Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 10:51 | February 18, 2014

  #blickchallenge

  Sådär, nu tänkte jag berätta lite om Blickchallenge och varför jag gör detta.
  Jag har fått kommentarer som ” oh, why????! why are you doing this challenge?! You are soo skinny already!!” .

  Då vill jag bara klargöra en sak : Denna challenge går inte ut på att jag ska träna mig skitsmal och gå ner massor i vikt. Absolut inte! För det vet jag att varken behöver eller vill. Denna challenge går ut på att jag ska i slutändan känna mig vardagsstark . I dagsläget är jag smal men dock otroligt ovältränad, och för mig som dansat hela livet så känns det på min kropp väldigt mycket.
  Tanken bakom detta är att jag ska känna att jag orkar vardagen lättare. Att slippa känna att jag blir helt yr och anfådd av att gå i trappor eller att ryggen gör ont efter att ha suttit upp förlänge. Jag kommer inte hålla på att trycka in ordet “thinspo” och “fitspo” i era ansikten – utan tänk “vardagsstark” .

  Varför jag valde just ordet blickchallenge är för att på något sätt ha ett eget mål och egna värderingar kring min träningen.
  Många av er har frågat ” varför just 35 dagar?” och de är mer för att jag själv ska ha ett “mål” med träningen.  Jag vet att jag själv presterar och gör bättre ifrån mig om jag har ett tydligt och klart “slutdatum” eller mål med något jag gör! Jag kommer självklart fortsätta att träna efter dessa 35 dagar men kanske inte lika intensivt som nu.
  Med dessa 35 dagar så kommer jag träna mellan 5-6 dagar i veckan – men självklart inte med stenhårt PT pass varje dag där jag tränar sönder mig, nej. Jag kommer variera min träning från dag till dag. Det kan vara allt från ett hårt PT pass till en joggingtur i parken. Och detta bara för att själv känna mig bättre, starkare och dessutom gladare som person.

  jag vill klargöra återigen att detta är något jag gör för min egen skull och jag har mina egna mål. Jag kommer aldrig jämföra mig någon annan eller tänka att “åh, sådär ska jag se ut!” . Nej, utan jag kommer träna i den mån som jag känner att min egna kropp gillar och mår bra utav.
  När de kommer till mat så kommer jag inte gå på någon konstig eller hetsig bantingsdiet eller liknande. Jag kommer se till att jag äter bra och varierad kost med riktig måltider.
  Det är superviktigt att kroppen får i sig den näringen som man behöver, speciellt om man tränar. Jag kommer självklart unna mig godsaker, men viktigt är bara att man tänker på att inte trycka i sig stora mängder – utan att man äter lagom.

  Så allt som allt så har jag en otroligt sund inställning kring detta och inget hets om att ” Nu jävlar ska jag sli smal och fit!” – för jag är redan smal. Utan snarare att skaffa lite muskler på kroppen ( nej, jag tänker inte bli en bodybuilder – som jag sa : vardagsstark ) .
  Ni får gärna ställa frågor kring detta om ni vill – jag svarar mer än gärna!
  och så tycker jag att vi slutar med all hets kring träningen och istället fokuserar på att röra på oss så att vi mår bra – individuellt. För vi alla är olika på olika sätt!

  There, now I intend to tell you a little bit about BlickChallenge and why I do this .
  I’ve had comments like ” oh , why? ? ? ! Why are you doing this challenge ? ! You are soo skinny already! ” .


  Then I just want to make one thing clear : This challenge is not about me to become super skinny and lose lots of weight. Absolutely not ! For I know that I neither need nor want that. This challenge is to me to feel strong in my everyday life. In the current situation , I am slim but still incredibly weak , and for me that have danced all my life , I can feel it alot during my everyday life.
  The idea behind this is to make my everyday life easier. To avoid feeling that I get really dizzy and breathless by climbing stairs or that my back hurts after sitting up for a long time . I will not keep on pushing the word ” thinspo ” and ” FITSPO ” in your faces – think of ” feeling strong in your everyday life ” instead .

