog det ca 11 timmar att flyga! Vi hade mellanlandning i Paris påväg dit och i Amsterdam, påväg hem. Jag är med lite halvt flygrädd, iallafall när planet hamnar i luftgropar och skakar! Annars så funkar det rätt bra för min del att flyga. Miami Beach tröjan köpte jag på en butik som ligger vid stranden. Det var ingen riktigt butik, utan mer som ett slags “Ica”  som sålde allt möjligt. Absolut, jag vill gärna åka tillbaka dit! Kram

  11.Hejsan! Jag undrar hur lång tid det tar att åka till orlando från miami? och hur ni tog er tid? ska själv till miami och tänkte ta en sväng till Orlando oxå.

  – Hej! Det tar ungefär 4-5 timmar med buss att åka från Miami till Orlando. Men ska man till Universal och Island of Adventure så är det så värt det! Men att övernatta i Orlando för att ha två dagar på sig är ett stort tips, just för att de båda nöjesparkerna är så stora! Man behöver minst en dag på varje ställe. Du kommer få det så AWESOME där!

  12.Hi Angelica! What place did you prefer in Orlando? And what the style of the girls over there?

  – Hi there! hmm it’s hard to say.. cause I like them both. But Island of Adventure have more rollercoasters and the Harry Potter world, so I think I have to say Island of Adventure. My boyfriend liked Universal better though. It’s mixed ! Big hugs.

  13.Vart bodde ni i Miami? Vad kostade det?

  – De första åtta dagarna bodde på vi Crest Hotel Suites som var fräsht och väldigt bra för sitt pris, vi betalade ca 4500 kr för det. Det enda tråkiga var att solen försvann vid poolen redan vid 12.00 på morgonen, men då får man gå till Stranden :) I Orlando bodde vi på ett jättesunkigt hotell med kackerlackor och mögel, för ca 300 kr. Sista natten i Miami bodde vi på ett toppenhotell som heter The New Casablanca on the ocean, som dock låg en bit ifrån själva ‘ centrum’ , för ungefär 500 kr.

  14.Hej! Jag undrar om det var dyrt att åka dit? Har funderat på att åka dit själv… Kram på fina du!

  – Hej! Vi hittade en väldigt billig resa dit + boende för sammanlagt 9000 kr. Du skulle nog älska Miami, det är helt underbart där. Så åk dit :) Kram på dig!

  15.You guys were at Universal Studios right? Well I have to ask you: Do they still have a “back to the future”- ride? If so, did you try it? Or in other words.. what was the coolest thing about Universal?

  -Yes, we were there! hmm, we didn’t see that ride so perhaps they don’t have it anymore, but I’m not sure. The coolest thing about Universal is hard to answer, cause everything is so cool. But I liked the ride ‘Rockit’ !

  16.I know it’s past 1, but what did you think of America in general?? Was it your first time? Was it like you expected? Greets from the UK!

  – I love America! Im going back to the USA in May, but this time to New York :) Yes Miami was my first time in the Us. Yes It was like I expected, but almost even better! Hugs

  17.Hejhej, jag undrar bara var exakt ni bodde? Och hur varmt var det genomsnittligt varje dag, (och hur många grader var det som varmast/kallast). Jag kanske ska dit nästa år denna årstid nämligen, kul att veta lite innan man bokar!

  – Vi bodde på Crest hotel Suites först, sen ett sunkhotell i Miami som jag dessvärre inte kommer ihåg namnet på . Sista natten i Miami bodde vi på The New Casablanca on the ocean. Det var runt 25 grader varje dag, så det är superskönt! Men som sagt – vädret är extremt växlande, så man behöver ta med sig någon jacka och tjocktröja. Åh ni kommer ÄLSKA det!

  18.Hur jävla fett var inte Harry Potter? Ååååh så avundsjuk !

  – Så.jävla.fett!! Dog cool-döden när jag kom dit! Riktigt häftigt!

  19.Would you move to Miami? :)

  – Yes! But I think new York is more for me even though I’v never been there yet. But Miami is amazing!

