Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 17:50 | December 26, 2013

  christmas time

  julis
  Här kommer lite bilder från mina två dagar av julfirande + julafton :) Det har varit så mysigt att få vara hemma och träffa min fina familj och släkt!
  Ser ni vovven i hörnet? Jag.tror.jag.dör. VILL HA! Är så sugen på hund ( och har varit det jättelänge ) men ska nog vänta ett litet tag till. Man blir ju tyvärr lite låst..
  Jag skulle vilja ha en rätt liten ( inte chihuahua-liten ) hund med fluffig päls och som är väldigt lugn. Kan ni tipsa mig om några raser?

  Here are some pictures from my two days of christmas celebration + christmas eve :) It’s been so cozy to be home and meet my family and relatives!
  Can you see the dog in the corner? I.think.im.about.to.die. I WANT IT! I have wanted to have a dog for a long time now but I think Im gonna wait abit longer. It’s hard to have time..
  I would like to have a small one ( not a chihuahua-small ) one with a cozy fur that’s very calm. Can you give me any tips on dogs like that?


  55 kommentarer  55 kommentarer om “christmas time”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Det bästa du kan göra är att besöka olika uppfödare. Olika raser passar olika typer av människor. Min hund är en blandras på 5 olika raser och är 8 år. Att korsa så många raser är inte att rekommendera då han idag har artros, en ledsjukdom. Han har i stort sett inga ben haha. Nu får han hundfoder från The Hills då det innehåller väldigt mycket bra vitaminer som han behöver nu när han är sjuk. Hans hundmat kostar 870 kronor i månaden + mediciner på ca 300 kronor uttag. Nu ska han även opereras och bara att ta cellprov kostade närmare 2000 kronor. Sen tillkommer kostnad för operation + medicin efter. Menar inte att låta negativ eller skrämma upp dig nu ;P Men det är verkligen mycket jobb med att ha hund. Nu har du säkert vänner som kan passa den lilla i framtiden ifall du ska ut och resa samt att du verkar vara en väldigt harmonisk person så jag tror du kommer bli en grym hundägare :D Lycka till!

   Reply
  • Det hade vår hund också, men vi gjorde stamcellsbehandling på Ultuna och han är fortfarande under rehabilitering men kan hittills röra sig helt obehindrat med inget smärtstillande, vilket han inte kunde innan. Så om det inte är den du ska göra, så hör med dom!

   Reply
  • lhasa apso! :D sååå mysiga, vi har vår hund klippt för det är en hel del jobb med pälsen men om du inte ska på utställningar så är pälsen inte så viktigt

   Reply
  • Hej Angelica! Ja älskar din blogg jätte mycket och du är en av mina förebilder! Jag underar vilken mascara du använder? du får så himla fina fransar, skulle vara jätte kul om du svarade KRAAMMM

   Reply
  • I love small cute dogs, exactly as you describe it! I have a Bichon Havanise and thats the cutest dog in the WORLD! :-)
   http://byus2you.blogspot.dk

   Reply
  • Att säga att man vill ha en lugn hund tycker jag känns konstigt, alla hundar är olika oavsätt ras. När många tänker lugn hund är det egentligen en trygg hund man kanske menar, och det får man inte gratis. Det är ett heltidsjobb. Fast ett superroligt sådant om man har intresset:D En “fluffig” hund som du säger innebär oftast mycket pälsvård och har man aldrig haft hund innan blir det oftast en “chock”. Men om man verkligen vill ha en hund med fluffig päls måste man vara beredd på mycket jobb med bara pälsen varje vecka. Jag har själv två Lagotto så jag pratar bara efter egen erfarenhet! Just Lagotto är det många som vill ha för att de är allergivänliga, gosig päls, lagom stora, lugna och sociala. Ingen hund är ju allergivänlig så det kan man ju glömma. Folk blir sedan förvånade när de inser att de är envisa, energiska, starka, kräver mycket pälsvård, mycket aktivering och är lite.. “knepiga”.
   Jag vet inte om jag svarade på din fråga utan babblade bara på;) Jag tycker väl att det inte finns någon “lugn” ras. Sen har ju olika raser olika syften och man bör väl inte skaffa en jakthund om man inte går i de banorna. Men har för mig att jag sett bilder på hundar i din närhet så jag förstår/antar att du har lite koll;) Man måste ju tänka om hunden kan vara med dig hela dagen och om den kommer tycka det är roligt, om man kan ge den både den fysiska aktiveringen men också den mentala stimulansen som den behöver. En hund måste få jobba med hjärnan och nosen varje dag (tycker jag) och ska inte bara “rastas” i en kvart. Lycka till och hoppas du gör ett bra val!:) Älskar din blogg!

   Reply
  • Fina bilder :)<3

   Reply
  • Have a animal in your live is a great decision, I love cats but dogs are specially cute, if you want a small dog you can take a look to pomeranian dog

   http://www.petclic.es/sites/default/files/library/pomerania_adulto.jpg

   Reply
  • Vill du inte skaffa katt? De är mer självständiga! Säljer kattungar just nu!:)

   Reply
  • Bichon havanese!! Våran hund var världens snällaste, lätt att hand om päls trots mjuk och fluffig, fäller INGENTING (!) så det är inte så stor fara med allergiker, osv. :) men vet inte ens vart man kan köpa dem i sverige, bor utomlands..

