Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 23:32 | January 15, 2013

  Victoria Falls / Zimbabwe

  Som jag nämnt ett par gånger så drar vi till Zimbabwe på söndag!

  Vi ska alltså inte på någon vanlig “sol-semester” utan vi ska dit för att volontärjobba på ett lejonprojekt!! HUR SPÄNNANDE?!
  X och jag kommer bo i Victoria Falls  ( Vi valde just Victoria Falls projektet! De finns också Lion breeding och även Barnhem&lejonprojekt )  – och i och med detta så kommer vi få hjälpa till med både lejon, på barnhemen osv.
  Ni anar nog inte hur mycket vi ser fram emot detta!! Vi kommer få närkontakt med både babylejon samt vuxna lejon och andra härliga djur! En vanlig dag kan ungefär se ut att : Man går på såkallade “Client lion walks” då man är ute och går/promenerar med lejonen, visar turister ( de som är endast där under en dag osv ) runt omkring samt hjälper till att förbereda mat till lejonen. Efter det äter man själv frukost!

  Resten av dagen består av att hjälpa till på naturreservatet såsom att städa i  lejonens naturreservat/vattenhål osv, observera och busa med lejonungarna samt återigen gå på Lion walks, då man promenerar med lejonen. Vi kommer även få besöka ett barnhem 1 gång i veckan för att hjälpa dem med deras skolarbeten, leka med dom och umgås! Detta ser jag verkligen, verkligen fram emot med. Jag funderar starkt på att kanske försöka få med mig kläder hemifrån som man kan ge bort eller eventuellt köpa fotbollar/block&papper osv att ha med sig. Har ni några andra tips på vad som kanske kan uppskattas? Berätta gärna!

  Vi har bestämt oss för att vi även ska passa på att göra någon slags Safari under våran resa! Samt hoppa bungyjump. ( JAG ÄR LIVRÄDD HAHA! ) .. Bada vid Victoria Falls ( Devil’s pond – Sök på google om ni vill se! ), promenera inne i Victoria Falls Town och mycket mer.
  Så, hur kommer det sig att vi gör detta? Jo, jag har enda sen jag varit liten alltid velat hjälpa världen på något sätt. Att på något vis ändå göra någon slags förändring – att kunna hjälpa till! Vare sig det varit något litet eller större. Jag tror det är viktigt att vi alla hjälper varann till en bättre värld. Så efter att ha sett en bekant åka iväg på detta så kände jag direkt att : Det här vill jag göra!

  Vi bokade våran resa via Work&Travel Company/GoXplore efter att ha hört mycket gott om dom ( Om ni vill läsa mer om vårat projekt eller andra projekt/volontärsarbeten dom har över hela världen så kan ni kika in HÄR ).

  Jag kommer under min resa blogga precis som vanligt :) Ni kommer få “Dagens outfit” precis som vanligt ( Bara att dessa bilder kommer vara SÅ coola med denna omgivning!) samt massa bilder från lejonprojektet och vad vi gör om dagarna! Spännande va?
  Har fler av er därute gjort liknande saker så får ni mer än gärna berätta om det och säga vad ni tyckte om det!
  ÅH NU PIRRAR DE I MAGEN!!!

  As I mentioned a few times we are going to Zimbabwe on Sunday!

  We’re not going on any regular “sunny holiday” we’re going to volunteer to work on a lion project! HOW EXCITING!?
  X and I will stay in Victoria Falls (We chose Victoria Falls project! They also have Lion breeding project and Orphanages & lion project) – and in doing so, we will help with both the lions, the children at the orphanages etc..
  You probably can’t udnerstand how much we look forward to this!! We will have close encounters with both baby lions and adult lions and other wonderful animals! A typical day can roughly look like this: First we have the so-called “Client lion walks” when we are out running / walking with lions, shows tourists (those who are only there for one day, etc.) around and helps to prepare food to the lions. After that you eat breakfast yourself!

  The rest of the day consists of helping the nature reserve such as cleaning the lions’ reserve / watering etc., observe and play with the cubs, and once again go on Lion walks, when you walk with lions. We will also get to visit an orphanage once a week to help them with their school work, play with them and hang out! I’m really, really looking forward to that aswell. I’m thinking strongly that might try to bring some clothes from home that I can give away or possibly buy footballs / Block & paper, etc. to give to them. Do you have any other tips on what might be estimated? Please tell me!

  We have decided that we should take the opportunity to do some kind of safari during our trip! And bungee jumping. (I’M TERRIFIED HAHA!) .. Swim at Victoria Falls (Devil’s Pond – Search on google if you want to see!), Walk inside the Victoria Falls Town and much more.

  So, how come that we do this? Well, I have ever since I was little always wanted to help the world in some way. That somehow still make some sort of change – to be able to help! Whether it was something small or large. I think it’s important that we all help each other to a better world. So after seeing a friend go off on this trip, I felt immediately that: This I want to do!

  We booked our trip through the Work & Travel Company / GoXplore after hearing many good things about them (if you want to read more about our project or other projects / volunteer work they have all over the world, you can click HERE).

