Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 15:26 | October 13, 2013

  WOW

  wow7wow10wow5
  Way out West

  Åh sommar.. *Låt denna vinter vara mild och gå fort* . Nu längtar jag bara ännu mer tills vi kommer iväg!
  Tanken är att jag och Maja ska försöka komma iväg på en liten weekend I November eftersom jag fyller år I då :) Samt att vi troligtvis ska åka iväg till Ghana eller Tanzania och volontärjobba på ett barnhem och skola igen  I Januari. Jag längtar så extremt mycket efter det att jag knappt kan  sitta still! Och sen en resa med Marcus vecka 6 som jag berättat om.
  Tack för alla tips! Dessvärre var de flesta tipsen lite för långt bort för oss att kunna åka till eftersom Marcus bara har en veckas semester. Vi ska fortsätta att kika och se om vi hittar något! Dubai är väl soft? Det var väl runt 6 timmar att åka till ?  Ni som varit där – kan ni inte berätta lite om det? :)

  Oh summer .. * Let this winter be mild and go by fast *. Now I long only more until we are going abroad!
  The idea is that Maja and I will try to get away on a little weekend in November since my birthday is then :) And that we are probably going to Ghana or Tanzania for volunteer work at an orphanage and school again in January. I long so extremely much after that, that I can hardly sit still! And then a trip with Marcus week 6 which I told you about.
  Thanks for all the tips! Unfortunately, most of the tips are a little bit too far away for us to be able to go because Marcus has only a week’s vacation. We will continue to look and see if we can find anything! Dubai is cool, right? It takes around 6 hours to go there from Sweden, right? Those of you who have been there – can’t you tell me more about it? :)


  39 kommentarer  39 kommentarer om “WOW”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Makarska i Kroatien är underbart! Kristallklart vatten och trevliga människor!

   Reply
  • Svar: Är Kroation varmt I Januari då? Det är nog inte så jättebra väder då va för bad & sol osv då kanske?
   Det är så attans svårt att hitta ett ställe som inte är turistigt – som är varmt, soligt, vackert och inte ligger för långt bort eftersom vi bara har 1 veckas semester I mitten av Januari! Alla ställen som är varma då ligger så himla långt bort, haha :) Så jobbigt! KRAM

   Reply
  • Dubai är hur underbart som helst, jag var där i februari och då var det “lagom” varmt, alltså typ 30 grader. Vi åkte en vecka, och ja det är rätt tajt med tid, men vi flög så vi kom fram på eftermiddagen och åkte hem på kvällen/natten. Vilket gjorde att vi fick ut mer då.
   Jag skulle verkligen rekomendera det, mycket shopping, schysta stränder, bra käk, mycket å göra och jävligt häftigt. Har rest rätt mycket, men finns liksom inget som är likt Dubai. Är ett bra resmål då det inte är så långt att åka. Gjorde samma sak med Thailand året innan, en vecka alltså, och det funkar det med. Var rätt nöjd efteråt, eftersom det är rätt turistigt. Tycker det handlar mycket om flygtider m.m.
   Men för att summera, skulle jag definitivt rekomendera Dubai. Var där när jag var 9-10 och nu igen som 18, och var coolt å se hur landet förändrats.

   Reply
  • i feel you..

   winter isnt the best season….. so hope it goes by fast !

   love you and your style! :) <3

   http://suvimarianne.blogspot.fi/

   Reply
  • Åh jag vill också ha sommar nu!

   Reply
  • härliga bilder! diggar outfiten!

   Reply
  • love these pictures! makes me miss summer, I really don’t like winter at all! (although it’s a beautiful season..but still, ugh) love your blog<3

   http://www.stylebylinda.blogspot.com/

   Reply
  • How much money do you make since you can afford travelling and so
   many nice clothes?

   Reply
  • Aaaah love your look!
   So bohemian!
   Wanna float with us? http://www.floatstardust.blogspot.com
   The Floating Team!

   Reply
  • Gorgeous pictures , there is lot of nostalgia about summer :(

   XX Luba

   Cozy sweater and animal print boots in my casual look today on
   http://www.well-living-blog.com

   Reply
  • Åh vilka härliga bilder!!

