Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 19:08 | May 8, 2013

  Not an ordinary day


  Min dag blev inte som jag tänkt mig precis. Hamnade på akutmottagningen eftersom läkaren på min vårcentral trott att jag var tvungen att operera ut min blindtarm. Så blev inte fallet och jag har fortfarande inte fått klarhet i vad de kan vara! Satt sammanlagt i över 7 timmar på akuten och fick inga svar när jag gick därifrån. Jag ska återkomma till dom om 2-3 dagar om magontet inte släppt ( Har haft såhär i ca 2,5 vecka ). Jätteskumt!
  Det är ju inget superakut som jag förstått de, men man vill ju självklart veta vad det är. Min vän som är sjuksköterska tror att de beror på min stress och att jag har dåliga matvanor osv – vilket jag måste bli bättre på!

  My day was not what I had in mind exactly. Ended up in the emergency room as the doctor on my health center thought that I had to have my appendix out. That did not happen and I still don’t have clarity on what it might be! I’ve been a total of more than 7 hours in the emergency room and got no response when I walked away home. I’ll come back to them in 2-3 days if my stomachpain not has gone away (I’ve had it like this in about 2.5 weeks).
  It’s nothing super urgent as I understand, but I want to know what it is of course. My friend who is a nurse believes that it is due to my stress and I have bad eating habits, etc. – which I need to improve on!


  42 kommentarer  42 kommentarer om “Not an ordinary day”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Skönt att höra att det inte var något allvarligt Angelica!
   Försök äta regelbundet och mat som inte är för starkt så du inte åker på magkatarr :(

   Alltid lika underbara bilder!

   Reply
  • Har de checkat tarmvred? Finns olika varianter den, googla!

   Reply
  • Om du har ont nedåt i magen där blindtarmen sitter så kanske du ska överväga att gå till gyn. Det kan vara systor/blåsor (ofarliga) på äggstockarna eller liknande.

   Lycka till med allt och hoppas du blir frisk snart!!

   Reply
  • Svar: Hej! Nej, jag har inte ont nedåt, men de ville kolla blindtarmen endå :)
   Jag var hos gyn idag och kollade också – men det var inget med ” de nedre regionerna” så att säga, hehe. Utan detta sitter i magen. Alternativt är att jag fått magkatarr som Dixi skrivit..

   Reply
  • Usch.. har svårt för det här ordet men det kan vara förstoppning oxå. Det gör riktigt ont och kan uppstå pga stress och dålig kost. Kram och hoppas att du blir bättre snart!

   Reply
  • Kanske kan det vara så att du är laktos? Du verkar äta rätt mycket mjölkprodukter.

   Reply
  • Svar: Det har jag faktiskt tänkt på! Så det är med ett alternativ, eller kanske gluten. Kram

   Reply
  • How awful! I really hope it will be okay! I wish i could express myself better in English and say how awful i think this is…

   And this is such a wonderful post, great spring feeling!

   Reply
  • Jag antar att du har kollat om du har urinvägsinfektion, Jag fick operera bort min blindtarm för att jag hade gått för länge med urinvägs så att det hade gått upp till njurbäcksinfektion, inte alls kul. Jag hade så sjukt ont, så de tog det säkra före det osäkra och opererade bort den, men som sagt njurbäcksinfektionen hade jag.

   Reply
  • Svar: Ja, de har dom kollat :) Så det är det inte heller! Åh fy.. stackare! Har en vän som fick det med, men hon fick tillslut blodförgiftning pga att hon hade en urinvägsinfektion som gått för långt. Kram

   Reply
  • So many nice pics..

   http://www.fashiondenis.com/

   Reply
  • Hej! Har du feber kan det va så att de misstänker körtelbuk, EXAKT samma sak hände nämligen mig en gång och det var jobbigt som tusan men går i alla fall över av sig självt, det enda man kan göra är dock att lindra symtomen… Hoppas det går över snart, vad det än är!

   Reply
  • Svar; Hej! Nej jag har inte feber, utan bara ont liksom – men dock inte hela tiden, utan bara ibland. Men en återkommande smärta som varit i ca 2,5 vecka.. Jag lutar lite åt att de är något jag äter som jag inte tål – t.ex laktos eller gluten! Tack! Kram på dig

   Reply
  • These pictures are so lovely only to read something so scary! I hope everything turns out alright.