  I will during my trip blogg as usual :) You will get “Today’s outfit” as usual (only that the images will be SO MUCH coolER with that environment!) And lots of pictures from the lion project and what we do on the day! Exciting huh?
  Have more of you out there done similar things I’ll be more than happy to talk about it and tell me what you thought of it!
  OH IT TINGLES IN MY STOMACH!


  98 kommentarer  98 kommentarer om “Victoria Falls / Zimbabwe”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Spännande tjejen! Jag ska också jobba som volontär men i Vietnam under mars och med barn! Det kommer bli så häftigt men samtidigt känslomässigt svårt! Kram på dig och lycka till med projektet :) 

   Reply
  • Åhhh herregud vad roligt!! Har alltid drömt om att göra något liknande, vilket jag även kommer att göra!! Hoppas du får det underbart! Kommer bli otroligt roligt att följa dig på bloggen!! Underbart med människor som vill hjälpa, fortsätt så!
   Hur länge blir du borta?

   Reply
  • Fan va roligt Angelica, borde verkligen finnas fler som dig som vill hjälpa till!! Det här är en dröm för mig också, resa någonstans och hjälpa till när man har det sämre ställt. Går sista året på gymnasiet just nu och skulle ha det som projektarbete först men pengarna räckte inte till…. men i framtiden så!

   Reply
  • Super spännande, vad kul! Medan jag bor och bloggar i chicago så håller jag också på med välgörenhet. Samlar in pengar till olika cancer forskningar, barnhem, fattigdom etc! Känslan av att hjälpa andra är så härlig att ha tycker jag! :) Lycka till! kram

   Reply
  • Ni kommer få det underbart, ta hand om varandra så får vi försöka ses när ni är hemma igen <3

   Reply
  • Så fantastisk! Gleder meg til å følge deg!

   Forresten, det siste bildet tilhører http://lissis.blogspot.com, så burde kanskje linke henne :)

   Reply
  • Är du och Edvin tillsammans eller är ni det inte? Hoppas ni får en härlig upplevelse!:)

   Reply
  • Låter toppen hörru! MEN, skit i att hoppa bungyjump? Det spelar ingen roll om det är en semesterort i Zimbabwe – rutinerna i Afrika är skrämmande. Det är fan livsfarligt. Men trevlig resa!

   Reply
  • WOW! That is so exciting!! I want to do that as well!!!! You will get an experience for life!!!

   Reply
  • Om du vill ge bort saker som block/papper köp det där ner, då kan du först ta reda på vad barnen vill ha/behöver samt då stödjer du även försäljaren och det är antagligen billigare än i Sverige. Hoppas du får en helt fantastiskt resa!

   Reply
  • Åh vad jag blir avundsjuk! Jag skulle så jätte gärna vilja göra något liknande eftersom jag älskar djur och jag tycker de ska få en chans att kunna leva på jorden som vi människor. Jag är bara sexton än så länge men när jag blir äldre så ska jag försöka göra allt jag kan för att hjälpa de oskyldiga små djuren. Jag blir dock jätte glad av att läsa att du ska hjälpa till, det känns så kul att andra också vill hjälpa till! Ha en bra resa, kram :)

   Reply
  • Idavendela.blogg.se har varit där och hon har GRYMMA bilder därifrån!! =)

   Reply
  • Hej Angelica, fan vad roligt! Jag var nere där på samma projekt (dock via Volontärresor.se) november-december 2011 så jag vet hur fantastiskt du kommer få det! Du kommer träffa så otroliga människor och jag hoppas du får en lika bra “grupp” medvolontärer, för bandet jag fick med mina som bor över hela världen går liksom inte att beskriva för någon som inte upplevt det själv. Jag siktar på att åka tillbaka om ungefär ett år igen!

   Två av lejonen som är på Lion Encounter Victoria Falls nu är samma bebisar som kom precis dagarna jag åkte hem. Då var de ca fyra månader men är nu alltså över 16 månader och det betyder att de är stoooora nu. De heter Sengwe och Savuti! Det finns två mindre, jag gissar på ca 5-6 månader nu, som heter Thuli och Thembile! Dom kommer inte vara minibebisar heller men betydligt mindre.

   Och till “personalen”.. Detta kommer vara det som sätter starkast intryck på en, helt klart. Zimbabwe är fortfarande ett väldigt svårt och orättvist land att leva i, vilket du kommer märka om du t.ex. åker till Patrick’s Village och sedan hem till Nathan en kväll. Men jag kan lova att du aldrig kommer träffa så glada, underbara och genuina människor! Norman heter mannen som har största ansvar för volontärerna, gladare person finns inte! Dennis heter en ung kille som ansvarar för community-projektet och gör så mycket för sitt samhälle men inget för sig själv så det bara vrider sig i hjärtat när man tänker på honom. Ingen dansar som Colen och vill du prata med den smartaste och vettigaste av alla så ska du prata med Wesley! Haha, låter svårt nu kanske men läs detta när du kommer hem igen så stämmer nog allt du upplevt om dem. Fantastiska människor hur som helst, denna resa kommer ge er såna otroliga minnen för livet!