   Reply
  • beautiful!
   monkeyshines
   http://monkeyshines-monkeyshines.blogspot.com/

   Reply
  • Saknar också sommaren!
   Dubai låter riktigt häftigt, vill verkligen dit!

   Reply
  • Du är så jäklans snygg kvinna!!!

   Reply
  • Nice pictures, miss summer days !
   http://www.itsaboutla.fr/

   Reply
  • Dubai är underbart! Perfekt blandning av strandliv, storstad, kultur och shopping. Tar ca 6 timmar dit med direktflyg, dock tror jag bara att det är emirates airlines som flyger direkt. Tror verkligen att ni skulle gilla dubai, jag har nog aldig längtat tillbaka till ett ställe så mycket! :)

   Reply
  • Love the outfit and ear cuff! :)
   http://curlycurves.blogspot.com/

   Reply
  • Dubai is A-M-A-Z-I-N-G, I can really recommend it:) But if you’re looking for a really warm destination, it’s not so warm in January. We were there in February and at times it was a bit cold at the beach.
   What about Kap Verde? I guess you flight there in 6 hours as well, there’s about 25 degrees in daytime:)

   Ida/
   sevenstepstotown.com

   Reply
  • Fina bilder! <3

   Reply
  • åhhh vilka fantastiska bilder!!! / Ida

   Reply
  • Im going to Aruba in about 4 weeks for a stay of 6 months to work at a submarine. My best friend is going with me.
   I’m super exited to go!

   Reply
  • Jag var i Dubai förra vintern i december. Det är mellan 20-28c. Det är en mycket cool plats men den känns väldigt uppbyggd och inte speciell charmig. Staden är cool men inte så mycket att göra. Stora avstånd så man kan inte gå någonstans. Stora köpcenter som är fantastiska men som sagt, ganska uppbyggt. Stränderna är fina. Det finns inte direkt någon stad där du kan gå som i andra städer. Skulle inte åka tillbaka dit nu, men kanske om några år.

   Reply
  • Kolla in Oman! http://www.solresor.se/resa-till/oman/
   Funderar själv på att åka dit i vinter. Mycket kultur blandat med vackra stränder (och runt 29-30 grader i januari!). Spännande om man vill se något nytt som inte är överexploaterat! Tack för en inspirerande blogg, har följt dig i flera år nu! :-)

   Reply
  • Jag var i Dubai i februari i år och hade jättehöga förväntningar av staden. Dock blev jag rätt besviken då det länge var ett av mina absoluta drömresemål. Det finns en del att göra som shopping, stränder och fina moskéer, men det är enormt lågbebyggt och det är svårt att ta sig nånstans utan taxi samt att de flesta sakerna ligger väldigt långt ifrån varandra. Sedan har jag lite svårt för deras kvinnosyn och lagar, vilket även kändes av i staden enligt mig. Jag hade kunnat tänka mig att besöka Dubai igen om lagarna ändrades, men så som det är idag skulle jag aldrig sätta min fot där igen.

   Kap Verde skulle jag istället lägga min röst på! Marocko har jag hört ska vara väldigt härligt också, men där har jag dock inte varit så kan egentligen inte uttala mig om det, men skulle definitivt vilja åka dit! :)

   Reply
  • Marocko är nog inte heller jättevarmt så tidigt på året! Var där i våras (mars) och det var kanske 20 grader då. Dessutom har de en ganska sned kvinnosyn i Marocko också enligt mig och jag kände mig stundtals obekväm när vi gick runt där. Skulle inte åka tillbaka dit av den anledningen men annars är Marocko häftigt!

   Reply
  • Jag har bott och jobbat inom mode i Dubai och ääälskade det :) Nu är jag dock student i england men mina föräldrar bor där så åker dit så ofta jag bara kan. Jag tror att du skulle gilla det! Massor med häftiga barer och mysiga ställen vid stranden. Dock är vädret alltid en chansning i jan/feb, ibland är det varmt och soligt och ibland bara dimmigt och kyligare… Direktflyg med Emirates är supersmidigt :)

   Reply
  • Volontärjobb på barnhem är en av mina drömmar.
   Kroatien ska vara jättefint.

