Det förekommer cookies på angelicablick.se. Genom att fortsätta läsa på angelicablick.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

 • Categories
 • ABOUT
 • Archive
 • 18:56 | March 15, 2020

  Bali Diary

  At our first villa in Uluwatu
  / Vår första villa i Uluwatu

  Dreamy bedroom I have to say!
  /Drömmigt sovrom eller hur!

  Loved the interior 
  /Älskade inredningen

  Me chilling at the beach by our villa :) Uluwatu was way calmer than Canguu with I liked
  / Jag softandes på stranden :) Uluwatu var mycket lugnare än Canguu vilket jag gillade

  1.The sky was so beautiful many days during our trip! 2. Me wearing Ole henriksen plunge mask – love it! Get it HERE.
  /1.Himlen var så fin många kvällar på Bali! 2. Jag maskar med Ole Hneriksen plunge mask – älskar den! Finns HÄR!

  This place in Canggu was so nice :) The loft!
  /Gillade de här stället i Canguu :) the loft!

  More days in the sun ♥ Wearing a bikini from Lahana, HERE
  / Mera dagar i solen ♥ Bikini från Lahana, HÄR

  It’s always so much fun to have friends all over the world ♥ Met up with these cuties for dinner now of the night!
  / Det är alltid så kul att ha vänner över hela världen ♥ Mötte upp dessa puddingar för middag en kväll!

  1.Me and this cute hat! Bikini from Lahana again :) 2. My babes – Hanna and humlan at the beach!
  /1. Hittade en söt hatt! Bikini från Lahana igen :) 2. mina babes – Hanna och Humlan på stranden!

  Our second home! I have a friend – Rochelle – who lives in Bali!
  So we stayed in their house for a couple of nights when they were gone. Such an amazing place!
  / Vårt andra hem! Jag har en vän – Rochelle – som bor på Bali! Så vi bodde hos dom under ett par dagar! Så fint ställe!

  1.I also found a gym I went to a lot – Bali body factory! Such a good place!! 2. Butter&Hazel bikini & hat – designed by my friend Benthe!!
  /1. Gymmade på ett ställe med – Bali body factory! Så bra ställe!! 2. Bikini och hatt från Butter&Hazel, ett märke av min vän Benthe!!

  Rochelles place – Pool view  from my balcony ♥
  /Rochelles ställe – Poolen från min balkong ♥

  Fooood! So much good food in Bali. Unfortunately it always makes you sick. I got so sick during this trip ( read about it further down in this post). And I don’t know why.. I’ve never had one single friend who haas visited Bali and NOT gotten sick. Have you? Please tell me! How come it’s like that??
  /Maaaaat! Massa god mat! Dock blev jag så sjuk här på resan ( läs om de längre ner). Och jag vet inte varför.. men alla jag känner som varit på Bali blir alltid sjuka. Har inte en enda kompis om inte blivit de. Har ni haft tur där? Snälla berätta! Eller om ni blivit sjuka.

  1.Can’t wait to get these images from this camera! Coming this week!! 2. Benthe, me and hanna ♥
  /1.Längtar tills dess bilder är framkallade! Senare i veckan°! 2. Benhte, jag och Hanna ♥

  Last place in Canggu! This is hours before I got hospitalized and SO SICK. Little did I know….
  / Sista stället i Canggu! Detta är bara någon timma/timmar innan jag blev SÅ SJUK. Little did I know..

  1.Our kitchen! 2. Me chillin’…..
  /1.Vårt kök! 2. Softar sönder…..

   

  SNAPSHOTS FROM BALI

   

  Hiii guys! How are you in the middle of this crazy stuff happening in the world with Corona? I hope all of you are ok ♥ if not: sending you loads of love and get-well wishes and hope that it’s soon over so you can be healthy again. LOVE!

  Well, my Bali vlog is on it’s way so until then I wanted to share some snaps with you :) from my trip. That went from good to a living hell I guess.
  Yeah.. i gotta be honest. I was in Bali like 5 years ago with André and at that time we also got sick but way, way, waaaaaaaay lighter. just like a bit of Bali belly I guys ( the thing that, that is an actual word freaks me out…). And at that time we didn’t find Bali that good… We didn’t fell in love with it. So after that we didn’t go back either.

