Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 18:41 | March 7, 2012

  KONY 2012

  ………………………………………..………………………....
  Se denna video, ni helt enkelt MÅSTE. Ge denna video 30 minuter av erat liv, och hjälp till att sprida detta/denna video vidare.
  En kan inte göra allt, men alla kan göra NÅGOT.

  Kan ni ej se den här, tryck HÄR!

  UPDATE: Fick mig en tankeställare efter att ha läst detta: http://visiblechildren.tumblr.com/post/18890947431/we-got-trouble
  och vet väl inte riktigt hur man ska tänka/känna nu. Men jag tycker att man ska se videon och även läsa detta, sen får var och en ta sitt egna  beslut om vad de själva tror.

  See this video, you just HAVE TO. Give this video 30 minutes of your life an help us to spread this/this video.
  One can’t do everything, but everyone can do SOMETHING.

  If you can’t see it, press HERE!

  UPDATE: I saw this http://visiblechildren.tumblr.com/post/18890947431/we-got-trouble and I had to think in both ways.
  I don’t really know what to think or feel. But I think you should watch the video and rad the text and then decide of your own what you think.


  32 kommentarer  32 kommentarer om “KONY 2012”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • http://visiblechildren.tumblr.com/

   Please read this text. And then think again. I’m not saying that this video doesn’t have good purposes; I’m just saying that maybe this video isn’t the right way to make people notice.

   Reply
  • I have the same post today, I think everybody should watch it! It’s so important, we can DO IT!
   Hope you’re having a good time there!;)
   xx

   Reply
  • Veldig bra at du bryr deg!

   Reply
  • läste in intressant kommentar vid videon, tänk om detta endast är ett experiment för att se hur fort någonting kan spridas med hjälp av internet och tjäna pengar på det.

   Jag är absolut inte emot detta utan har hjälpt på mitt sätt att sprida vidare, men tänk på saken :)

   Reply
  • Om en människa kan skapa så mycket hat, tänk då hur mycket kärlek vi andra kan ge :)

   Reply
  • Kollade på den förut, det är så hemskt utav denna Kony, men så fint utav dom som vill hjälpa till.

   Reply
  • Jag tänkte precis skicka den till dig så att du kunde posta den! Blev sååå glad när du redan hade gjort det!
   Grymt bra Angelica! <3

   Reply
  • Detta är så extremt hemskt, och jag vill definitivt hjälpa till, bla med att sätta upp affischer.
   Dock får jag lite smått panik när man inte vet vad som egentligen är sanning, har läst en del och hittar mycket sånt här:

   PLEASE read this: https://ilto.wordpress.com/2006/11/02/the-visible-problem-with-invisible-children/
   And realise this: “Uganda is no longer experiencing violence from the LRA. Yes, I said it. It’s an uncomfortable truth, but it is a truth.” “People supporting KONY 2012 probably don’t realize they’re supporting the Ugandan military who are themselves raping and looting away”.
   Huh. Two sides to every coin, non?

   och även som Johanna skrev ovanför, det känns så jobbigt att inte veta vad som är rätt. För om det är så som det framställs i videon så vill man ju verkligen hjälpa till!

   Reply
  • Såg den på facebook precis innan och spred den direkt, ska även lägga den på bloggen när jag kommer hem

   Reply
  • thanks a lot for sharing it! so impressive, I´m all for this idea ;)

   Reply
  • Good job Angelica by helping to bring the awareness to people!
   A lot of love from Latvia xx

   Reply
  • När man ser den videon får man verkligen känslan att man vill göra något :)

   Reply
  • Jag blev så berörd när jag såg filmen att jag var beredd att göra allting för att hjälpa. Jag la b.la ut den på fb och efter några minuter kommenterade en vän till mig med den här länken och sa att jag skulle läsa: http://visiblechildren.tumblr.com/post/18890947431/we-got-trouble Nu är jag bara förvirrad och vet inte vad jag ska tro, såklart behöver löner och dylikt betalas ut men jag vet då inte. Får bara hoppas på att de är seriösa med det här och gör det på bästa sätt!

   Reply
  • ”Anonym (07 Mars, 2012)

   http://visiblechildren.tumblr.com/ Please read this text. And then think again. I’m not saying that this video doesn’t have good purposes; I’m just saying that maybe this video isn’t the right way to make people notice.”