   Och angående bloggen.. Det är långa dagar och blir mörkt när ni slutar, så ska du fota massa får du nog göra det under lunchen man har. Kan nog verkligen bli fina bilder men tror ingen klandrar dig om du släpper bloggen några av dagarna och bara är där och upplever allt som finns, jag lovar att det kommer vara värt det! Och så har ni ju lediga söndagar och då rekommenderar jag verkligen att bada i Devil’s Pool! Det var SÅ jäkla ballt!

   Ååh, jag kan prata på i evigheter om detta som du märker.. Blir helt exalterad, haha. Skrev mitt projektarbete om mina upplevelser och det är konstigt hur två korta veckor i ens liv kan påverka så otroligt mycket och ge så starka minnen. Jag åkte själv, tror man får en lite annan upplevelse då men nästa gång hade jag gärna åkt med min pojkvän som du gör nu för det är nog också otroligt kul!

   Vill du ställa några frågor om precis vad som helst är det bara att maila, jag har koll på det mesta som händer där eftersom jag fortfarande pratar med mina vänner därifrån. Kan vara minsta lilla grej om typ mat, nåt om hur man kommer vara med lejonen, nåt om rummen eller hur mycket tid man faktiskt kommer ha över på dagarna (med tanke på bloggen), tips på vad man ska göra på fritiden, eller vad du undrar. Här kan du läsa lite saker jag skrivit om hur det var, svarat på frågor etc: http://idavendela.blogg.se/category/zimbabwe.html

   Annars lycka till och hoppas min lilla miniuppsats uppskattas, haha! Du kommer ha en fantastisk resa och få uppleva så mycket fint. Längtar tills jag åker tillbaka! Krama alla goa från mig! :)

   Reply
  • Åh så spännande!!

   Reply
  • Men wow, vad spännande!

   Reply
  • Fan va kul! Jag ska iväg till Brasilien och volontärarbeta i februari! Det är ungefär samma sak som ni ska göra fast med jaguarer och regnskogen ska bli så himla häftigt!! Hoppas ni får det toppen!! kramis

   Reply
  • Gud va roligt! Satt själv igår och funderade ut vad jag kunde göra för att hjälpa en annan person. Man mår så bra av att veta att man hjälpt någon annan, lycka till på denna resan!

   Reply
  • Sjukt bra med volontärarbete, men det känns lite halvdant med “dagens outfit” när man jobbar med sådant. Finns väl viktigare saker att fokusera på i det landet? Hur blir outfiten när ni går lion walks? Högklackat och paljetter? Sorry men det kändes så knäppt.

   Reply
  • Haha, håller med.

   Reply
  • Dagens outfit på en volontärresa lät riktigt opassande.. du är väl där för att hjälpa folket? Slösa då inte tid på smink, kläder och blogg. Självklart hade det varit kul att se lite bilder, men att stå och posa i någon fattig by känns respektlöst.

   Reply
  • Så spännande! Något sådant skulle jag också vilja göra.
   I höstas var jag och mins klasskompisar i Tanzania och vi besökte sjukhus, vårdcentraler och bland annat ett barnhem. Det är inget man kan föreställa sig hur dem egentligen har det! Men jag är så otroligt tacksam för de. Här upplevelsen och erfarenheten.
   Vi gav barnen massa fotbollsskor, matchtröjor och fotbollar. Tror det blev tillslut femtio matchställ med skor! Precis att vi fick med det i våra väskor, men vi var ju trots allt tolv stycken haha! Men det jag ville säga är att fotbollar uppskattas verkligen :) även pennor och block, det blev dem också väldigt förtjusta i! Tänk bara på att ni kanske inte kan ta med saker till alla barnen och då finns det risk att någon blir utan. Därför är det bättre att ge saker till barnhemmet så alla barnen kan ha nytta av sakerna. Därför kan det vara lite känsligt med kläder ifall inte alla får.
   Din resa låter helt otrolig och du inspirerade verkligen mig till att göra något liknande! Ta hand om er och få nu minnen för livet :)

   Reply
  • Hej!
   Låter himla himla kul det här. Jag var själv med en kompis i Kenya för två år sedan, då jobbade vi på ett barnhem i ungefär en månad. Det barnen uppskattade mest var färgpennor och papper. Men framför allt älskade dem alla burkar med pärlor vi hade. Vi satt i flera timmar med både tjejerna och killarna för att tillverka halsband och armband. Det tyckte dem var så roligt. De allra finaste minnena jag har med mig därifrån är i form utav några armband jag fick utav de olika barnen. De hänger varje dag runt min arm för att jag aldrig ska glömma.

   Hoppas ni får det underbart.
   KRAM

   Reply
  • Ta med bilder på Sverige, på snö och sånt. Jag var i Dharavi i Indien i somras och det var väldigt uppskattat att visa!

   Reply
  • oj! vilken upplevelse :D sjukt spännande!

   Reply
  • Hur länge ska du vara där? :D

   Reply
  • Tycker det låter otroligt spännande o givande. Är det dyrt?

   Tycker däremot att du en gång för alla ska reda upp hela Edvin historien……

   Reply
  • Hej jag hoppas du inte kommer ta “dagens outfit” utan visa folket där respekt. Du är i ett land som är ganska fattigt och att då klä upp dig och posa framför fattigheten är kanske inte speciellt respektfullt. Jag hoppas på att den blir en osminkad och arbetande Angelica vi får se som inte posar och putar med läpparna. Snacka om uppfriskande det kommer bli i så fall!

