Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 23:53 | June 10, 2013

  Cause I’ll be burning bridges

  Me and two of the best people I know

  Vi har haft en jättemysig kväll på båten med god mat, lite vin och gott snack :)
  Jag är jättetrött så ska snart krypa ner och sova. Ska som sagt till frissan tidigt imorgon!
  På tal om bloppisen vi hade : Jag tänkte, precis som de flesta av oss bloggare som var med, skänka en del av pengarna till välgörenhet och skulle också behöva tips om vart ni tycker man ska skänka pengarna. Det finns ju så mycket att välja mellan! Och man vill ju att pengarna ska hamna i rätta händer. Så ge mig gärna tips!
  En liten del av det kommer jag lägga undan till mitt framtida lägenhetsköp eftersom jag flitigt sparar till det just nu, men  jag vill hemskt gärna skänka en stor del av det jag tjänade in till välgörenhet :) SÅ TIPSA PÅ!
  Vill även passa på att tacka outletbutiken som vi fick ha våran bloppis hos!

  We have had a very cozy evening on the boat with good food, some wine and good talk :)
  I’m really tired so I will soon crawl down into bed and sleep. As I said, I have to go to the hairdresser early tomorrow!
  Speaking of the flea market we had: I thought, like most of us bloggers who attended, of donating a portion of the money to charity and would also need tips on where you think I should donate the money. There’s so much to choose from! And I want that money to end up in the right hands. So please give me advice!
  A small part of it, I will put away for my future appartment that I have to buy because I diligently is saving up for it right now, but I’d love to donate a large part of what I earned to charity :) SO GIVE ME TIPS!
  I also want to thank outletbutiken that we got to have our BUY & SELL there!


  36 kommentarer  36 kommentarer om “Cause I’ll be burning bridges”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Lätt Islamic Relief & SOS barnbyar!!!

   Reply
  • I’m sure wherever you choose it will be a great charity. So wonderful what you’re doing. I hope one say I will be able to give back and inspire like you do.

   kristinawilde.blogspot.com

   Reply
  • The flea market looked so cool, wish I could have went!
   http://www.beblacknblue.blogspot.co.uk
   http://www.beblacknblue.blogspot.co.uk

   Reply
  • gorgeous!

   monkeyshines
   http://monkeyshines-monkeyshines.blogspot.com/

   Reply
  • Jag tycker faktiskt att du skall skänka pengarna till cancerfonden. Det finns fortfarande så otroligt mycket kvar att göra där än och det drabbar ändå så många som 1 av 3 så någon gång i livet blir vi ALLA drabbade på något vis vare sig det gäller en nära anhörig eller en själv!

   Vi kan nästan bota AIDS. Tänk den dagen då inga fler behöver dö av cancer!

   Reply
  • Cool! I don’t know of you have this in Sweden but I support ‘Make a wish Nederland’ (the Netherlands) you could do so in Sweden if you have it. It makes dreams come true for children who are ill and in most cases won’t survive! It’s know pretty well and I do know they put the money to use, i’ve seen it! Great thing is you can also ‘donate’ your help and make that count as well. For me this is a charity close to my heart, I recommend finding a charity for yourselve and keep supporting them in the future.

   Whatever you choose it will be great!

   Reply
  • Någon djurorganisation helt klart! Kanske WSPA eller Djurens rätt.

   Reply
  • Vad du än skänker pengarna till så är det till någon som behöver dem. Men hade jag fått välja hade jag helt klart valt någonting med barn. Antingen barncancerfonden eller någon organisation som hjälper utsatta barn i Sverige eller andra länder.

   Barn ska få vara barn, och inte utnyttjas för det. Ett barn ska inte behöva oroa sig för saker såsom död och våld. Det är vad jag hade gjort, men jag tycker det är viktigt att du väljer något som du själv känner för! Då vet du att pengarna verkligen har kommit rätt :)

   Reply
  • Jag röstar helt klart på ungcancer “fuckcancer”

   Reply
  • Angelica! Vilket underbart initiativ! Det finns en organisation som heter the Fortress. Enkelt förklarat handlar det om att ge utsatta, utslängda, utstötta gravida tonåringar i Kampala ett temporärt hem och en trygg tillvaro under deras graviditet och födsel. Att ge dem en chans till ett värdigt liv, när ingen annan gör det. Arbetet innebär även att återknyta banden till tjejens familj så att hon efter The Fortress kan återgå till ett hållbart liv.
   Detta startades av ett gäng studenter från Sverige och en eldsjäl från Uganda. Projektet drogs igång september 2011 och drivs på helt frivillig basis.

   http://www.thefortress.se

   Tack för en grym blogg!

   Reply
  • Vilken himla härlig bild på er!

   Reply
  • love the pic :)

   http://www.thefashionfraction.com
   http://www.thefashionfraction.com

   Reply
  • I know that Red Cross is a well-known & good charity assosiation in Sweden, http://www.redcross.se/
   It was great to see you on Sunday, i thought I’d share the picture we took with you :):) http://i39.tinypic.com/2pq80o3.jpg
   Your estonian reader Anette :)

   Reply
  • Utan tvekan “Våra Skitungar”. Svenska Emma gör ett helt fantastiskt jobb. Hon driver ett barnhem för gatubarn i Uganda och har även en blogg där man kan följa deras vardag och kamp. Emma och hennes otroliga barn förtjänar verkligen de där pengarna!