  Why I chose the word Blickchallenge is to somehow have my own goals and my own values ​​regarding my training.
  Many of you have asked ” why 35 days? ” and they are more for myself to have a “target ” with the training. I know that I perform and do better if I have a clear ” end date ” or goal with something I do! I will of course continue to train after these 35 days but maybe not as intensely as now.
  With these 35 days , I will work out between 5-6 days a week – but obviously not with super hard PT workouts every day where I workout so much that I almost crash , no. I will vary my workouts from day to day. It can be anything from a hard PT workout to a jog in the park. And this just for myself to feel better, stronger and additionally happier as a person.

  I want to clarify again that this is something I do for myself and I have my own goals . I will never compare myself or anyone else or think that ” oh, I want to look like that! ” . No, but I will train as far as I know my own body like and feel good about.
  When it comes to food, I won’t go on any weird or heated diet or similar . I will make sure I eat good and varied diet with proper meals.
  It is super important that the body ingests the nutrition that you need, especially if you work out. I will of course allow myself treats , but the important thing is to stay away from large amounts – but to eat right instead and a good amount.

  So all in all , I have an incredibly healthy attitude about this and – Because I am already slim. But I would like to get some muscle on my body (no, I ‘m not going to become a bodybuilder – as I said, just toned) .
  Feel free to ask questions about this if you want – I will be happy to answer them!
  and I think we have to stop with all the fiery around workout and instead focused on training so that we feel good – individually . For we are all different in different ways!


  41 kommentarer  41 kommentarer om “#blickchallenge”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Du är en förebild, tror att många unga tjejer behöver höra sånt här.
   Även om du inte tycker att du har en stark kropp så har du ett stark viljestyrka. KRAM!

   Reply
  • Bra initiativ! You go girl!

   Reply
  • I’m loving this post Angelica <3 You're such an inspiration!
   /love from Denmark, Aarhus

   Reply
  • Good luck Angelica, you can do it :) And yes I agree, being fit doesn’t necessarily mean losing weight. People who don’t know anything about working out say those things.

   XO CHAMA FASHION
   http://www.chamafashion.com

   Reply
  • It is such a great idea Angelica!! I’m doing my workout almost everyday since June 2013. I feel much stronger and confident now and finally I have perfect body! I’m so happy and proud of you!
   Good luck with your challenge :)
   Love from Poland :)

   Reply
  • Vad underbart att du verkligen skriver om att det är viktigt att inte fokusera på fel saker med träningen! Jag är en riktigt jävla latmask som aldrig får tummen ur men ska fan läsa detta så ofta jag kan och bli inspirerad till att komma igång med träningen! Du är en bra förebild Angelica!

   Reply
  • Låter superbra!! jag kör en liknande, men med egna mål. Men det stora målet är att verkligen komma igång med träningen, och känna mig stark varje dag! :D
   Älskar din blogg

   Reply
  • Åhh du kommer må så sjukt bra efteråt! Sen jag började träna regelbundet har jag fått en grym kondition, känner mig piggar, smärtor jag känt i vissa delar av kroppen är borta och man mår bara bättre helt enkelt. Hoppas du kommer blogga lite smått om detta :D

   Reply
  • hoppas verkligen det är för du vill känna dig stark.
   är så trött på all bantningshets.

   Reply
  • You’re absolutely right, I’d like to know what kind of training do you practice? and how many hours a day?
   This is a good challenge, sport do you feel better in life everyday !

   Good luck !
   Xoxo

   Reply
  • I just have to say i love you style. It is so amazze. would be honour if you checked out my styleblog: http://www.pritbhondi.wordpress.com

   Have a great day!

