Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 20:14 | June 23, 2012

  Festivaltips

  1.Torrshampoo – Superbra att ha med sig eftersom man inte garanterat kan duscha varje dag ( tvätta håret ). Så vill man behålla håret “fräscht” så är torrshampoo en räddare i nöden!
  – Dry Shampoo – super to have with you because you are not guaranteed to shower every day (washing your hair). So if you want to keep your hair “fresh”, dry shampoo a lifesaver!

  2. Iphone/Annan musikspelare – Gött att ha om man vill lyssna på musik när man ska sova ifall det är för mycket liv utanför tältet! Sen är det ju såklart viktigt att ha med sig sin telefon överhuvdtaget så man kan hålla koll på varann osv. Kom ihåg att aldrig gå ensam!
  – Iphone / other music players – Nice to have if you want to listen to music while going to sleep if it’s too much noice outside the tent! And then it’s obviously important to have a phone with you so you can keep track of each other and so on. Remember, never walk alone!

  3. Bikini – Nu ser det ju ut att bli halvdåligt väder på t.ex P&L, men det är bra att ta med sig sin bikini/badshorts när väl solen kommer fram.
  – Bikini – Now it looks like it’s going to be bad weather for example at, P & L, but it is good to bring your bikini / shorts once the sun comes up.

  4.Tält – i och med festival så ska ju nästan alla campa, och då är det såklart ett måste att ha tält!
  – Tent- If you stay at the camping, it is of course a must to have a tent!

  5. En liten fickspegel – Man får inte ta med sig glas in på campingen, men en plastspegel går bra. Det är toppen att ha om man vill göra sin makeup på dagarna/kvällarna.
  -A small pocket mirror – One should not bring glass into the campsite, but a plastic mirror goes well. It’s great to have if you want to do your makeup on days / evenings.

  6. Våtservetter – Bra till nästan allt! Bra att ha med sig att “tvätta händerna” med, ta bort annar smuts och använda som makeup-borttagning på kvällarna om man inte vill tvätta sitt ansikte i ISKALLT vatten på campingarna.
  -Wet Wipes – Great for almost everything! Good to have with you for “hand wash” your hands, remove other dirt and use as a makeup remover at night if you do not want to wash your face in ICY COLD water at the camp sites.

  7. Öronproppar – Ett annat alternativ mot allt oljud som sker på campingarna på kvällarna. Kan vara bra att ha om man vill sova!
  – Earplugs – Another alternative to all noises that occur on camp sites in the evenings. Can be good to have if you want to sleep!

  8. En tjockare tröja – Det brukar bli lite halvkyligt på kvällarna och då är det superviktigt att man inte fryser. Ta med dig lite varmare kläder som t.x en tjocktröja och långbrallor.
  -A thicker shirt – When it become a bit to chilly in the evenings and it’s super important that you do not freeze. Bring warmer clothing. a sweatshirt and long pants.

  9.Regnponcho – Paraply får man inte använda på campingen och festivalområdet så om det börjar regna är det en regnponcho som gäller.
  -Rainponcho – Umbrella is not allowed at the campsite and at the festival , so if it starts to rain, it is important to have a rain poncho.

  10.Lurar – Till musiken när man ska sova.
  – For the music when you want to sleep.

  11. Myggmedel – Det svärmar av myggor på kvällarna, så vill man inte ( som jag ALLTID ) bli ihjälbiten av myggor så är det bra att ha med sig myggmedel!
  -Mosquito repellent -It swarms of mosquitoes at night, so you do not want (which I ALWAYS) be killed bitten by mosquitoes so it is good to bring mosquito repellent!

  12. Sovsäck – Du måste såklart ha något att sova i/på! Sovsäck är det bästa :)
  – Sleeping bag – You must of course have something to sleep in / on! Sleeping bags are the best :)

  Detta är de viktigaste jag tar med mig! dela gärna med er om ni har andra tips :) /

  These are my best tips! Please tell me if you think it’s something that I’ve missed :)


  30 kommentarer  30 kommentarer om “Festivaltips”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Kan du inte fota din packning? Kommer du ha med många ombyten? Hur packar man smart? Men tack för tipsen kommer definitivt ta med det du har rekommenderat :))

   Reply
  • Suncream.

   Reply
  • Inget paraply och inte glas! Vad är det för konstig festival du utgår ifrån? Du kan ju inte dra alla festivaler över en kant liksom. Om jag skulle tro att man inte fick ha paraply med sig skulle jag nog bli upprörd när jag väl kom till plats… Just saying…

   Reply
  • Jessica: ja, P&L utgår jag ifrån, som jag skrivit i texten. Glas är absolut förbjudet vara sig de är flaskor eller speglar! Jag fick t.ex bryta av locket till mitt solpuder när jag skulle in på festivalområdet eftersom den var gjord av glas. Att ha paraply är ju också en säkerhetsrisk. Eftersom de är 45.000 personer på festivalen som trängs så får man inte använda t.ex paraply på konserterna eftersom man lätt kan peta ut ögonen på folk. Just sayin

   Reply
  • åh så fin bikini!:)

   Reply
  • nej, precis. och hur kul vore det om du går för att kolla på en konsert i regnet, och alla framför dig hade paraply? då ser ju ingen scenen ordentligt! självklart inget paraply.

