Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 20:33 | October 8, 2015

  Nova Krova

  burger_blick4burger_blick1burger_ablick4burger_blick6

   

  Vego burgers

   

  Many of you told us to go to Nova Krova – so we did! It was a really good place to go if your are a veggo and I would recommend it for those who are vegetarians and are visiting Kraków.
  But I can’t deny that I do love a original burger. But I do wanna start eating meat less – even tho I don’t eat it that often. I eat fish and chicken more. I ones was a veggie for 1 year and I felt so, so, so much better in my body and mind. Are any of you vegan/veggie? I would love some tips on what to eat and cook at home!

  _________

  Många av er sa att vi skulle till Nova Krova – så då gick vi dit! Ett asbra ställa att gå till om man är veggo och hänger i Kraków. Kan ju inte neka att jag gillar vanliga burgare. Men jag vill äta mindre kött – även fast att jag inte äter det så ofta. Äter mer fisk och kyckling. Jag var ju veggie i 1 år och jag mådde så, så, så mycket bättre. Är någon av er vegan/veggie? Kom gärna med tips på vad man kan äta/laga här hemma!


  40 kommentarer  40 kommentarer om “Nova Krova”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • It Looks so great and tasty! And I’m so hungry write now! Need some burger!! No matter if vegeterian or not, haha. Hope you arrived good back home! :)
   Puss :) Elena
   ________________________________________________________________________
   https://annelenafashion.wordpress.com/

   Reply
  • love the beanie

   Ray-Ban Giveaway on blog

   http://hashtagliz.com

   Reply
  • Vad kul att ni åt veggo! Jag har varit vegetarian i typ 10/11 år nu! Funkar super! Tycker dock veganskt är lite svårare fast min familj är veganer! Kram ;)

   Reply
  • Yummy! Great post! :)

   http://dearcreditcard.blogspot.com

   Reply
  • Så herlig! Du er så flott :-D

   Reply
  • im vegan for a year now, i was never a big meat eater but do loved to eat a nice burger. but once you ealis that for this burger a life has been killed, a living beeing.. Today i cant understand why humans who know about the farming industries are still think its noml to eat animals. truth is, if we had to kill our food, only few people could do it.

   Reply
  • Ett tips är att laga falafel, det är enkelt och gott. Sedan kan man köpa hamburgare/korv av quorn.

   Reply
  • GO VEGAN! ;)

   Reply
  • Åh, jag hoppas att du blir vegan, skulle bli så glad (och djuren med!). Tips på svenska matbloggar/hemsidor:
   http://vegoriket.se/
   http://vegoteket.se/
   http://www.vegania.net/

   Allt går att ersätta. Det finns vegkött, vegost, vegsmör, vegkaviar, veggrädde, vegyoughurt, osv osv, allt! Här finns en lista på allt som finns: http://www.vegokoll.se/vegolistan

   Jag lagar själv mycket asiatiskt, grönsaker i alla dess former, bönor, linser, biffar, hamburgare, sallader, pizza, pastarätter, soppor, grytor, tacos, pannkakor, ja, you name it! Min största inspirationskälla är facebookgruppen “Vad lagar du för veganmat idag?”

   Heja dig! Kram

   Reply
  • Jag har varit vegetarian i först 3 år, sen 1 år (hade en kött-svacka i livet haha!) och nu vegan sedan 1 år tillbaka. Så köttfri i sammanlagt 5 år. Kommit fram till samma sak som du, att man mår sååå mycket bättre! Det kan omöjligen vara en slump att de flesta känner så. Ett superbra lat-tips är att alltid ha Anammas färs i frysen! Godaste vegofärsen, och den kostar 60kr för 1 kilo, billigt ju!! Bara att använda som vanlig köttfärs, en personlig favorit är storkok på köttfärsås så man kan ha förberett i frysen ;) Sen så måste du ju testa oumph! bästa fejkköttet jag ätit. Finns i frysdisken, eller så finns det en hel meny på o’learys med olika oumph-rätter :) alltså jag skulle kunna skriva i en evighet om detta, haha! om du vill så kan du kolla min och syrrans vegan-instagram, Veggosystrar heter vi! Där finns det massa olika maträtter :) tycker förresten att det är SÅ BRA att du skriver om detta, fler behöver haka på vego-trenden! för djuren, miljön, och för alla de stackars människorna som drabbas så illa av odlingarna där mängder av mat till djuren odlas :( mycket viktigt ämne. STOR KRAM!

   http://estelle.vione.se

   Reply
  • Jag har varit vegetarian i 5 år nu och det går toppenbra! Tror vegan är trixigare. Jag äter mycket bönor, linser, quorn produkter, broccoli osv. Lycka till!

