Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 20:49 | April 29, 2014

  The worst

  pink4pink3
  Photo by Rami Hanna

  Hej mina fina! Denna dag har varit lite knepig för mig eftersom jag legat på sjukhus hela natten. Några av er kanske sett på instagram?
  Det började iallafall med att jag igårkväll var ensam hemma och spenderade kvällen i soffan framför tvn.
  Jag drack soyamjölk, åt edamamebönor med flingsalt och lite choklad – som jag ätit flertal gånger innan.
  Helt plötsligt börjar jag känna mig jättekonstig. Det kliar, och de börjar kännas tungt att andas. Jag går och dricker vatten men det blir bara värre och värre.
  Ringer min vän som bor i närheten men får snabbt avsluta samtalet när jag märker att de bara blir värre och värre -tillslut så hemskt att jag knappt kan andas över huvudtaget.
  Jag börjar få svårt att se och känner att jag snart är påväg att svimma. Tårarna bara sprutade.
  Då blev det rak vägen till akuten!
  Väl uppe så blir jag ombedd att sitta och vänta i väntrummet ( av – ursäkta språket – en efterbliven sjuksyster ). Efter bara någr minuter springer en sjuksköterska fram till mig eftersom hon ser/hör att det endast kommer små pipande ljud från min andning. Och då gick allt fort. Sjuksjöterskan mer eller mindre bar mig in till akuten, upp på en brist och på med en syrgasmask.
  Yttligare två sjuksystrar kommer ut och sen får jag direkt en adrenalinspruta rakt in i muskeln.
  Hjärtat rusar och jag börjar skaka sjukt mycket. Har svårt att minnas allt eftersom jag var väck och allt gick så sjukt fort, men det där minns jag.
  Efter ca 1 timma har svullnaden lagt sig och jag börjar bli människa igen.
  Är väldigt tacksam för att jag inte var ensam på sjukhuset<3
  Jag var sedan tvungen att stanna kvar för observation i 6 timmar så att jag inte skulle få ytligare ett anfall.
  Detta var verkligen det hemskaste någonsin och så sjukt läskigt. Är tacksam för att jag fick hjälp och hade snälla och fina människor omkring mig.
  Men fyran vad obehagligt.

  Hello my darlings ! This day has been a bit tricky for me since I’ve been to the hospital all night. Some of you may have seen it on instagram ?
  It started last night when I was home alone and spent the evening on the couch watching television.
  I drank soy milk , ate edamame beans with sea salt and a bit of chocolate – which I’ve had several times before .
  Suddenly I begin to feel really weird . It itched , and I started to feel heavy breathing. I had some water but it just got worse and worse.
  I called my friend who lives nearby but quickly ended the call when I notice that it only was getting worse and worse , eventually so terrible that I could barely breathe at all.
  I started to got hard to see and felt that I would soon faint. Tears just poured out.
  Then it was a straight up to the ER!
  Once i got there , I was asked to sit and wait in the waiting room ( of – excuse the language – a retarded nurse ) . After only a few minutes another nurse runner towards me because she saw / heard that it was only a small beeping sound from my breathing and that I couldn’t breath. And then everything went fast. The nurse more or less carried me into the emergency room , up on a shortage and with an oxygen mask .
  Additional two nurses came out and then they directly gave me an adrenaline injection straight into my muscle.
  My heart was racing and I start shaking a lot . I have trouble remembering everything because I was gone and everything was going so crazy fast , but I remember this.
  After approximately 1 hour the swelling has subsided and I became human again .
  I’m Very grateful that I wasn’t alone in the hospital <3
  I was then forced to remain for observation for 6 hours so that I wouldn’t get a seizure.
  This was really the worst thing ever and so scary . Am grateful that I got help and had kind and nice people around me.
  But damn uncomfortable.


  58 kommentarer  59 kommentarer om “The worst”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Usch! Hoppas inte du får något sådant anfall igen!