   Reply
  • Åh vad bra med festivaltips, är själv inte speciellt rutinerad ännu så tips är alltid välkomna!:)
   Ha det så jättebra på P&L!

   Reply
  • Herregud alla fattar väl att man inte tar med ett paraply på festival. Frågan är ju vad du har varit på för festival… hahaha.. Till er metal-fans tipsar jag om inte för långa nitar, finns nämligen måttgräns på sådana också…

   Reply
  • Vart hittar man den fina bikinin?

   Reply
  • For noen supre tips! Tusen takk :-)

   Reply
  • VARIFRÅN är bikinin?

   Reply
  • klockrena tips! stort tack!
   kom på en ytterligare smart sak att ha med sig: halsväska eller iphoneväska att ha pengar och telefon i, väldigt käckt och mycket lättare att gå runt med än att ha en väska, just saying.. haha var bara tvungen att tillägga den kommentaren

   Reply
  • Att ha med sig en filt är galet bra! Skönt att ha när man sover på natten, ha runt sig sent på kvällen/natten när det börjar bli kallt och att sitta på på dagen!

   Reply
  • Bikinin är från förra årets kollektion från h&m…

   Reply
  • bra tips!! wohoo, snart är det peace!!! :D

   Reply
  • Hur det är när man man anländer till själva festivalen, kollar dem igeneom all packning man har med när man ska in på campingområdet för att kolla om man har glas med sig osv?
   _________svar: Yes, man får gå igenom en säkerhetskontroll där dom snabbt kollar igenom väskor och packning. Varje gång man går in till campingen visiteras man och så kollar dom igenom väskor osv. Kram!

   Reply
  • Jaha tack så mycket för svar! Hur är det då med alkohol, får man ta med sig den in, eller vet du något om det? och ligger campingen nära själva festivalområdet där alla spelningar sker? eller är det bussavstånd typ :)

   Reply
  • får man inte ha paraply??!! är det något nytt då? de festivaler jag varit på har det varit okej med det bara du inte står “i” publiken för då tar vakterna dem, samt säkerhetskontroller är det bara på p&l du menar då?

   Reply
  • Sötis! Är det okej om jag lägger upp den här bilden i min festivalblogg? Länkar givetvis :-) Kram

   Reply
  • Du får självklart ta med alkohol in på campingen så länge det inte är glas. Däremot får du inte ta med alkohol in på festivalområdet.
   Festivalområdet och campingen ligger en bit ifrån varandra men fortfarande gångavstånd. Kanske en 15-20 minuters promenad lite beroende på var du ska men det händer alltid mycket längst vägen så man tänker inte så mycket på avståndet.

   Reply
  • Jag var på Hultsfredsfestivalen förra veckan, de kollar inte igenom ens saker till campingen och jag hade med mig glasflaskor, men jag var noga med att lägga de för sig förslutna och gav till städarna på morgonen efter och de brydde sig inte om ett spegellock till en solpuderdosa… Det finns värre saker än att trampa på en glasskärva på festival, typ uttorkning och alkoholförgiftning istället…

   Reply
  • Mycket tacksam för svar Emma! ah okej, men det låter bra! är det någon som vet hur det ligger till med leg, behöver man det när det gäller biljetter och så?

   Reply
  • linnea; nej, leg har jag aldrig varit med om att man behöver när det gäller biljetten. dock kan det vara bra om du vill köpa cigg eller alkohol i öltälten

   sen vill jag också tipsa om att ha med en liten ficklampa som man kan använda när man ska hitta saker i tältet när det är mörkt, alltid ha kontanter på sig (tex många matställen tar inte kort) och ta för guds skull inte med dig för mycket kläder! man behöver inte fyra par jeansshorts liksom. det tar onödig plats i väskan och tungt att bära

   Reply
  • linnea; nej, leg har jag aldrig varit med om att man behöver när det gäller biljetten. dock kan det vara bra om du vill köpa cigg eller alkohol i öltälten

   sen vill jag också tipsa om att ha med en liten ficklampa som man kan använda när man ska hitta saker i tältet när det är mörkt, alltid ha kontanter på sig (tex många matställen tar inte kort) och ta för guds skull inte med dig för mycket kläder! man behöver inte fyra par jeansshorts liksom. det tar onödig plats i väskan och tungt att bära

   Reply
  • Nej, jag har gått på pl fyra år nu och de har aldrig kollat leg när man löser in biljetten men precis som linn säger så är det alltid bra att ha med sig gällande cigg och alkohol.

   Reply
  • Vart kan man köpa bikinin?

   Reply
  • where I can buy the bikini ?

   Reply
  • skavsårsplåster också såklart! ses där:D

   Reply
  • jeg mååå ha den bikinien, men finner den ingen(!) steder! Help, please :)

   Reply
  • Solglasögon för de dagarna man känner sig extra sliten! Snyggt också!

   Reply