   Reply
  • Bästa veganska måltiderna: sushi, avokadoröra och pasta, alla slags currygrytor, “nana ice cream”, allt med sötpotatis

   Att öl, vin och tequila är veganskt skadar inte heller

   Reply
  • Wow, so in love with your hair!

   xx Su http://fashiontwinstinct.blogspot.de/

   Reply
  • good photos! have a nice day!

   http://moje-kreacje.blogspot.com

   Reply
  • Vegan here! You should really watch a documentary called Cowspiracy if you want to stay motivated to eat less meat. Don’t worry, it’s not about animal cruelty so it’s not horrible to watch!
   I’m a vegan but i still think I can eat pretty much anything, last night i made a regular pizza that was damn good (nice tomato sauce, olives, onion and pear). You can make creamy pastas using soy or oat creams etc. Anything can be turned into vegan food without losing taste. I feel like the best part about having a vegan lifestyle is feeling so good and light and energetic. The only thing is you need to eat enough! Your portions need to be bigger but i love it because i’m never hungry anymore. I can eat all i want because all my food is healthy. And I love eating and good food so it’s not a problem for me. A lot of people don’t eat enough or just eat salads, and that’s when you start feeling tired.
   If you want, you can check out Jamie Oliver’s FoodTube channel on Youtube, they have really good vegan and vegetarian recipes, stews, burgers, desserts and a lot more. The channel has other foods too but they’re trying to do 30% vegan/vegetarian recipes.

   Well I hope I could help, love your blog so much! Or actually love your style and the way you write about actual important stuff as well.
   Love from Finland:)
   -V

   Reply
  • Jag har varit veggie i över tio år. Tycker det är väldigt lätt att vara veggie i Sverige för det finns så himlans mycket vegetariska/ veganska produkter i butikerna nu :)

   Reply
  • men gud så gott! burgare <3

   Reply
  • Hello Angelica! You are still in Kraków?

   Reply
  • Alltid så snygg!

   Reply
  • åh vad gott det ser ut!

   Reply
  • I’m a vegan and have been on a vegan diet for a year now. I went vegan “by accident” last year, when I just started to be curious about vegetarian/vegan food and started to cook veggie dishes a lot. Then all of the sudden I just stopped buying meat and haven’t done it ever since. Now that I only eat plant based foods, I’ve learned a lot about what plant based diet does for your body and how good it is for your health. I feel so much better, no bloating, no stomach aches or anything like that and I know that I will always want to live this way. I use a lot of lentils, chickpeas, white beans, nuts, seeds, tofu and greens in my cooking and in addition to those I use a lot of veggies, of course. When you put your mind into it, there are actually a lot of good options for dairy products and meat out there, so if you are interested about vegan cooking, it’s not that expensive or hard.
   I have to recommend this document I just watched that really opened my eyes so much more. Its called “Cowspiracy”and it tells about the meat industry and vegan diet – you should watch it, if you are interested about vegetarian/vegan diets:)

   Reply
  • Har varit vegan i ett och ett halvt år och det är nog inte så svårt så for man kommer in i det hela. Man blir så van. Har inte egentligen några speciella mat-tips att komma med förutom att i princip alla dina favoritmaträtter som innehåller kött/fisk/ägg/smör etc går att göra en vegansk version av! Man hittar ju allt så lätt på nätet ändå :) För det mesta är det inga svåra konstiga ingredienser eller tidskrävande projekt heller! Och guuuuud vad man mår bättre. Samt MILJÖN OCH DJUREN. Hade bra!