   Reply
  • That is so scary…. Wow.. Good you are ok now!

   Reply
  • Fy vad obehagligt!!!

   Vilken himla tur att du fick hjälp, krya på dig bästa Angelica!! <3

   http://glossfashion.com/fashionbyidag

   Reply
  • OMG even thought you are okay now i am worried about you…that is the worst i ever read :( omg i would have had so much fear…
   i am so happy you are ok now…thank GOD.

   in situations like that you realize what really counts in life and how grateful we can be to just be alive….

   take care of yourself…hope somebody will sleep at yours tonight so you are not alone tonight babe.

   Reply
  • Gud vad fruktansvärt!!! Tur att allt gick relativt bra ändå, det kunde ju blivit mycket värre. Många krmamar till dig!

   Reply
  • WOW! That is scary. Very sorry to hear about your trip to the hospital but glad you are feeling better.

   You look lovely in that beautiful dress!

   xox,
   Angelina

   http://www.cablecarchic.com

   Reply
  • sometimes the body has a mind of its own…..rest well and think of the love that is with you rather than the trauma of the event….you will bounce back!

   Reply
  • krya <3!

   Reply
  • Vafan var de för jävla sköterska som du träffade i början? Du borde anmäla henne för du kunde dött! Är dock otroligt glad över att du mår bra, usch kan inte ens förstå hur hemskt det måste varit. Vilken tur att du lyckades ringa din vän så du kunde få hjälp. Hoppas du får svar på vad det var som orsakade detta och att du är försiktig och tar hand om dig <3

   Reply
  • Gud stackarn, kramar <3

   Reply
  • nice look, amazing dress!
   http://theartist-mona.blogspot.com.es/2014/04/white-vest-and-my-new-hair.html

   Reply
  • well its really weird how things can turn out !! i mean you eat something what you are used to eat and still this can happen !! but its nice you are ok by now :)

   http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

   Reply
  • So sorry to hear that!
   http://www.whatsashawears.com

   Reply
  • Usch då! Skönt att du mår bättre nu.

   Reply
  • Oh no! Nice to hear you’re okay! <3

   I'm a Finnish medical student/fashion blogger. New post on my blog Arctic Vanilla!

   http://www.arcticvanilla.com/

   Reply
  • lovely!

   http://monkeyshines-monkeyshines.blogspot.com

   Reply
  • Men fyy!!! USCH va obehagligt!! Blää!! Skönt att du mår bra nu, hoppas du får svar på vad som var fel så att du i framtiden kan undvika det! <3 Inte kul när hemska saker händer bra människor!! Hej o håå kämpa påå!!! Hoppas du mår bättre! MASSOR medc styrke kramar från lilla mig!!!

   Reply
  • like a princess! :*

   http://landing-in-fashion.blogspot.com/

   Reply
  • Fy fasen vad läskigt! Hoppas allt verkligen blir bra med dig. <3

   Fina bilder btw :D!

   Reply
  • Hope you are feeling better now! That’s scary…

   Reply
  • Ush vad hemskt! Kan inte tänka mig hur läskigt det måste ha känts.. tack och lov att du mår bra nu och att den andra sjuksköterskan reagerade snabbt.
   Fick du reda på vad det var som orsakade reaktionen?

   Reply
  • Kan det bero på pollen? Jag var nämligen med om något liknande 2 ggr på sommaren och reagerade på saker jag inte fått någon allergireaktion tidigare, och pollenallergi kan tydligen ha en koppling där.

   Reply
  • Åh jag beklagar och va skönt att det gick bra! Jag vill berätta att jag var med om exakt samma sak för ett par år sedan. Drack med soyamjölk och åt en kaka, livsmedel jag ätit i hela mitt liv! Men så plötsligt.. på ett flygplan. Hade inte planet varit sent hade jag inte levt idag!
   Vi trodde att det var soyamjölken som utlöste min allergi-chock vilket innebär att jag fick undvika alla livsmedel med soya och soyalecitin och alla baljväxter tills reaktionen lagt sig i kroppen. Några månader senare testades jag och det visade sig att allergin kom från hasselnötter (?!) så sjukt. Att det kan komma helt plötsligt i livet!