   Reply
  • Dette er fantastisk.
   Fokuser på trening som gir glede og god helse. Hurra! :)

   Reply
  • Det är ju bara superbra för kroppen att hålla igång den och träna, så länge man gör det sunt. Hejja dig!! Kram

   Reply
  • Sund inställning! Även jag är gammal dansare så jag förstår precis vad du menar! :) Let’s go! :)

   Reply
  • Jag förstår precis vad du menar, man är ute efter känslan i kroppen som man hade som starkast! :)

   Reply
  • Riktigt bra skrivet, och vilken härlig inställning du har ! Ska försöka snappa åt mig så mycket som möjligt! tack för en bra blogg

   Reply
  • You go girl! Med den attityden kommer du komma långt! Klockren blogg!

   Reply
  • Helt rätt Angelica! Du är så jäkla awesome!

   Reply
  • Jag undrar vad du äter under en vanlig dag? Har för mig att du inte gillar sötsaker, kakor osv, samt mackor? Utesluter du detta helt eller äter det då och då?

   U go girl!! <3

   Reply
  • Så bra tänkt och skrivet av dig! Jag har också precis börjat träna. Skrev också ett liknande inlägg på min blogg när jag skulle börja, för jag tycker det blivit så himla stort fokus på att vara snygg och smal, som om det vore det enda syftet med träning. Har tyvärr några vänner som säger att de tränar för att bli starka, men när de pratar om sina resultat handlar det mer om utseendet och inte om hur mycket bättre de mår.
   Skönt att en stor bloggare som du med en stor publik skriver om det här och har en sund inställning till kroppen, träning och mat!

   Reply
  • superbra angelica! riktigt bra skrivet!

   Reply
  • Så jäkla grymt av dig!! Jag har också börjat träna och tar det på fullaste allvar, har tränat regelbundet nu i ca en månad med bra kost också såklart! Jag gör detta för min egen skull och som du säger att du vill bli: vardagsstark. Alla borde göra såhär! Jag känner mig så nyttig och duktig och jag älskar det! :) De jag önskar och som kanske många andra också är att du lägger upp tränings outfits! :) Har en livlig fantasi när det kommer till vardags kläder men träningskläder tycker jag är lite svårare. Hade varit så kul å få se vad du tränar i och få lite inspiration :) Massa kramar! (Älskar din blogg!!!!!!)

   Reply
  • men någonstans så förstår man ju att du kommer lägga upp bilder på dig själv och hur dina muskler kommer börja framträda. Du kommer stå där i speglen och ta selfies och visa magen och dina armmuskler. Du kommer ta kort på dina måltider och lägga upp dom på insta. Du kommer vara precis som alla andra thinspo folk fast du kallar det vardagsstark. Am I right? Tänker att det är därför du har hashtaggen “blickchallange, för att du ska lägga upp reslutatet av din kropps förändrning?

   Reply
  • måste nog instämma lite med detta. svårt att inte få det till att bli till/framstå som nån sorts ‘hets’ i dagsläget, tyvärr :(

   Reply
  • måste nog instämma lite med detta. svårt att inte få det till att bli till/framstå som nån sorts ‘hets’ i dagsläget, tyvärr :(

   Reply
  • fast, det är väl helt sjukt att säga? Ska världen sluta träna helt bara för att de i dagsläget är så mycket “hets” kring de. Varför drar ni över alla på samma kant? Bara för att de finns personer som hetsar så behöver inte alla göra de? jag tycker Angelica la fram sin syn på träning och mat på ett hälsosamt sätt.

   Reply
  • Jag personligen VILL att hon ska lägga ut bilder där man ser förrändringen, där man får tips på övningar, tips på bra mat osv! Tycker det är jätteinspirerande!! Jag har själv varit jättesmal och började må sååå mycket bättre både fysiskt och mentalt efter att jag började träna. Varför ska man inte inspireras till en sund livsstil? Om problemet är att det blir en hets om att vara “smal” så har nog folk missuppfattat det (eftersom det handlar om att vara stark och sund)! Problemet om något är i sådana fall att folk har så dålig självkänsla att de låter sig påverkas negativt av andra personers individuella handlingar.