   Reply
  • It’s so nice that you guys are giving money to charity! It shows that you are much more than just a pretty fashion addicts!

   http://www.minisaska.blogspot.com

   Reply
  • Mitt röst går till Cancerfonden. Det är en helvetes sjukdom som vi ALLA kommer att bli berörda av på ett eller annat sätt. Om vi inte drabbas själva kommer någon vän eller familjemedlem att drabbas. Det låter fruktansvärt men det är dessvärre sanningen. Allt som får forskningen att går framåt på denna front är värdefullt. Kram!

   Reply
  • UNICEF! Jag tycker så himla synd om människor i fattiga länder.

   Reply
  • Skänker du pengarna till Unicef så går de till de mest utsatta barnen just nu. Alltså hjälper dem till på en gång där de behövs som mest för tillfället! (Möjligen barnen i Syrien eller barnen i Sahelområdet). Dessutom jobbar Unicef så fruktansvärt bra och har otroligt låga administrativa kostnader så det kostar inte alltför mycket (rent administrativt) att skänka som det gör i de flesta andra organisationer. Det betyder alltså att mer pengar kommer fram till barnen!! Kör tycker jag! Grymt av dig att dela med dig!

   Reply
  • Röstar också på Unicef, eller Läkare utan Gränser!

   Reply
  • Kan du inte sänka pengarna till det där barnhemmet du hälsade på i Afrika när du tog hand om lejonen? Eller om du skänker det till just lejonorganisationen :)

   Reply
  • WWF eller liknande! Hjälpa alla djur som vi ständigt förstör för.. Ta hand om naturen, som vi också ständigt förstör. Vem har sagt att vi människor ska säga hur alla djuren ska ha det, vi dödar eller plöjer bort deras mat, men om de går på vår mat eller våra boskapsdjur så dödar vi dem.. Djur

   Reply
  • min stora dag! :)

   Reply
  • Hej! Jag tycker verkligen, som den djurälskare jag är att du borde skänka pengarna till WSPA, som kämpar dagligen mot all djurmisshandel som förekommer i världen. Jag tror att de verkligen behöver stöd.
   Tack! Emma

   Reply
  • Barncancerfonden eller ungcancer! Båda organisationerna är otroligt bra på det dem gör och pengarna når verkligen fram till där dem behövs!

   Reply
  • Sjöräddningssällskapet – får inga bidrag från staten
   Läkare utan gränser
   Göteborg räddningsmission – underbar organisation, har jobbat som volontär där.

   Reply
  • http://www.globetree.org/

   Denna organisation kan jag själv gå i god för, då jag flera gånger har arbetat med dem, och mött alla barn och ungdomar. Den nya synen på livet, och drivkraften hos dem, trots att de bor i slummen är otrolig!

   Reply
  • Skänk pengar till Stadsmissionen!

   Reply
  • Härligt att du vill bidra Angelica! Du får jättegärna kika in vår organisation Pratham Sweden. Vi är en dotterorganisation till Pratham i Indien, som där är den största frivilligorganisationen som arbetar för att utsatta barn ska få tillgång till en kvalitativ utbildning. Jag skrev ett mail till dig med längre information, men det går också att läsa mer på vår hemsida http://www.prathamsweden.org/.

   Reply
  • WSPA eller WWF! Vi får inte glömma bort djuren…

   Reply
  • Cancerfonden, helt klart! Hemsk sjukdom som drabbar många, som sagt.

   Reply
  • Jag säger Cancerfonden, precis som några fler tycker! Sjukdomen drabbar både den sjuke och alla runt omkring.

   Reply
  • Jag hoppas till en människoorganisation!!!!! Endera nån av cancerfonderna eller unicef!!

   Reply
  • Vilken himla härlig bild :-)

   Reply
  • Hei Angelica!

   Så hyggelig at dere vil gi noe av pengene til et godt formål.
   Jeg vet om en organisasjon som ville satt stor pris på noen ekstra penger for å hjelpe fattige barn i Bulgaria.
   Dette er en organisasjon som dere kan være sikker på at vil gi pengene direkte til de som trenger det, i form av skolegang, mat, dusj etc.
   Selve Benjaminshus er laget som et minne for broren til kjæresten min, som døde som følge av en sykehustabbe.

   Hyggelig om du hadde tatt en titt på hjemmesiden deres
   http://soppelbyen.blogspot.no/ så får du kanskje en bedre forståelse av hva arbeidet de gjør innebærer.

   Ha en fortsatt kul dag :)
   Klem Nora

   Takk for

   Reply
  • Skänk till läkare utan gränser, dom räddar människor i nöd runt om i världen. Dom gör ett helt otroligt jobb! Kram

   Reply
  • Hej Angelica! Jag har en vän som jag var nere och volontärarbetade med i Tanzania förra året och han samt två andra godhjärtade killar i 20-års åldern har startat ett projekt som heter “på cykel till Afrika”. Projektet startades officiellt för några månader sedan men deras cyklande startade för en månad sedan då de började cykla från Lidköping och deras mål är att cykla ända vägen till Tanzania. De står själva för kostnaden av deras cykelutrustning, mat och boende. Jag vet att de behöver all hjälp de kan få och eftersom jag har varit på en av skolorna de skänker pengar till så vet jag att alla pengar direkt till de behövande. Här är deras facebooksida: https://www.facebook.com/pacykeltillafrika. De har även en hemsida och en blogg där man kan följa deras resa steg för steg. Vänliga hälsningar Sara

   Reply