   Reply
  • Krya på dig

   Reply
  • Hoppas på snabbt återhämtande och att du aldrig behöver uppleva en anafylaktisk chock igen! Stor kram! http://astmaochallergiforeningenlulea.wordpress.com/2014/04/29/the-worst/

   Reply
  • I’m so glad you are okay. That must have been such a crazy night. Hope you’re feeling A LOT better.

   -Violet
   RosesareRedblog.com

   Reply
  • Do you think this happened because of what you ate? :s
   I hope you feel better! Please rest and sleep well, your body needs it! I am so worried!
   And now with your collection for bikbok you were so happy! Continue to enjoy it, don’t let this moment let you down! (try) I wish you the best Angelica! (:

   Reply
  • Gud, så skummel! Bra at du føler deg bedre og husk å sjekke hva du reagerte på! Klem <3

   Reply
  • Superfin blogg!

   Reply
  • Fytusan vad obehagligt!!! Jag har varit med om något liknande, fast jag fick inte en lika kraftig reaktion. Det visade sig att jag var allergisk mot skaldjur, vilket jag frossat i i hela mitt liv. Nu är jag ättekänslig. Det kom liksom från ena dagen till den andra. Vad tror de att du reagerade på? Skönt att höra att allting gick bra, även om det var en riktig skräckupplevelse. Stor kram på dig och ta hand om dig!

   Reply
  • I don´t have enough words to describe how beautiful and elegant you are!

   Reply
  • Hope you get better! Take care and rest. What caused you that reaction?

   Reply
  • Det är en hemsk upplevelse. Nu måste du gå på utredning i och få medicin som du alltid har med dig.. Jag är en person med TUSEN olik allergier, men aldrig behövt använda adrenalinsprutan…

   Reply
  • Thats horable! I hope you feel much better now, and you know What caused the reaction soon :)

   Xx

   Reply
  • Ussh krya på dig!

   Reply
  • Usch vad obehagligt!
   Försök nu ta det lugnt några dagar och låt kroppen vila.

   Reply
  • I hope you feel much better! Take care od yourself, health is the most important! kisses <3

   http://elsomo.blogspot.com

   Reply
  • Very nice look. I like that dress.
   xx
   http://www.fashiondenis.com/

   Reply
  • Usch vad hemskt! Vilken tur att du mår bättre nu! Kram och krya på dig!

   Reply
  • Hoping you are feeling better now. Please keep us updated I’m a little bit worried now… <3 <3

   Reply
  • Usch vad hemskt :( hoppas du mår bättre nu! kramar

   Reply
  • Fy vad läskigt! Krya på dig!
   kram

   Reply
  • Omg, that’s really scary. Hope you’re feeling a LOT better now and something like this never happens again!
   xoxo

   Reply
  • Beautiful photos, you look great !