  Then 2 years after ( like three years ago) my cousin went there for a holiday and got so sick he almost lost his life like two times. He was hospitalized for 3 weeks and he almost died 2 times during that period of time. It all ended up with him removing his entire spleen and needs to go on meds for the rest of his life, visiting the doctor every 6-12 months for check-ups.
  He got salmonella in his spleen and they couldn’t find what was wrong with him. He went to the hospital NUMEROUS times but all they could see was that his sedimentation was over 300 and a fever at 40 degrees.. but they just sent him home since they couldn’t see what was wrong with him. Well, at last they did a scan and just saw this big black hole in his stomach. The salmonella had eaten up his spleen so he was hours from dying.

  with that said I was never encourage to go to Bali again since I also often hear that everyone that goes there get salmonella. But I thought that ” nah that can’t be right – they just have to be very unwary when they eat/do stuff.. I’ll just be extra careful” and went to Bali with my friends.

  It all ended up with me being hospitalized in Bali from gettin Salmonella, amoebas and another infection. perfect. So after that I flew back home and was hospitalized here in Sweden too. And in bed for 10 days after coming home. So yeah, I did have a nightmare of a trip…

  I’m so thankful tho for my friends who helped me so much during this time! THANK YOU ♥
  But with that said: Have you been to Bali and NOT gotten sick? Every person I’ve talked to ALWAYS get sick after been there. Do you know why? How come? Please let me know. BUT BESIDES from getting sick, Bali is a beautiful place with so much nice people. I just don’t undedrstans why people get so sick..?

   


  29 kommentarer  29 kommentarer om “Bali Diary”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag var på Bali för 10 år sedan. Har aldrig varit så sjuk. Feber, spydde, lös i magen, hemsk värk i magen. Fick inte behålla någon mat. Blir sällan sjuk här hemma. Min mage var faktiskt inte helt bra på ett par månader efter jag kom hem. Fick höra att det kallas ”balimage” och att nästan alla turister drabbas mer eller mindre. Hoppas du mår bra nu.

   Reply
  • Ja fyran :( du är inte den enda!Samma för mig.. usch, så så sjuk. <3 nu mår jag bra ifrån de men de tog som du sa: en månad innan magen var normal igen!

   Reply
  • Var på Bali i 5 veckor och har en kompis som bodde där i ungefär ett år. Jag blev inte alls sjuk och inte hon heller om vi tänker matrelaterat, (hon fick denguefeber). Vi åt veganskt hela tiden. Har hört att många blir jättesjuka av att äta kött där så man avråder folk från det. 🌟

   Reply
  • Åh vad bra! du är den första!! Jag åt typ bara veggie med ( fisk någon gång) men blev ändå sjuk ;:(((

   Reply
  • Åh herregud vad det är vackert alltså!! <3

   Reply
  • Ja de är fint :)

   Reply
  • I never had any stomach issues while i was in Bali over a period of two weeks but i did get a nasty rash on my skin.
   Some people i were with had some stomach pain. It’s probably caused by change of environment, people there are already adapted to some type of bacteria

   Reply
  • ouch! I hear you :) Well that’s not 100 true… every person get salmonella so that is not “change of environment” – that is an actual bacteria that makes everyone sik. I’m happy I’m good now from that tho :)

   Reply
  • Jag och min sambo va där för ca 1 1/2 månad sedan och vi blev inte sjuka! Jag är vegetarian men han äter allt :)

   Reply
  • Gud vad skönt! Du och kommentaren över är dom första jag hört som inte blivit sjuka!! Jag äter också bara veggie mer eller mindre ( fisk ibland) men blev ändå sjuk :(

   Reply
  • Jag har hört att det är pga de har avloppsrör ut i havet osv, så det är “lätt” att bli sjuk om en badar i havet osv där.. Men vet inte om det är en skröna.