   Reply
  • Fantastiska bilder!

   Reply
  • Var kommer jeansen ifrån? Så fina! Krya på dig Angelica och hoppas att du snart får reda på vad det är för fel på magen.

   Reply
  • Hoppas det blir bättre! Kram : )

   Reply
  • Himla mysiga bilder! :-)

   Reply
  • kronisk inflammerad blindtarm, googla det!

   Reply
  • Har du kollat om det är chrons- sjukdom, ulcerös colit?

   Reply
  • Oh hope you feel better xx

   Reply
  • The ice-cream looks so delicious! I want some!

   http://www.beblacknblue.blogspot.co.uk
   http://www.bloglovin.com

   Reply
  • Såg att någon till hade skrivit chrohns.. Men har du kollat upp om det skulle kunna vara crohns sjukdom? En kompis till mig fick nyligen reda på att hon hade det, efter lång tid av problem med magen..

   Hoppas i vilket fall att du blir bättre snart!

   Kram

   Reply
  • Åh, usch låter jättejobbigt, hoppas det löser sig! Väldigt fina bilder i alla fall, krya!

   Reply
  • Hej angelica.
   Det låter allvarligt med att du har så ont.
   Min bror var inne förblindtarmen för ett halvår sedan, de skickade hem honom igen.
   För två veckor sedan, kunde han inte röra sig så ont han hade.
   De ville skicka hem honom igen, men han gav sig inte.
   Vägrade att åka hem.
   De opererade honom, när de tog ut blindtarmen var den inflammerad och hade börjat ruttna.
   Så ge dig inte och kämpa på. hoppas de löser sig.
   kramar Sofie

   Reply
  • Hej! Hoppas du mår bättre, låter som magkatarr/magsår jag har haft magsår och nu när kag är superstressad så kommer magkatarren tillbaka..och får man magkatarr blir man galet känslig för fet mat.. jag får helt galna magknip och kan inte riktigt gå ordentligt sen släpper det bara sådär..novalucol ska hjälpa..men det är väll ingen mirakelmedicin precis..hoppas du mår bättre snart <3

   Reply
  • Magkatarr eller kanske gallstensbesvär om du har ont i övre delen av magen?
   Har man problem med gallan skall man inte äta fet mat, lax, avokado, gurka (saker med grönt skal)
   Lycka till! Har också haft massa problem med min mage fram och tillbaka :/

   Reply
  • Jag hade liknande problem när jag blev sjuk förra året. Det var bara sekunder från att de opererade bort blindtarmen. Som tur är gjorde de ej det då det ett år senare visade sig vara IBS och Crohns sjukdom jag led av. Jag fick det troligtvis genom att jag mådde så psykiskt dåligt och med mycket stress. Absolut inte säkert att det är det, men kolla upp symptomen för sjukdomarna, om symptomen inte stämmer så kan du ju iallafall kryssa några sjukdomar från listan.
   Krya på dig:)

   Reply
  • Ooooh!!! Sounds very painful, hopefully you are ok.

   Lucky you didn’t need your appendix out, maybe just something you had eaten reacted with your body. Hope you are feeling better today

   Reply
  • Förstår att det är jobbigt att ha ont, men läkare är inte magiker. Det är inte så att de undanhåller information för dig, eller njuter av att du har ont eller inte försöker göra ditt bästa för att ta reda på vad som är fel… Så tycker kanske inte du ska klaga på att du inte får reda på något :)

   Reply
  • Magproblem beror ofta på stress, ta hand om dig! Bilderna ser jättehärliga ut i detta inlägg i alla fall. Den första alltså! <3

   Reply
  • är det så att du spyr och har riktigt ont i magen?

   För något år sen fick min lille bror, som då var 7år, operera bort blindtarmen. Det började med mag ont, sen började han spy mkt som om han va sjuk fast utan feber men mest J*vligt ont i magen. När han gick till docktorn röntgade de honom och sa att det inte va blindtarmen. Efter 2-3 veckor så blev han bara sämre och klarade inte av att äta och fortsatte spy.. men tillsist så opererade de honom även om de inte visste vad det vad det va för fel.. och då var det en sprucken blindtarm men eftersom den redan spruckit så såg man inte det på röntgen maskinen. Jag vet inte hur farligt det är men vet att det inte är bra att gå för länge med en sprucken blind tarm.. så kolla med dom på sjukhuset, så att det inte kan vara såhär. Jag hoppas verkligen inte detta! och hoppas att det inte är ngt allvarligt.