   If this video wouldn’t exist, I wouldn’t even know of Joseph Kony… So I think this is really intensive way to spread knowledge :)

   Reply
  • BRA att du delar vidare!!!

   Reply
  • Bästa inlägget någonsin i din blogg, tack!

   Reply
  • http://visiblechildren.tumblr.com/

   att göra något i detta fall kanske inte är det bästa. man vet inte vad som är sanning. “supporting the Ugandan military who are themselves raping and looting away” känns inget vidare ifall det stämmer.

   Reply
  • Amerikansk intervention i Uganda, är det något att stödja? Videon handlar ju mer om denna vita medelklassman och hur fantastisk hans insats är än vad den handlar om Uganda. Det här är ett konversiellt jippo och ger inga som helst svar på de verkliga problemen i tredje världen. Ett smidigt sätt att få uppmärksamhet för en man med Jesuskomplex.

   Reply
  • Ni måste även se den sanna historien – Machine gun preacher. Amerikanen som gör allt för att rädda de afrikanska barnen.

   Reply
  • http://seet.weebly.com/1/post/2012/03/concerning-kony-2012.html

   Reply
  • http://angelstateofmind.blogspot.com/2012/03/kony-2012.html

   angelica, snella, sej til folk at det er jatte bra at dom ger upmerksomhet til denna saken, men at dom maste gjora reseach for hur man bast kan hjalpa!

   <3 <3

   Reply
  • Hej! Jättefint att du lägger upp detta. Jag kollade på den och blev rörd. Efter det googlade jag runt och insåg varför detta blivit ett sådant stort jippo. Amerikansik produktion. DET FINNS OLJA I UGANDA SOM USA VILL HA: “Kla Girl | Kampala Oh Please! The biggest threat to oil in Uganda is our very own corrupt government that is willing to steal from its very people to fatten their selfish and greedy political stomachs! Before we start worrying about the US stealing our oil, let”s tackle our own corruption and make sure that we reap the benefits of oil exploration – after all, this is a democracy – we voted for our leaders and we expect them to act in our best interests. Someone once told me that they”d rather have corruption from within the country than from foreign countries taking advantage of us! I laugh at such comments. Choosing the lesser of the 2 evils, huh? We the people shouldn”t have such resigned attitudes. We should stand up and fight for what is right. Having said that, Ugandans should consider the timing of these events. It is no coincidence, I guarantee you. People actually have proof that Kony is no longer in Uganda and that he”s forces have weakened, but the US insists on sending troops – all this after the discovery of oil. Coincidence? I don”t think so. May be the US is not after Uganda”s oil (after all UG only has 0.8 billion barrels compared to Libya”s 46.4 Billion barrels) but remember, the US does not do anything without reason for personal gain. “

   Reply
  • Jättefint att du lägger upp det här klippet, när du har så många läsare. Som sagt, allt har ju en baksida men jag ser ändå mer fördelar med den här videon än att inte bry sig alls.

   Läs gärna min blogg om det – http://findthetime.blogg.se/2012/march/dare-to-remember-dare-to-speak-out-dare-to.html

   Hoppas det går bra där borta i Hong Kong! :) Kram

   Reply
  • Åh, så bra att du la upp denna!

   Reply
  • Jag tycker filmen är otroligt bra & informativ. Den medföljande länken som leder till den kritiserande artikeln lägger ju mer fokus på de människor som faktiskt skänker pengar till Visible Children? Hela atrikeln handlar ju om att de skänkta pengarna går till fel saker därbland filmproduktion & direkt till Ugandas armé. Genom att enbart posta videon, utan att skänka pengar, visar du bara intresse i frågan, vilket får Amerikas regering att sända SINA trupper till Afrika. USA’s trupper går sedan hand i hand med Ugandas armé och på så sätt även förebygger de våltäkter & misshandlingar som faktiskt utförs av Ugandas militär. Bara en notis!

   Reply
  • Stupid stupid people ! Taking action without questioning. Fucking brainwashedZombies!!