   Reply
  • Håller faktiskt med en del. Det hade varit mycket roligare att se en genuin glad och intresserad Angelica. Ingen bryr sig om “dagens outfit”, inga poser, inget onaturligt plut. Folk vill se barnen, lejonen, ställena, naturen, ja, allt sånt där.

   Reply
  • Har också varit där. Var där i september 2012. BÄSTA resan jag gjort. Du kommer få uppleva sååååååååå mycket!! Lejon-personalen är det bästa. Dem är helt underbara. HA SÅ KUL!!

   Reply
  • Åh vad spännande!

   Reply
  • Åh, låter helt underbart. Vilken chans att få upptäcka den delen av världen och att få kunna hjälpa till, om än väldigt lite. Många bäckar små, som man brukar säga. En sak bara, att fota dagens outfit känns nästan lite smaklöst i dessa områden. Försök att lägga fokus på vad som är essentiellt där helt enkelt, så kommer det nog bli bra. Inget illa menat, men bara så du tänker på det. Önskar dig allt gott!

   Reply
  • Nå, jag var bland de första som gjorde det 2010.
   Nog måste jag säga att lion breeding projektet i Gweru är mycket bättre än vic falls. aftersom du får mer närkontakt med lejonen där. De uppfostrar lejonen fel i vic falls enligt mig. gjorde så de blev “noughty” lejon. En volontär blev attackerad av en utav de lejon som var där. hon fick gå på kryckor hela sin tid där. Lejonen blev transporterade till vårat.

   Reservatet i Gweru är bättre som sagt. då du kan sitta jämte de, klappa och hålla de i svansen so mowgli när du vandrar med de. Nåja, det kommer vara en massa plocka lejon bajs varje dag :)

   Reply
  • Låter super spännande! :)

   Reply
  • Åh sjukt söta lejon.. Låter som en jättespännande resa!

   Reply
  • Åh vad roligt! Min kompis va på exakt samma resa i höstas och hon ÄLSKADE det! Hoppas ni får det lika bra! Kram

   Reply
  • Woooow that’s really cool! How long will you be there? Say hello to the lioncubs from me :) And have a lovely trip, can’t wait for the pictures!

   Reply
  • skulle ønske jeg dro med deg.. sånt er så himla kul! gjorde nåt lignande i Tanzania, i typ 3 mnd… du kommer ha thebtime of your life!!!!
   ang saker du kan bringa med till barnen: fotballer, soapbubbles (they loooove it), jumping roap, coloring-stuff and paper (hvit och colored), generellt aktivitets greier.. klæder er alltid litt risky at bringa med.. da blir detvsåvat nogen inte får, dom kan lett starts bråka om trøjan osv..
   men du kommer att få det så himla kul!!!
   enjoy every second!
   lots of luck

   Reply
  • Wow, Angelica! This trip Sounds amazing!
   Africa is the most wonderful place In the World!
   I’ve been In Uganda as a volounteer. I worked on
   two schools and a home for babies, who were thrown
   Away by their mothers. It was the most wonderful
   Experience! Prepare yourself to fall In love with the
   place, the animals and the children! About the
   bungee-jump: DO IT! I did it aswell, and it was the
   coolest thing ever! I wish i could go back soon!
   Have an unforgettable trip!

   Hugs from Louise

   Ps. The presents you talk about is a very good idea
   to bring – but maybe, like I was told, it is a good idea
   to give the children the presents as goodbye-gifts.
   Give them the things In the end of your trip. This Will
   Allow you to get close to the children because of who
   You are, and not because of the money/things, you bring.

   Reply
  • Hej! Jag var på ett barnhem i Ghana i tre månader för två år sen – oförglömlig upplevelse! Men, jag tänkte bara tipsa om att hur bra det än är med leksaker och fotbollar, så är användbara saker så mycket mer värt när man väl är på plats. Pysselböcker eller andra lätta böcker som går att använda i undervisning, eller bara rent papper och penna för att lära dem skriva på, kulram, världskarta, zimbabwekarta, pussel etc. Lycka till och ha det bäst!

   Reply
  • Hej Angelica!

   Jag var där förra året och gick med lejon på samma ställe som du kommer att jobba på. Urmysigt! Min pojkvän Garth är från Zimbabwe, så jag fick lite inside inblick.

   Just runt Victoriafallen är det inte så fattigt eftersom det är väldigt turistigt, bara så att ni vet. Vi hoppade gorge swingen vilket jag verkligen rekommenderar, ta även helikopterresan över fallen och om Devils Pond är överfull är det värt att åka upp lite högre över fallen in i nationalparken och bada där istället. Annars skulle jag rekommendera att ni kör en ridsafari då man kommer närmare djuren på så sätt och om ni kan, ta er till Hwange och bo i hyddor uppe i träden på Ivory Lodge. Du kan läsa mer om vår resa här (vi var borta i en månad) – http://stureplan.se/bloggar/tess/kategori/tess-in-zimbabwe
   Emaila gärna om det är någonting ni undrar eller vill ha tips om, Zimbabwe är ett underbart ställe, men det är en del saker som är bra att ha koll på – Tess@Stureplan.se

   Kram!