   Reply
  • Dubai har jag hört är ett rätt trist land om man inte gillar att allt är nybyggt och vräkigt, men smaken är som baken!
   Har själv inte varit där men hört så mycket gott om Kap Verde, det ska vara supervackert och ungefär lika långt bort som Kanarieöarna! Kolla in det :)

   Reply
  • Jag tycker det är himla fint att du vill åka och jobba på barnhem, MEN jag vet inte hur noga du följt mediarapporteringen kring just volontärarbetare i barnhem och hur det har utvecklats till en industri där barn utnyttjas (i vissa fall sexuellt). Detta har lett till att olika människorättsorgan har avrått västerlänningar att åka och volontärarbeta på barnhem

   för mer information
   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/202312?programid=1316
   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/205246?programid=1316

   Reply
  • so cool that you are going to volunteere, shows that you are more than just a pretty face!
   http://www.whatsashawears.com

   Reply
  • Kap Verde är mitt tips!

   Reply
  • Tycker verkligen du ska åka till Tanzania och volontärarbeta! Jag gjorde det och blev helt förälskad i landet, kulturen och naturen! Vi passade även på att åka på safari och besökta Zanzibar när vi var där och det var en perfekt blandning av semester och volontärjobb.

   Reply
  • Svar: Ja, vad kul att höra! Tanken är väl att vi med ska till Zanzibar efter :) Men inget är hundraprocent bestämt ännu.
   Stor kram!

   Reply
  • Really, by going to Dubai, you will tacitly show support for the terrible mal-treatment of the UAE government towards women, specially Western women who upon reporting “rape” cases were themselves imprisoned instead of the attacker because of stupid religious laws… How can we show support by being tourists in that country? It’s terrible!

   Reply
  • Answer: Well, THAT I didn’t know. And even though if I would go there, I would neeeeever ever support that. It’s like telling a person that are going to a country at war to help out is “supporting” the war. It doesn’t make sense. As I said, I don’t support that.

   Reply
  • Ah dearest! I realise I must have sounded a bit harsh with my comment, and I know you are such a sweet, tender-hearted person… So sorry about that. I know what you mean, and I understand your position. Of course, you could never support such a thing… I just meant that tourism always heavily contributes to a certain number of countries (take Croatia, for example, one of their main income sources is tourism, and rightly so because that country is gorgeous). But going to a country during war doesn’t really contribute to the tourism aspect, does it? It’s different with a situation like this one. Specially as Westerners, we need to strike against this archaic religious law that UAE has put in action. Yes, I understand, we love beautiful climates and exotic places… Dubai does seem irresistible, but maybe we should all look at the big picture? Like athletes boycotting Russia? Or Cher declining to sing there… Our actions do mean something… Please don’t take this personally… I really love you and your blog :)

   Reply
  • Hi Maja,

   Have you ever been to Dubai or the UAE? I live there since 5 years back and comments like yours makes me very sad. I have never been treated bad in Dubai just because I’m a woman. The men in the UAE treat woman in a good way. The majority of the woman study, work or run their own companies. I have lots of local friends and they are independent woman just like you and me. The UN use the UAE as a good example in their work against the oppression of women in other parts of the world.

   I think you would be very positive surprised if you traveled to the UAE which I really recommend since it’s a very exciting and interesting place to visit. I wish more people would start to travel to the Middle East and learn about the religions and traditions so we would understand each other better.

   All the best!

   Lisa

   Reply
  • Jag ska åka till Dubai om två veckor, är svintaggad! :D Vi blir borta en vecka och har tänkt att göra massvis med roliga saker, typ besöka Abu Dhabi, världens högsta byggnad, gå på guldmarknad, hänga i marinen osv! Kommer bli hur fett som helst! :D Det tar som du säger 6 h att flyga dit så det är inte allra värst :)

   Reply
  • Om du kommer till Dubai måste du höra av dig så kan jag guida runt till de bästa ställena. :-) Jag bor i Dubai sen 5 år tillbaka och jobbar som stylist och moderedaktör. Vi träffades på modeveckan tillsammans med Andreas.
   Dubai har bra temeperatur Oktober – Maj. I Jan- Feb är det runt 25 grader, som svensk sommar och varmare. Bäst är att boka ett hotell som ligger i närheten av Marinan eftersom det är där man oftast hänger och det är nära till stranden.

   Kram Lisa

   Reply