   Reply
  • Shit vad kul, detta är ju vad träning skall vara för att en själv ska känna sig bättre och att kroppen ska vara stark. Jag kommer följa dig, you gooo!!!

   Reply
  • You’re such an inspiration! I’m the biggest fan of staying fit. And training hard!!
   So I’m inspired by you to take my training back to an intense level which is used to be.
   THANK YOU!

   OUTFIT POST:: SUNNY with a CHANCE of STRIPES

   http://www.eyelikefashion.com
   http://www.eyelikefashion.com
   http://www.eyelikefashion.com

   xoxo

   Reply
  • Skulle du kunna skapa en kategori som heter träning? :)

   Reply
  • Tycker jag låter super sunt och bra! Bara för att man är smal betyder det inte att man är hälsosam, stark, frisk och definitivt inte att man “inte behöver träna” eller “bör äta ‘skräp’ hela tiden”. Våra ( jag är också naturligt smal) kroppar är lika mycket värda att tas omhand med motion och bra mat för det. Så kööör hårt vackra du!!
   Tycker dock att det är tragiskt att man som smal faktiskt ens ska behöva förklara att “nej jag ska inte gå ner i vikt”, “ja jag har en sund inställning till detta” och “ja, jag vet att jag redan är smal” när man gör valet att börja röra på dig, äta näringsriktigt och ordentligt etc, precis som om den enda anledningen till styrketräning, motion och/eller en bra kost är att gå ned i vikten eller att främst vilja förändra utseendet av kroppen. Det finns, som du beskriver här, så otroligt mycket mer att hämta på den fronten & alla människor behöver en bra kost och rörelse för att vara piggare, friskare, gladare och sundare oavsett utsidans form! Vi har ju bara en kropp – Så Go girl! OM det är möjligt att stråla ännu lite mer än du redan gör, så lär du göra det om sisodär 35dagar eller förr ;)

   Reply
  • Du ska egentligen inte behöva förklara dig för alla. It’s your life, your rules, your choice!! Så länge du själv vet vad du gör, så får alla tycka vad de vill. You can do it girl!!! #Grymt#GirlPower

   Reply
  • Super cool!
   Will give us some training exercises you can recommend? And maybe some ideas for healthy meals?
   Or do you continue with the fashion part only? :)

   Xo

   Reply
  • Skönt med nån som har en sån inställning som dig! :)

   Reply
  • Vilken förebild för unga tjejer!!

   Reply
  • Tack för inspirationen Angelika!! :) Tänkte bara fråga dig, hur ser din frukost ut på en vardagsmorgon när det är stressigt och du måste iväg snabbt? Tänkte på dina nya matvanor nu till blickchallenge! Hur kommer din frukost se ut? Älskar frukosten, men har inte tid att äta den perfekta frukosten och du kanske har tips på en bra, nyttig och mättande frukost?

   Lycka till annars!!

   Reply
  • YOU GO GIRL! keep it strong and keep being you please :) such a big inspiration to us all.

   Reply
  • Så himla rätt. Må bra-träning är den bästa träningen.

   Reply
  • This is a really great idea, very inspiring! I think that the most important is to feel good in your own skin and doing it only for yourself and nobody else. Good luck with your challenge!

   http://kingstreetfashionista.blogspot.hu/

   Reply
  • TACK(!) för denna sunda inställning!! Jag tycker att fokuset på hälsa och att faktiskt träna måttligt för att bara må bra försvinner under all denna tränings hets och kroppsfokus. Det behövs verkligen fler “vardagsstarka” personer! You go Angelica!

   Och tusen tack för en super bra blogg!!

   Reply
  • Hei, hvordan mage styrke øvelser gjorde du? med hvor mange repetisjoner ol.?

   Reply