   Reply
  • Åå, det er drømmen min! Gleder meg til å se bilder og høre hvordan du og Edvin kommer til å ha det :) Klem

   Reply
  • Hej Angelica!
   Det låter som att det kommer att bli en oförglömlig resa för dig, med mycket intryck och känslor framförallt.
   Tar min sjuksköterskeexamen sommaren 2014 och efter ett år med jobb ska jag själv ge mig iväg på volontärarbete i ett katastrofdrabbat land eller ett land i Afrika i sort behov av vårdpersonal, jag har själv alltid kännt att jag vill göra en skillnad och om två år så kan jag det på riktigt och ge mitt liv åt det :). När jag gick i gymnasiet så var vi en klass som samlade ihop pengar för att åka till Sierra Leone och spendera 3 dagar på ett sjukhus samt se landet, för att verkligen se hur annorlunda världen ser ut utanför vår egna trygghet. Det var bland det bästa jag gjort och senare startade vi en förening där vi med insamlade pengar lyckades placera fattiga barn i skolan oavsett ålder, tyvärr har jag nu saknat tid till att engagera mig helhjärtat, men föreningen växer och fler barn får hjälp idag.
   Ett till tips på saker du kan ta med dig är myggnät, jag vet inte hur stor malariautbredningen är i Zimbawe, men det är ett fullgott skydd för barnen under natten :). Ha en underbar resa och ser fram emot att följa den. Lycka till! Kram M

   Reply
  • Hej!
   Vad kostar det ungefär? Om man får fråga. Blev väldigt sugen på att göra detta!

   Reply
  • Mycket har redan nämnts i föregående inlägg men ville bara påpeka än en gång väsentliga delar:
   – Skippa outfits bilder. Du befinner dig i ett land där det råder stora orättvisor och fattigdom, respektera detta och posa inte med en 3000kr handväska.

   – Ni kommer antagligen befinna er i en ganska så sluten omgivning men försök se helheten.

   – Ärligt talat så gör eran vistelse där inte någon märkbar skillnad, det är pengarna ni betalar som är det som behövs för att projektet ska fungera. En svenne behövs inte där. Det finns gott om folk på plats med mer kunskap som gör ett bättre jobb. Erat arbete kommer bara löna sig för er, ett minne för livet.

   – Ska du köpa något så gör det på plats, då bidrar du till den lokala handel.

   Hoppas ni nu har fått något att tänka på.

   Reply
  • Det låter så intressant och jag blev verkligen sugen!
   Men på hemsidan står det att man bara får vara på barnhem om man väljer det programmet. men ni valde ju Victoria falls?

   Reply
  • Som många redan har nämnt, dagens outfits.. Det är klart du kan visa dagens outfits, men så länge du gör det med respekt mot din omgivning. Det finns ofta även “regler” för hur man bör klä sig, vad man inte får visa osv, så ha det i omtanke.
   Och jättebra med presenter, men vänta med att köpa tills du kommer dit, för att stöda den lokala näringen. Det kan dock vara kul med någon liten present som representerar Sverige också, svenskt godis eller så. Och bilder på Sverige som någon nämnde, passa på att ta kort på all snö. Jättebra grej att göra verkligen, hoppas du får kul!

   Reply
  • Åh, dette hørtes utrolig spennende ut, Angelica! Jeg har selv hatt lyst til å gjøre noe sånt, så jeg misunner deg kjempe mye akkurat nå! :-)

   Reply
  • har sedan jag var liten alltid drömt om att få åka på någon resa som denna. drömt om att få hjälpa till på något sätt och få uppleva sådana saker. när jag var liten sa jag till min mamma att jag ville ha en lejonunge och vart ledsen när hon sa att det inte gick haha. måste absolut fara iväg på någon sådan resa när jag blir äldre. är bara arton än så länge hehe. men hoppas att du får det underbart och jag är så taggad på att höra vad du får göra och hur du upplever resan:D

   Reply
  • Så utrolig kult!!:) Kjempebra at du hjelper andre!

   Reply
  • Guud så häftigt och rart! Det där skulle jag inte banga på. Hoppas ni får en underbar vistelse där!

   Reply
  • Ne fyfan vad häftigt!!!

   Reply
  • Gud vad spännande det låter! Mysigt med alla små lejonungar!

   Reply
  • Har en kompis som ska till Västafrika om två veckor och volontärjobba i ett halvår. De bad henne ta med sånt som du redan skrivit om, men faktiskt även first aid kit. Så first aid kit! Bringa det! :)

   Reply
  • Det är ju så fantastiskt att resa, har precis gjort ett inlägg på min blogg som handlar om året som gått där jag visar alla mina bilder från resorna jag gjorde under 2012… har du tid, gå gärna in och titta…

   http://www.vitaestilo.se

   Trevlig kväll!

   Reply
  • Ärligt talat så är jag så fruktansvärt trött på alla som “verkligen vill hjälpa till” och väljer att åka några veckor till en by och leka med barn. Eller ta dagens outfit brevid lejon. Det finns annat som krisar, och ville man verkligen hjälpa till hade man dedikerat mer tid eller helt enkelt bara skickat den summan pengar som du kommer lägga ner totalt till välgörenhet direkt, så hade de kunnat göra mer nytta.