   L.A

   Reply
  • Gud vad läskigt! Det är så opålitligt med allergier… Jag själv är allergisk mot ganska mycket och har varit det sedan jag var liten. Värst är nötallergin, men även den har varit relativt skonsam. Men så var jag utomlands med en kompis, på Bali, och råkade få i mig lite jordnötssås (jag förstod inte att det var det på tallriken i tid, tog en pytteliten tugga av spettet men det räckte) och svullnade upp direkt. Åkte motorbike till närmaste klinik men dom hade ingen koll på allergier och sa bara på knackig engelska “this is a sideeffect” angående att jag var svullen och jag svarade “yes, but it will be worse, i need adrenaline or something” och sen gick det bara utför. Dom vågade inte ge mig adrenalin då mitt blodtryck var högt (no shit, min kropp gick igenom en chock) och gav mig antihistamin-tabletter som jag bara spydde upp. Efter många om och men, då hela jag såg ut som en fotboll, nässelutslagen spridit sig över hela kroppen och andningen sakta men säkert stoppades insåg SOM TUR VAR även sjuksköterskorna på den Balinesiska kliniken att det var allvarligt PÅ RIKTIGT och kontaktade ett internationellt sjukhus. När ambulansen TILLSLUT kom fram hade jag fallit ihop på golvet och jag minns att jag insett att jag kommer dö, jag kommer på riktigt dö nu, för jag kunde ju inte göra något mer. Hela kroppen bara slutade fungera liksom. Men det var i sista sekunden ambulansen kom fram och tog hand om mig på riktigt och jag fick tillbaka kämparglöden. Dom förde mig till sjukhuset där jag fick riktig medicin och ett gott omhändertagande – men det var verkligen på håret!

   Så himla skönt att du kunde få hjälp snabbt. Och jag förstår din irritation på första sköterskan som skickade dig till väntrum. Vissa förstår inte hur allvarlig en allergisk reaktion kan vara och HUR FORT det kan gå… Krya på dig! Och gå nån form av allergiutredning så snart du kan. Du kanske behöver ha en adrenalinspruta till hands med dig i fortsättningen.

   Kram

   Reply
  • OMG!!! How terrible :o I hope that everythig is alright now <3 Get better dear Angelica!

   Reply
  • Omg hunnie My mouth just dropped I cant believe that happened to you, that is soo scary , but im sooooooooooo happy you are ok now and that you had some support because having to go through that alone would of been the worse, aww babe get better xo

   Cymone

   Reply
  • Usch va läskigt!! Krya på dig och skönt att du hade någon som fanns där med dig. Kram!

   Reply
  • Oh my God! I hope you’re OK. Seriously, your health is more important than having to update the blog, so be careful! We’d all appereciate your ability to stay alive, rather than stressing so much and getting really tired of all the crazyness that is happening around you <3

   A rather questionable question; aren't you and Markus together anymore? If you are, weren't he at home with you at that momemt?

   Reply
  • Omg! I saw the photo on instagram, I felt so sorry for you, this is really scarry, but I’m so glad that you are better now!

   http://kingstreetfashionista.blogspot.hu

   Reply
  • Exakt samma sak hände mig nyligen. Så himla himla läskigt! Ett allergitest visade att jag reagerade på jordnöt (vilket jag ätit i hela mitt liv) och hörde ihop med pollen. Tror det kallas korsallergi..

   Jag hoppas du får reda på vad det är och att det inte händer igen!!!

   Reply
  • That’s so scary! I’m glad to hear that you’re ok!

   Reply
  • Åh nei! Så forferdelig! Utrolig glad du er okay :)

   Reply
  • uschh.. vad hemskt! kry på dig! :)

   Reply
  • Fy så otäckt? Vet du vad det var som framkallade reaktionen

   Men bilderna, så sjukt vacker alltså. lägg av ;)

   Reply
  • You should definitely take an allergy test so this won’t happen again. Take care!

   Reply
  • Hej Angelica! Är själv allergiker sedan barnsben och kan verkligen rekommendera att du ska be din läkare om att få ha en adrenalinspruta hemma (många allergiker har det). Det är även bra att ha kortisontabletter som snabbt kan dämpa en allergireaktion eller ta bort svullnaden. Man ska vara försiktig med soja och mjölk då det kan orsaka ganska allvarliga allergireaktioner :-( Hoppas du mår bra nu! <3 Kram

   Reply
  • Soja soja soja…
   Kanske inte det du är allergisk mot men vet du hur mycket giftrester det finns i soja??? Om du inte köper svensk ekologisk vilket jag gissar att du inte gör. Inte bra.
   Och faktiskt värre – miljön och lokalbefolkningen där soja odlas mår inte bra. Så don’t.

   Reply