  20.Först o främst vill jag bara säga att du är sjuuukt snygg! Tänkte höra om du har nå bra tips på flygbolag dit o boende där borta?! :)

  – Tack så hemskt mycket finis! Vi bokade allt genom Ticket.se och hotels.com, vilket jag tycker är riktigt bra sidor. Där får man reda på bra info om flyg och boende :)  Det sista hotellet ‘ The New Csablanca on the Ocean’ var ett toppenhotell, men låg dock lite ‘off ‘  :) Kram


  17 kommentarer  17 kommentarer om “Q/A – Miami”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Kul inlägg ::)

   Reply
  • Det verkar ju helt underbart där borta. Alla som har varit där säger att de är helt amazing. Måste åka dit! Vill så gärna till New York, Los Angeles och Las Vegas :D

   Reply
  • Hej, helt fantastisk blogg!
   skulle höra med dig vart du hittat den där tröjan du har på bild 5, när Bart Simpson friar(?) eller kysser din hand i varje fall. den ser ut att vara bland det skönaste man kan bära!
   tack på förhand! kram

   Reply
  • hej! brukar aldrig kommentera men nu måste jag det ;) blev riktigt sugen på att åka till miami nu alltså, har varit i New York två gånger och jag tror du kommer älska det för det är heeeelt underbart! defintivt en av mina favoritplatser i världen! ha det grymt! :)

   Reply
  • ÅHH dit vill vi också!!

   Reply
  • Thanks so much for all your answers Angelica!
   I hope one day i’ll have the chance to go in Miami for try Island of Adventure too!
   Big hugs to you too!
   Bisous.

   Reply
  • fina bilder!

   Reply
  • är i usa alldeles just nu, hihi ! älskar det ! speciellt new york, helt underbart ! kan tänka mig att miami var minst lika härligt, fast på ett annat sätt då :) ♥

   Reply
  • Hm. Har hört att flest mord begås i Miami! :p
   .
   .
   .
   .
   .
   . svar: Nej, enligt beräkningar och statistik så begår det mest mord/kriminalitet i Detroit i USA. Miami och New York har t.ex ganska så låg statistik. Kram!

   Reply
  • Jag är jättekort! 1.56 :D Haha, men tycker att det är helt ok faktiskt. Har alltid varit kort och det känns ganska så bekvämt. Min syster där emot som är 1.58 hatar att vara kort, hon tycker att det är as fult och har typ alltid klack på sig.
   Du är lite mindre du med va? Hur lång är du och hur uppfattar du det? Är du också missnöjd med din längd? Borde man ha klackar kanske???
   Haha bara undrar :D
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   Svar: Det är absolut inget fel på att vara kort, eller lång! Alla är vi olika och det är väldigt tur det :) Jag själv är 1.65 och tänker inte så mycket på min längd! Visst, ibland kan jag tänka ” Jag vill vara fem cm längre, så att jag iallafall blir 1.70!” men , nää 1.65 är bra! och det är 1.54 och 1.58 också! Jag älskar klackar just för att jag tycker det är snyggt, så tycker man om att ha på sig klackar är det bara att köra vare sig man är 1.50 eller 2.10. Men tycker man inte om att ha på sig klackar, då ska man strunta i det :) Hoppas du haft en fin jul! Kram

   Reply
  • måste bara säga tack tack tack! till detta inlägg :) varit mycket till hjälp!

   Reply
  • Hej! Jag har bott i Californien och tänkte ge lite kommentarer på frågan om resa mellan LA och Miami. Jag vill bara meddela att det är en sämre idé att satsa på LA och Miami i samma resa. Det ligger låååångt ifrån varandra. Du skulle definitivt behöva flyga, annars förlorar du för mycket tid på att åka genom helt tomma landskap. Riktigt tråkig sträcka att köra bil.

   Istället rekommenderar jag att man kombinerar New York och LA om man verkligen vill se mycket. Jag åkte direktflyg till New York (från Sverige), stannade där några dagar och tog sedan ett inrikesflyg till LA. Därifrån kan du åka till Las Vegas (typ 7h bilfärd enkel resa) och San Diego (bästa stället) på typ 2h och Mexico på typ 2,5h. Eller bara hänga i LA såklart :)

   För att ge lite perspektiv om landets storlek så kan jag meddela att det tog 8h för resan Stockholm-New York och sedan 8h New York – LA.

   Kramar

   Reply
  • vart har du köpt den jättefina bikinin på bilden?
   kram

   Reply
  • Hej! Vill tacka för en fin blogg men sen vill jag tillrättavisa en sak på frågan om trygghet i Miami. Har sj varit där två gånger och därför forskat en del innan resorna. En del områden i staden har bland den högsta kriminalitet i världen. Detta gäller ju såklart inte hela staden och som du sa bland folk kan man vara relativt trygg osv. Men där finns också förorter där böcker o sajter varnar för turister att besöka. Ville bara tillägga detta. :)

   Reply
  • Hei! Hvor er genseren du har på deg med bildet av bart simpson fra?

   Reply
  • Hej fina du!
   Tänkte bara höra med dig vart du har skaffat dina otroligt fräscha hörlurar, love them!

   Reply
  • Great write-up! I’ll definitely share this one

   Reply