   krya på dig

   Reply
  • Svar: Hej! Nej nej, som sagt – så illa är det nog inte :) Jag varken spyr eller har sådär ont att jag knappt kan stå/gå. Jag får ont i magen titt som tätt och de har kommit och gått under 2,5 veckas tid. Jag tror det är antingen stressrelaterat eller att jag som sagt inte tål något ( gluten eller laktos) eftersom dom tog flertal tester/blodprover/klämde och kände men inte kunde hitta något. Jag ska återkomma till sjukhuset inom 3 dagar om de inte blir bättre och då hoppas jag få svar. Blindtarmen har dem kollat idag med och de är inte blindtarmen. usch, tycker jättesynd om din bror :( Skönt att allt löste sig tillslut endå och att han mår bra nu! Kram

   Reply
  • God bedring, snygging.

   Reply
  • Usch, jag hoppas verkligen att det blir bättre!! Själv lider jag av alldeles för mycket stress och har tappat aptiten helt, det är verkligen jätte jobbigt, men jag försöker göra det bättre för mig själv :)

   Reply
  • Hej!

   Jag har också haft superont i magen i längre perioder. Efter diverse utredningar och undersökningar på både gyn, VC o.s.v. hittade jag faktiskt en läkare som tog mig på allvar och gjorde allt för att gå till botten med vad det var, att det sen krävdes att jag var svimfärdig, för att jag inte fått i mig någon näring på någon vecka och fick ta ambulans till sjukhuset när jag bor 700 m. därifrån (jag kunde inte ens gå till jobbet vissa dagar och mat var bara att glömma -då kräktes jag som en kalv direkt).

   Det visade sig att jag hade fått en inflammation på/i magsäcken! Nu dricker jag Zantac brus vartenda gång jag ens börjar känna något och det funkar SÅ bra. Dessutom är det receptfritt! Hur som, först blev jag ordinerad en kur på 10 dagar och bara efter någon dag var jag mycket bättre och hade mindre ont.

   Reply
  • måste ses! http://www.tradera.com/nelly-skor-trend-klack-mode-popular-auktion_342393_182105838

   Reply
  • Har hänt mig precis samma sak för bara några veckor sedan! Var inne på akuten över en natt i runt tio timmar och var heller inte särskilt mycket klockare när jag gick därifrån… Jobbigt när man inte vet vad det är… Dock tror jag på stress precis som du säger! Kram hoppas du blir bättre :)

   Reply
  • Hej Angelica!
   Vill inte skrämma dig men jag hade ont i magen ca 3 veckor innan jag opererade bort min blindarm, var hos läkaren några gånger och tredje gången skickade de mig vidare till akuten. Väl där röntgade de magen men såg fortfarande inget speciellt, men eftersom jag hade ont bestämde de sig för att göra en titthålsoperation, och bara då märkte de att den var väldigt infekterad. Det jag ville säga med detta är att stå på dig om du har ont och ta hand om dig. Blindtarmen är ju inte så många som är tvugna att ta bort men för de som har oturen att få den infekterad får inte alla en akut olidig smärta direkt. Hoppas du blir bättre utan operation dock!

   Reply
  • Hej! Ush din stackare. Jag vet hur förlamad man blir av magont. Jag själv har haft eskalerande magont i typ 5 år nu. Och först för ett par veckor sedan sa doktorn att jag har IBS. Man kan inte se det på några prov men det konstateras genom att man utesluter allt annat så som intolerans och allergier. Man vet inte så mycket om IBS och det finns inga riktiga behandlingsmetoder ännu men några vanliga fenomen bland folk som har det är ångest/panikångest/depression, stress, dåliga matvanor och noll rutin i livet. Jag håller just på att anpassa mitt liv så att jag får mer rutin och hoppas på att kunna må bättre. Så ta de lugnt, gå och prata med någon om du har ångest och ät ofta och snällt! <3

   Reply
  • Tråkigt att höra! Hoppas det fixar sig med magen!

   Vill bara passa på att fråga, var har du köpt byxorna du bär på bilderna? Har letat efter sådana hur länge som helst nämligen!

   Kram

   Reply
  • Älskar sånna här inlägg, de är allra charmigast!! Så himla fina bilder också.

   Reply