   Reply
  • Det är betydligt bättre för DIG SJÄLV att åka iväg som volontär och jag tror det är därför man väljer att åka än att skänka pengar till välgörenhet då du inte har en susning om vart pengarna går… Det är så fruktansvärt mycket pengar vi skänker bort som bidrar till krig, konflikter och ännu mer fattigdom och då är det givetvis mycket bättre att lägga pengar på volontärresor även om mycket av pengarna försvinner till administration så får man betydligt mer erfarenhet om hur man faktiskt kan hjälpa till på riktigt och bara upplevelsen att vara i en sån utsatt miljö ger en mycket mer empati och förståelse för lidande och framförallt tacksamhet i vardagen än om du bara skänker iväg pengar! Är jätteglad att du ska åka iväg på detta Angelica, för du kan inspirera så många med dina läsare. Jag hoppas bara att du ger en sann bild av vad riktiga volontärresor innebär. Det du kommer åka på kommer vara en riktig upplevelse och du kommer se och lära dig mycket, men det är inte en resa i syfte för välgörenhet i första hand. Ingen av de stora volontärorganisationerna jobbar helt ideellt, därför finns det alltid en baksida och även om du kommer vara med om ett riktigt äventyr så kommer du inte göra någon jättenytta utan vara en elev i tjänst. Jag hoppa att du kommer få upp ögonen för mycket och berätta om det för oss läsare sen!! Om du önskar göra riktig nytta där nere så är det bistånd som du kan följa hela vägen. Går barnen skola är det jättebra att köpa in miniräknare, lexikon, pennor, block, Sedat som verkligen gynnar barns framtid. Men skaffa allt på plats, du känner dig som ett fån om du kommer dit med saker de redan kanske har.. Då blir det lite som “den där dumma västerlänningen tror sig komma hit och veta vad vi behöver” och det kan bli fel, även fast det mesta uppskattas. Musikspelare, gamla kameror är ofta sånt som barn älskar där nere och de älskar att få ta bilder själv och sen kunna se sig själv! :) Hoppas du får en fantastisk resa och får upp ögonen på ett helg nytt sätt :) kramar från Anna, frivillig på wayowayo i Kenya

   Reply
  • For how long will you stay? :) This sounds very interesing. Also I would like to say that I love your blog. Greetings from Iceland! :)

   Reply
  • Hur länge blir ni borta? :)

   Reply
  • Fy faan vad coolt! :D

   Reply
  • Gosedjur är verkligen något som uppskattas, men även leksaker :D Funderar även på att göra något liknande, ha det kanon!! Kram

   Reply
  • det här låter helt otroligt angelica! woow sicken upplevelse! jag själv skulle verkligen göra något sådant någon gång i framtiden!

   vad du kan ta med dig till barnhemmet? jag tänkte först kanske lite enkla smycken av olika slag till barnen, men sen så kom jag på- varför ska de inte få göra dem själva? att få vara lite kreativa tror jag bara är bra för dem! så vad jag menar är att du kanske kan ta med dig en sådan burk med plastpärlor, som brukar finnas på dagis/ skolor, och lite plasttråd. en annan sak du kan ta med dig då är även kritor eller tuschpennor. lite färg för målning och annan typ av kreativitet! jag vet dock inte om det är vad som kanske ska prioriteras mest, eller om du verkligen kan ta med dig en låda med plastpärlor (hehe) men det känns som att det kan vara en rolig grej som barnen kan uppskatta :)

   Reply
  • Edvin ditt ex?

   Reply
  • Åhh detta är precis vad jag vill göra efter gymnasiet!!

   Reply
  • Nej shit vad skoj! SPÄNNANDE! Jag har ett fadderbarn där:) Hoppas någon dag att jag kan ta mod till mig för att åka och hälsa på henne. Hoppas ni får en underbar resa.

   Reply
  • Nej åh vad skoj! Tycker det är fantastiskt att man bokar en resa för något som detta, urhärligt! Grymt så underbart!

   Reply
  • åh va häftigt!!! Det här vill jag också göra :))

   Reply
  • Åh så roligt!

   Reply
  • Tja Angelica!

   Fan vad kul! Var själv i zimbabwe (samt kenya, tanzania, zambia och sydafrika) våren 2010 och hoppade s.k bridge swing från bron, var och promenerande med lejon, dock i qweqwe, samt var vid victoriafallen. Så.Jävla. Avis.

   Tips! Har lite koll på det där med hoppande. Förra året lossnade linnan för en tjej som hoppade bungy jump just där. Troligtvis har dom ökat med säkerheten men bara så du är medveten om det.

   Inte för jag har jobbat där eller så men har du några allmänna frågor så mejlar bara!