   Reply
  • PUG this is so cute and sweet dog only pug my dear :)

   Reply
  • Åh vad mysiga bilderna såg ut :D!! Hoppas du har haft bästa julafton :D!!!!

   Reply
  • Toypudlar är väldigt fina, och kanske lagom i storlek och päls för vad du vill ha :)

   Reply
  • Skulle kunna tipsa dig om en bolognese! Har tagit hand om en bolognese tidigare och den är hur gullig som helst! Den är lugn, sedan är den en “cirkus” hund. Den lär sig snabbare som t.ex om den ska dansa osv. Min väns bolognese kan dansa, high-five, rulla runt och om man säger stanna så stannar den direkt. Jag tycker bolognese är så söta för dem är fluffiga, söta, inte så stora, och jätte lugna!

   Reply
  • Vi hade en jättefin fluffig liten hud för några år sedan som var en blandning mellan Lhasa apso och Shih tzu! Världens gosigaste och finaste hund, rekomenderar! Kram

   Reply
  • Lagotto eller spansk vattenhund :)

   Reply
  • Yorkshireterrier :)

   Reply
  • Åh vad mysiga bilder! :)

   Reply
  • I think West Highland White Terrier will be the best for you, kisses!

   Reply
  • BOLOGNESE DOG !!! check the pictures, it is a white little beautiful snowball ^^and a great calm and polite personality.

   Reply
  • Tibetansk Terrier, de är helt underbara i massa färger, både lugna och gosiga. Väldigt kloka och fäller inget!

   Reply
  • Åh har du en tibetansk terrier?! Min drömhund! <3

   Reply
  • Highland white terrier!;) they are cutest dogs in the World and they have the best personality:)

   Reply
  • Hej!

   Jag och min sambo hade ungefär samma önskemål när vi bestämde oss för att skaffa hund. Valet föll på den något ovanliga rasen Löwchen. Vår hund Ninja har mjuk fluffig päls (som vi klipper med jämna mellanrum), fäller ingenting, räknas som småhund ur kategorin “sällskapshund” och är väldigt lättskött och lättlärd.

   Helt klart en ras du borde kolla upp :)

   Reply
  • Jag har en dvärgpudel/toypudel med en fluffig aprikos päls. Hon är super smidig att ha med sig och behöver inte rastas allt för mycket. Det är bara att kontakta mig om du vill veta mer :) kram

   Reply
  • Kan rekomendera coton de tulear (bomullshund). Har två stycken själv och det är en jättefin hundras som alltid är glad, frammåt och som älskar alla. Ett pluss med denna hund är att det är en allergiens som inte fäller något hår.

   Reply
  • Mellan pudel, som på din bild :) världens sötaste gosigaste snällaste omtänksammaste o trögaste men ändå smartaste hunden <3

   Reply
  • Cavalier king charles spaniel, de är jätte snälla och fina!

   Reply
  • det var ett bra tips!

   Reply
  • Ser ut som en urmysig jul! :)

   Reply
  • Gud vilka mysiga bilder!

   Reply
  • Norfolkterrier kan jag tipsa om! Jättegullig ras som är lättlärd och snäll :) Väldigt lätta att ha att göra med!

   Reply
  • Bichon Havanais! Intelligent hund med underbar, fluffig päls! Min familj skaffade en 4 månader gammal Bichon Havanais för några veckor sedan och han är underbar! Trots deras päls behöver den inte skötas om så mycket. Ge dom ett bad typ en gång i veckan (olika djuraffärer säger dock att man det räcker med 1 gång varannan vecka, men det beror nog lite på hunden). Borsta kanske man kan göra lite oftare, men det behövs inte varje dag!

   Reply
  • Lovely photos!
   xx

   http://www.bohemianjourneys.blogspot.com

   Reply
  • aawww how cute dog!!

   http://miakaroliina.blogspot.co.uk/

   Reply
  • Jag har en Bishon frise här hemma som är världens gosigaste. Ingen blir gladare av att se än komma hem på dagarna och är som en vit fluffig liten bebis! Brukar ligga och sova på rygg bredvid i sängen haha… En riktigt gos hund med andra ord :-)

   Reply
  • Japansk Spets, liten, vit och fluffy och har så mycket kärlek att ge!

   Reply
  • Bichon Havanese!! Underbar ras med den fluffigaste pälsen du kan hitta :)

   Reply
  • Get a Yorkie!!! They are small and don’t need space You can have it in the house.
   Mine follows me everywhere. Just make sure you train it coz they tend to bark sometimes.
   Mine only barks when someone is coming or at the door bell so he is a good alarm :p
   I have pictures in my blog if you want to check him out

   http://setiyeti.blogspot.com

   Reply
  • Inte så fluffig men palla att ta hand om päls varje vecka! Jag har två mopsar i en lägenhet (2a) dem sover mest hela tiden, gosar, behöver inte gå ut superlångt. Bästa rasen att ha i lägenhet och gillar allt och alla, kaniner som katter och barn. Dem kan dock vara dyra så se till att ha minst 5-10 tusen i ett sparkonto, kostar runt 13-20 tusen att köpa med stamtavla.
   Borsta dem behövs bara när de fäller eller typ en gång varannan vecka, dem äter inte mycket, kostar 200-300 att ha försäkrade i månaden. OCH jättelugna förutom om dem vill busa med andra hundar då kan dem få mopsryck så de fäller ner svansen som annars är krullad och springer skitafort haha!