   Det här är inte en dokumentärfilm, det är ren propaganda. De personer som ligger bakom Kony 2012-kampanjen stöder Museveni, som är den sittande presidenten i Uganda. Och detta blir ju vansinnigt bisarrt och underhållande med tanke på att Museveni själv rekryterat barnsoldater, utfört massakrer och godtyckligt avrättat mängder med ugandier utan rättegång. Varför ska inte Museveni arresteras??
   Snälla ta er tid tänk, reflektera gör en research innan ni tar ställning till saker. Vi med några hästar kvar i hagen ser gärna att vi genom logiskt och lite kritiskt tänkande, Inte behöver går igenom hela andra världskriget en gång till. För att idioter som du ni inte ser längre en näsan räcker..

   Snälla tänk lite själva för gudsskull!!
   ______________-svar: Jag har ju lagt upp BÅDA historierna eller hur? Sköt ditt eget och låt alla människor få tycka/tänka och bestämma vad de själva vill istället.

   Reply
  • Är det inte lite konstigt att de ska ta hjälp av Ugandas arme som är “kända” för att våldta, misshandla och värva barnsoldater?..

   Reply
  • Jag tycker det är jättebra att Angelica har tagit sitt ansvar som offentlig person och lagt upp både versionerna. Och sen tycker jag att det är synd om alla de människor som får se en uppmaning och istället för att bli rörd, gripen och känna att man vill hjälpa bli förbannad och felaktigt börja ifrågasätta och slänga skit på andra. Det är inte bevisat att filmen är fake eller att faktan skulle vara fel..

   Reply
  • Svar till anonym: jo i en perfekt värld är det konstigt. Men om USA går in i landet utan att deras ledare och armé är med på det kallas det krig, och meningen med kony 2012 är ju att stoppa ett krig inte att starta ett till. Sen får man jobba vidare kony 2012 är bara början :)

   Reply
  • Lika viktigt som det är att vara källkritisk gentemot IC som gjort filmen, är det viktigt att vara källkritisk mot kritikerna. Man kan inte bara läsa alla länkar som poppar upp med spekulationer om hur IC tex skulle skänka allt bistånd till Ugandas regering/militär och svälja det med hull och hår utan att även söka svar på huruvida dom uppgifterna stämmer eller inte.
   Här är en länk där man kan följa uppdateringar med svar på kritik, av IC själva, allteftersom dom mottar den. Ett viktigt verktyg så att alla själva kan följa båda sidor av debatten och först då fatta beslutet om vart man vill ställa sig i frågan:
   http://www.invisiblechildren.com.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/critiques.html

   Reply
  • Jag tycker att många förenklar det hela väldigt mycket genom att berömma den som skriver bloggen för att ha med “båda sidorna”. Jag antar att det finns väldigt många sidor av detta mynt, ett komplext problem som man behöver mycket mer kunskap kring innan man kan ta ställning. Det är så många som inte tänker efter innan de pumpar ut åsikter och ställningstaganden över nätet.

   Det är över 70 miljoner människor som har sett den här filmen, och om det stämmer som många kritiker skriver att produktionen faktiskt stödjer Ugandas sittande regering så måste man förstå hur pass skicklig propaganda det här är. Det är så AMERIKANSKT så det sjunger om det, människor som glorifierar sig själva istället för att lägga fokus på verkliga problem. Kan ju låta cyniskt, men alla människor har sin egen agenda och jag tycker att det är viktigt att ställa sig källkritisk till såväl produktionen som kritiker.

   Reply
  • Wow, att folk delar denna video visar verkligen hur blind denna värld är. Alltså varför ska vi i västvärlden helt plötsligt börja bry oss om att folket på andra sidan jorden dör ut ? Vi har liksom aldrig gjort det och det är inte direkt någon nyhet att barn görs till soldater i Afrika och att miljoner lever på mindre än1.57 dollar om dagen. Som om att det är en typ av trend att vi helt plötsligt ska dela en länk som har med detta att göra. Och att saken har med Uganda att göra är fan ännu värre, det är så korrupt det kan bli där, landet styrs endast av stormakter som tex USA. Kongo Kinshasa som till och med är värre drabbat än Uganda, hade nyligen en ugandisk president och han var endast ditsatt på grund av västerländskt intresse, alltså för att plundra landet på dess tillgångar. ÖPPNA ÖGONEN SVERIGE!

   Reply