   Ha så förbannat jäkla kul! / Annie

   Reply
  • Fel av mig, gweru var vi i! inte qweqwe. Haha

   Reply
  • Gud vad spännande det låter! Jag hoppas verkligen att ni får en underbar och rolig resa, vilket jag inte tvivlar på att ni kommer att få!
   Vad kul att du och Edvin är tillbaka tillsammans igen, eller det kanske ni har varit hela tiden? Jag har inte sett honom här på väldigt längre, men det kanske du har varit själv? :)

   Reply
  • Snälla ingen Dagens outfit du är där för att hjälpa djur och människor då spelar en Dagens outfit ingen roll, det vore så mycket roligare om du visar hur resan är, vad ni får uppleva och ge oss fina bilder ändå.

   Reply
  • Helt otroliga bilder!!!

   Reply
  • Gud så spännande det hörs :-D

   Reply
  • Det ska bli roligt att se alla bilder! hoppas ni får det jättebra!

   Reply
  • men wow vad häftigt!! precis något sådant vill jag göra! jag brinner verkligen för djur och deras rättigheter och skulle mer än gärna hjälpa till. och kattdjur är ju så himla fantastiska. ser verkligen fram emot dina bilder! tror ni kommer få det fantastiskt. vad kostade denna resa? har fått för mig att det är väldigt dyrt? kram och var rädd om er!

   Reply
  • Hej Angelica och alla glada läsare,
   jag vill bara sticka till med en liten kommentar gällande bilderna. Det är faktiskt så att jag själv tagit den där sista bilden, från en helikopter över vackra Viktoria Fallen :)
   Även de andra bilderna kommer ifrån mig och tillhör GoXplore.
   Du kommer få en magisk resa och jag vet med all säkehet att det kommer bli ett minne för livet!

   Reply
  • Dagens outfit mitt i fattigdomen… hur tänkte du där??????? Skulle skratta om det inte vore så tragiskt. TÄNK människa. TÄNK!

   Reply
  • Hej!

   Vad glad och avundsjuk jag blir när jag läser det här. För två dagar sedan kom jag hem från den bästa resan i mitt liv, som var på exakt det projekt som du ska till nu. Det finns nog ingen som är bättre på att svara på frågor om du har några, då jag vet exakt hur det är där nu! Du kommer få den bästa resan i ditt liv, och du kommer möta de trevligaste människorna någonsin. Om du läser detta, får du hemskt gärna maila mig om du har några frågor eller liknande. :)

   Många kramar Amanda Eriksson

   Reply
  • Åh vad avundsjuk jag blev nu! I Januari förra året var jag på en liknande resa fast i
   Kenya ca fyra veckor. Det var något av det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag kommer aldrig att glömma den känslan av att bidra med en hjälpande hand till de behövande. Det gav även så mycket tillbaka!

   Du är fantastisk Angelica och din stil är magisk. Kramar

   Reply
  • Hej Angelica!

   Kul resa, DOCK hoppas jag verkligen att du tänker på det här med “dagens outfit”. Det är ingen höjdare att stå och fota fyra fina kläder på en resa som denna. Hoppas du respekterar dem och tänker på detta.

   Vi klarar oss utan outfits. :)

   Reply
  • *dyra ska det givetvis stå

   Reply
  • Hejsan!
   Jag heter Isabelle och kom för två månader sedan hem från exakt denna resa. Du kommer ha en underbar tid och du kommer inte ångra dig en sekund!
   Som du säger, ta med gamla kläder! Det gjorde jag, och vi fick ge kläderna till barnhemmet som sedan slog in dessa och gjorde julklappar av. Jag kan tänka mig att bollar osv. också skulle bli mycket uppskattat! Ett smart tips är att ta med sig kläder som täcker knäna när man hälsar på på barnhemmet. Jag vet inte hur känsliga de är för sådant, men det är ändå respektfullt att klä sig ordentligt, men på lion walks kan du klä dig precis hur du vill! (fast gärna täckande skor, utifall du lyckas kliva på en orm eller så, haha!)
   Ett annat tips som jag önskar att jag fått innan jag åka var att ta med sig finkläder också. Jag hamnade kanske i en riktig party-grupp, men det finns uteställen dit du troligen kommer gå någon lördagkväll efter du kommit hem från barnhemmet!
   Men i det stora hela; Om du tänker dig den packningen och budget du tänkte ta med till Zim, dra ner på kläd-packningen, och ta med mer fickpengar!! Det är det bästa råd du kan få!
   Har du frågor eller så, tveka inte att höra av dig! Kramar

   Reply
  • Angelica, jag hoppas du tar de som kommenterar negativt kring hela “outfitbilds”-grejen när du åker ner dit med en nypa salt. Du har byggt din framgång på den här bloggen och du har blivit hyllad just för att du har en förmåga att sätta samman kläder som ligger rätt i tiden och inspirerar tjejer i din ålder, säkerligen också både yngre och äldre. Jag har alltid gillat din blogg eftersom du känns så okonstlad! Du skriver vad du tycker, hur du känner, känns ödmjuk, integritetsfull och en tjej som kan engagera sig helhjärtat i kläder och mode men ändå stå med båda fötterna på jorden.

   Jag är personligen trött på alla PK-människor som skall gå in och vara så viktiga med sina “sluta vara så ytlig och hjälp folk”-kommentarer. Hur OFTA har man inte hört det? Kräks. Jag tycker det är kanonhäftigt att du som bloggerska väljer att göra en sån här spännande grej! Jag vet att barn och lejon kommer att ut något positivt av ert besök också!

