Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 19:57 | December 26, 2015

  BOX BRAIDS

  myinspo_angelicablick1

   

  SERIOUS INSPO THROUGH TUMBLR, PNTEREST

   

  MY INSPO: Them box braids that I need in my life asap, Erik Lundin, grillz, old and gold mirrors in my hallway, snapback with faux fur and boyfriend jeans,  beige sweatpants, an old car.. etc.

  _____________________________________

  MY INSPO: Box braids som jag behöver i mitt liv asap, Erik Lundin, grillz, en gammal och gullig spegel i vår hall, keps med en vit fuskpäls och boyfriend jeans, beiga mjukisbyxor, en gammal bil.. etc.


  15 kommentarer  15 kommentarer om “BOX BRAIDS”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Lovely inspo! :D

   Reply
  • Thank you :)

   Reply
  • Inspiring post!
   http://MARTAsFashionDiary.com/

   Reply
  • Thanks <3

   Reply
  • Hi Angelica!
   What is your tumblr account?

   Reply
  • Oh, I don’t have one … but I wanna create one :)

   Reply
  • hur gör du sånna här?

   Reply
  • I photoshop :) kram

   Reply
  • Så fint ?? visst läser du på om culture appropriation innan bara? Sjukt bra artikel om ämnet: http://m.huffpost.com/us/entry/7800126

   Reply
  • Tack fina! Vet mycket väl om vad de är och kan i vissa fall förstå och ibland inte. Jag ska inte gå runt med en prick i pannan, eller bära religösa märken.. de är flätor. Jag är sugen på att fläta mitt egna hår liksom. De anser jag är min egen ensak, om jag vill fläta mitt hår eller inte :) kram

   Reply
  • Men det handlar ju inte om att man absolut inte får fläta sitt hår, jag tycker själv att det är dösnyggt med cornrows och en sten i pannan och henna på händerna! Man kan inspireras från kulturer utan att skapa ett förtryck, men det är såklart en svår balans, har själv problem med det ibland, men det går ju givetvis. Se på t.ex Angelina Jolie, som klär sig med sjal och sten i pannan och flätor när hon rör sig i kulturer där det används, som ett tecken på att “javisst, jag uppskattar kulturen sjukt mycket och jag vill lära mig mer om den!”. Som sagt, svår balansgång, tror ju inte att man kommer någon vart med att ständigt klä/uttrycka sig efter sin egna kultur. Ett mångkulturellt samhälle är ju det vi strävar efter! Men att ta del av en kultur och leva sig in i den är en annan femma än att bara ta något för att det är snyggt och sätta det som “sitt egna” märke (OBS Iggy Azaela…). Tror inte att du har som mål att förtrycka någon, så kör på med din stil och ditt kulturella utforskande! Du är grym.

   Reply
  • Tack snälla att du tog dig tid att svara! Jag tycker att du är awesome <3 jag menar inte att du inte ska fläta ditt hår och jag tror inte att du har för avsikt att förtrycka någon. Just culture appropriation är himla svårt och jag är inte heller någon expert. Men jag tänker att du som är en sådan förebild har en stor möjlighet att också dela med dig av kulturen bakom det du inspireras och influeras av. Det kanske går att jämföra med olika typer av konstformer, det är ju tråkigt om någon tar en bild man har tagit eller något man som man skapat som betyder mycket för en som man jobbat riktigt hårt och länge med rakt av – utan att ge dig som skapat någon som helst kred eller uppmärksamhet. Men om man istället berättar om ursprunget, var det kommer ifrån, vad det betyder etc, så skapar man inte bara förståelse för – och uppmärksammar själva inspirationskällan utan också kring personen/personerna bakom. På samma sätt tänker jag att om man uppmärksammar de kulturer som man inspireras av och tar reda på var de olika uttrycken och utseenden betyder, varför de används o.s.v. så är man med och lyfter hela kulturen – det blir liksom culture appreciation, istället för appropriation :)

   Jag hoppas att det gick att förstå! Kram!

   Reply
  • Hi Angelica, I love your inspo posts! Do you have pinterest? X

   Reply
  • I love those braids too!
   Lunie Chan – Le Blog

   Reply
  • sexy and seductive.

   Reply