   Reply
  • Ni verkar ha det så mysigt! :D

   Jag äter inget “rött kött” osv, utan enbart fisk och kyckling och har gjort snart i tre år. Jag mår jättebra och saknar inte köttet det minsta, blir mer “äcklad” av att äta dött djur nu. Lagar mycket kycklinggrytor, lax i foliepaket med lök/smör etc, rotgrönsaker, halloumi, tonfisk osv. men också vegetarisk lasagne, smarriga pastarätter med svamp och nötter etc. Det finns så mycket gott som inte innehåller kött! :D Dessutom byter jag ibland ut mjölk mot havredryck – supergott och veganskt! Lycka till med vegetarisk/vegansk mat! KRAM

   http://fashionbyelin.se
   http://fashionbyelin.se
   http://fashionbyelin.se

   Reply
  • Vegetarburgere er så godt! :D Å kutte ned på kjøtt, melkeprodukter og egg er det beste du kan gjøre for helse, miljø og aller mest for dyrene. Anbefaler : https://www.youtube.com/user/TheQuestForFitness og http://www.veganmisjonen.com/

   Reply
  • your beanie is so cute :*

   http://landing-in-fashion.blogspot.com.es/

   Reply
  • Totally going there when visiting Krakow<3

   http://deadlyinlove.com/

   Reply
  • Fina bilder och så snygg du är!!

   Reply
  • Mm, burgare ser alltid så himla gott ut på bild! :)

   Reply
  • check this girl Freelee Banana Girl, she will gets you many tips :)

   Reply
  • Har varit vegan i nästan två år och aldrig sett tillbaka! Jag älskar mat och har aldrig känt att jag går miste om något. Hemmagjorda burgare är superlätt att göra och blir supergott! Det finns så många alternativ idag, så om det är någon tidpunkt att go vegan så är det nu. Hoppas att du tar det steget och inspirerar dina läsare till något som är bra för djur, miljö och hälsa!

   Reply
  • Been a vegetarian for a year and a half and I feel so much better than before! Really recommend veggie lasagne with carrots, squash, onion, chilli, garlic and tomatoes, it tastes sooo good! Chilli sin carne and spinach-pie are also super good :-)

   I love your blog, hugs from Norway :-)

   Reply
  • Sojakorv tycker jag är gott och quorn. Quorn brukar jag exempelvis ha i lasagne, ibland med champinjoner till också. Jättegott! :)

   Reply
  • anybody knows what kind of camera she has?

   Reply
  • Vi är vego här hemma! :) Har massor med tips på min blogg! :) Kramis fina!

   Reply
  • Wow, your pictures are amazing. You are a great inspiration for me :)
   http://marlinavalerina.blogspot.de/

   Reply
  • Nam, det så godt ut! Jeg er vegan og det jeg liker aller best å spise som veganer er japanske søtpoteter. De er lilla utenpå og hvite inni, og passer godt sammen med grønnsaker og ris, eller bare alene. Jeg baker de i stekeovnen i ca. en time på 250 grader, og da blir de så creamy på innsiden. Jeg pleier alltid å steke alt for mange søtpoteter sånn at jeg bare trenger å gjøre det rundt 2 ganger i uka. Anbefales! Puss o kram :-)

   Reply
  • Fina ni är!

   Reply
  • Är veggie och varit i tre år. Känner att du kan laga PRECIS vad du vill, finns så många bra ersättningar för kött/fisk/kyckling m.m. Höstig soppa? Jordärtskocks-, rotfrukts- eller morotssoppa är super. Flygande Jakob? Quornfileér istället för kyckling, skippa bacon helt eller addera något annat smarrigt (grönsak or what so ever). Tacos? Easy med sojafärs/quornfärs eller bönor om man föredrar det, och apropå bönor så kör en chili SIN carne eller lägg även här i veggiefärs istället för köttfärs. Tacopaj, lasagne m.m. är också hur gott som helst med veggiefärs. Godaste veggielasagnen enligt mig är med varannat lager sojafärs m. tomat och varannat med hackad spenat och mozzarella. Must try!!! Sallad? Kör klassiska basen och lägg i mozzarella/feta, päron, avokado, nötter, sojabönor, quinoa… Hur gott som helst och behövs ingen kyckling för att skapa “mättnad”. Kör hårt!

   Reply
  • Nova Krova = Nev Cov :)

   Reply
  • We have in Poland the best vegetables recipes here: http://www.jadlonomia.com/.
   Hugs

   Reply