   Världens gosigaste, roligaste vän för livet! Heter bettyandthepugs på instagram om du vill titta på söta bilder eller fråga något! Kram!

   Reply
  • Man formar också sin hund som sitt barn tycker jag, är man stressad och hysterisk så får man ju inte precis en lugn hund, du fattar :) Men mops är iallafall lugna i sitt normala temperament!

   Reply
  • Hej! pudel är lugna mysiga lättlärda men googla pudel valp för de ser verkligen inte ut som man tänker sig när de inte är oklippta. Den lilla vovve du srev om liknar prcis en pudel! Har nämligen svart pudel maila mig om du vill ha bil ;)

   Reply
  • Menade maila mig om du vill ha bild ;) Och de fäller inget.

   Reply
  • Pomeranian :)

   Reply
  • Pomeranian! Är 15år och har en pomeranian tik på 1 och ett halvt år! Hon är så himla lugn och skäller aldrig! Men älskar att busa också!! Kolla in min blogg för mer bilder på henne och typiska ras utseendet.

   Reply
  • The dog is super adorable, one day I’ll have one too!

   http://vintageloyal.blogspot.pt/

   Reply
  • Bichon Havanais! Supergullig och kärleksfull hund som dessutom är allergivänlig. Alltså fäller den inte eller har den där tydliga “hund” lukten. Perfekt storlek också, så söta är dem!
   Kram

   Reply
  • Googla Pomsky, du kommer dö lite för de är så söta.

   Reply
  • Jag är ägare av en chihuahua och tibetansk spaniel blandning. Långhårig och fluffig, väger 3kg och är hur go som helst. Vill busa när jag vill busa men vill jag vara stilla ligger den i knät eller vid fötterna. Hur mysig som helst och kan verkligen rekommenderas. Bilder på henne finns på min blogg satusnova.blogg.se
   Kram!

   Reply
  • Jag har två st Pomeranian tjejer. FLUFFIGA! Men dom är inte alltid jätte lugna…. Men dom är väldigt snälla och älskar sina ägare över allt! Väldigt lättlärda också :)

   Reply
  • Har en liten pojke som är en blandning mellan bichon havanais och toypudel. Just bichon har ju ofta fluffig päls och är i jätte bra storlek tycker jag! Lätta att ha med sig överallt :)

   Reply
  • fluffig Hund som är liten: pomeranian

   Reply
  • Har precis köpt en liten enligt din beskrivning, en liten Bicchon Havanes/Yorkishireterrier (stavning alltså??) haha. Världens sötaste lilla fluff! Kan tagga dig på min insta

   Reply
  • Jag har en dvärgschnauzer, kanske inte den finaste hunden när man googlar men det är annat när man inte ställer ut, hon är seriöst skitsöt och när pälsen är lång är den väldigt fluffig och även om man klipper är hon fluffig på magen och riktigt len på ryggen. En enorm fördel med henne är att hon inte fäller vilket är bra för allergiker – jag är själv riktigt allergisk mot hundar och klarar t.ex. Inte av pudlar men reagerar inte på dvärgschnauzrar. Precis lagom i storleken, de är inget man behöver vara rädd att trampa på men är smidig att ha me eller att ha i lägenhet. De finns i flera färger och har seriöst ett perfekt temprament – inomhus är hon väldigt lugn och gillar att gosa och bli kliad och utomhus så ääälskar hon att hoppa i snön och jaga snöklimpar och är hur busig som helst. Rasen är lite vaktig och skäller när det kommer folk men sånt kan lätt tränas bort, och annars är dem väldigt tysta (fast ibland brukar vår hund liksom grymta för uppmärksamhet -det är jättegulligt). Billig att försäkra också eftersom det är en väldigt frisk ras, dock fick våran hund starr och vart helt blind, men det gick på försäkringen och hon opererades och har nu nästan full syn (fast det är väldigt ovanligt på unga hundar, inget att oroa sig över liksom, bara våran otur). Nejmen seriöst dvärgschauzer är en väldigt charmig ras, superfina och gulliga fast det är inget som riktigt syns på google eller så, man måste träffa en på riktigt för att förstå.

   Annars hade jag nog skaffat en pomeranian, de är skitsöta och små och fluffiga och ser ut som typ teddybjörnar.

   Reply
  • Jag kan ju tipsa om den hundrasen som jag själv skulle vilja ha – en Tibetansk Spaniel. De är såå söta och passar in på din beskrivning – små och fluffiga. Sen tycker jag även att Japansk spets är så söta. De har vanligtvis en vit päls och är hur fluffiga som helst!

   Reply