   Du är vem du är och läsare vill se dig inspirera. Att majoriteten av dina läsare dessutom vill inspireras inom den kategorin som vissa väljer att kalla “ytliga saker” – dvs outfits bl.a., gör det väl naturligt att du också kommer fortsätta leverera detta även om du befinner dig på ett voluntärarbete i Afrika.

   Blir så trött på alla gnälliga PK-brudar. Get a grip of life, känner jag. Lycka till och kör din grej!

   Reply
  • Jag visste att en sådan här kommentar skulle dyka upp. Bara lägg ner det. Det är väl klart som fan att man inte ska behöva bry sig om dagens outfit när man åker till ett fattigt land där man ska hjälpa människor (och djur).
   Jag tycker snarare att det är du som ska “get a grip of life”. Folk har förklarat väldigt tydligt VARFÖR det också, av olika anledningar vilket de har beskrivt, kan vara farligt.
   Så, som sagt, bara lägg ner det.

   Reply
  • Hej! Jag var i Vic falls i sommras. Mycket liten spartansk stad man “gör” rätt fort. Allmänt skitdålig mat. Men väldigt vackert. Jag rekomenderar starkt white water rafting, typ det roligaste jag någonsin gjort.

   Reply
  • oh,herre va vackra bilder!

   Reply
  • Detta låter riktigt kul !
   Jag har inte kommenterat på din blogg innan tror jag , så passar på att berätta att kag älskar den. Du verkar ha det underbart , fin stil och en fin person är du !

   Jag har varit i Tanzania på volontär arbete på ett barnhem och vi hade med fotboll dockor och kanske något spel eller pärlor att pyssla med, även skor som de efterfrågade. Men tror inte man ska ta med allt för mycket så att det inte blir för överväldigande. Ifall de inte efterfrågat något förstås! Vi hade det som projektarbete i trean innan studenten. Sjuk erfarenhet och upplevelse, även vi var på safari!

   Du kommer få det grymt , önska att jag kunde komma och hälsa på och gosa med lejonen! Ska jag minsann åka och göra någon gång i livet.

   Ha det superbra och lycka till :)
   <3

   Reply
  • vattenflaskor skulle nog kunna vara bra att ge? Ha det så bra, sparar själv ihop till en volontärresa :)

   Reply
  • Varit där, det är fantastiskt. Men du har väl fixat visum till Zambia så du kan se fallen från den sidan också? Och en sak till, hoppa inte bungy jump där, du vet väl att deras redskap är urkassa och det var inte mer än två år sen som linan gick va på en som hoppade. Inget jag rekommenderar.

   Luangwa är en fin nationalpark ni får åka på safari. Tror dock inte dem har “The big five”, men ändå. Där har dem också den vita noshörningen som ni kan se. Fantastiska djur!!

   Reply
  • det låter ju jätteroligt, hoppas du får det kul där nere nu :)

   Reply
  • Låter som samma sak som bloggerskan Dani Karlsson nyligen gjort?

   Reply
  • Så jävla jävla rätt att ni gör det ! Helt underbart !
   För lite mer än ett år sedan va jag Ghana. Något av det tuffaste men också bästa jag någonsin gjort !! Läs gärna bloggen jag skrev när jag bodde där nere. Allt ifrån det hemskaste jobbigaste till de underbaraste bästa. Minnaghana.blogg.se
   Ha det helt bäst och ta hand om er !
   Värme.

   Reply
  • Oh, well that’s pretty damn cool! Have fun there, lovely! How long will you stay over there? I’m totally looking forward to all those pictures:))

   Reply
  • Tandborste, tandkräm och någon typ av tvål brukar vara saker som alltid behövs! Min syster var volontär i Sydafrika, där de fick försöka samla in pengar för att barnen skulle få de sakerna som “julklapp”.

   Reply
  • Under mina resor i Afrika har jag tagit med mig käder, skor (främst till barn men vuxna är också kanon, skor är hårdvaluta! Flippflopps och sneakers är mest poppis), leksaker, pennor, block, böcker, bollar och godis. Barnen blir som små ljus när det vankas prsenter, artiga, tacksamma och härliga, inte alls som svenska bortskämda ungar. Klubbor är uppskattat! Andra grejer som är uppskattat både bland barn och vuxna är hygienartiklar som tvål, shampo, tandborstar (alla vet dock inte hur de används så visa gärna!) och liknande. Ta med så mycket grejer du kan, de behöver allt! Det de inte använder säljs och blir matpengar.

   Hoppas ni får en kanonresa!

   Reply
  • Och just det, gamla skruttiga mobiler är sjukt uppskattat!

   Reply
  • Alltså det låter helt fantastiskt, jag har också funderat på volontärarbete länge! Jag gick in direkt och läste om detta, som du länkade. En dröm! Men jag undrar bara hur du har råd? resa så mycket och leva och ja allt… ?

   Reply
  • Gratulerar till insatsen. Alla vill vi hjälpa omvärlden på något sätt. Har du tänkt på hur mycket du skulle bidra om du skippade köpa toner med kläder istället för att promenera med lejon? Hycklare eller vad.

   Reply