   Reply
  • Jag badade inte i vattnet alls :/ jag var superförsiktig med allt. Åt typ bara vegetariskt, ingen is, duschade med stängd mun, tvättade händerna, spritade dem, åt bara på “bra” ställen med mycket turister, åt inte med händerna osv. Men ändå :/

   Reply
  • Wow, it looks like PARADISE! But of course, it sucks if you all get sick and can’t enjoy it / the time after :( PS: I love the matching bikini and hat x

   Love from Anita / https://dinewinelove.com/

   Reply
  • its so beautiful! even tho I got sick – its still a pretty place :) thanks babe! love xx

   Reply
  • Jag var i Bali med några vänner i en månad utan att vi blev sjuka. Vi fick tips att inte äta kall mat, alltså ingen sallad, is, smoothie eller liknande då det kan vara oklart hur sallad etc sköljs. Inte särskilt kul då det är allt man vill äta när man är där :D
   Vi åt inte heller någon frukt utan ha sköljt den med köpt dricksvatten.
   Vi reste runt asien i 6 månader och levde efter den principen och blev inte sjuka i nåt land. Känns som det är mycket som väger in så kanske var det bara tur!

   Reply
  • Gud vad skönt!! Jag åt ju kall mat så de kan ju vara de – men de var därför vi enbart gick på dom där RIKTIGT turistiga ställena för de känns ju som dom har koll, men nej kanske inte. Annars åt vi mest egenlagad mat och vegetariskt! Men ja tillagad mat och INGET kallt om de inte är på flaska/burk typ ( cocoa cola tex på burk från kylen). KRAM!

   Reply
  • Hi! I went to Bali and to Laos & Cambodia as well. I didnt have anything apart from the usual (softer stomach) u know which is common with just having different bacteria than usual. It really is not anything specific to do with Bali, ofc! It’s just that the bacteria is differen in other sides of the world. I think I prevent getting sick with eating vegan food as well. As salmonella etc is usually carried by animal products. Thats something to consider when travelling to warmer climates! I also dont eat raw veggies in asia etc cause they are washed with tap water, whick can be drank by locals but not tourists cause of the different bacteria as well. Also always checking what ice cubes are made of, never having tap water ice cubes 🙏🏻 So the safest way to go- always have cooked meals (kills bacteria) and no animal products! Lots of love💛 btw seafood can also be unfresh and cause lots of stomach problems! As well as milk & eggs.

   Reply
  • HI! OH okey . but still, a bit of problems with the stomach. I mean… I travel to Maldives, Thailand and India and didnt’t get any of that – but Bali.. every time. And ALL my friends. Hanna who I traveled with, she’s been to Bali 5 times and she got sick every time. So it’s not just “bacteria” cause everyone of my friends got SEVERE salmonella. That is just not a “bacteria” it’s worse. I’m not judging Bali – Im just wondering how come since I haven’t heard it about any other placer ( besides India and Egypt maybe) that so so many people get sick from food. So it’s just curiousness! Yes vegan is good – but salad is still bad to eat too in Bali since they usually wash their stuff in their own water so that doesn’t always work either. I’m also very allergic to nuts and sensitiv to soy so vegan isn’t an option for me :/ vegetarian is ofc but there you have the eggs an diary. Well well thank you for your comment :) LOVE

   Reply
  • Ahh how horrible! I’m so so sory for everyone close to you that has gotten ill. :( So very strange! I myself used to get sick in asia and africa before I changed to vegan (always cooked tho so i agree with u) food and some of my family got sick too in laos/cambodia and they are not vegan. This is so so strange and defo something that needs to be resolved to tourists could feel safer in bali and other places!! I love bali so much tho, i need to be careful next time I go as well. Hope you stay healthy now! <3

   Reply
  • Just a thought I had – could a reason for this crazy salmonella thing be in addition to meat- eggs? Since that is something that probably most tourists eat for breakfast like everyday and is something that ofter carries it… man this really is something that needs to be looked after and resolved, so that we can travel without this fear!! All the best to u beautiful🖤 thanks for the inspo always

   Reply
  • Blev extremt sjuk på väg hem från Lombok till Sverige. Hamnade på sjukhus 6 dagar i ett land i Asien där vi mellanlandade på väg hem. Blev hämtad med ambulans från flygplatsen och låg på intensiven till en början då jag var så fruktansvärt dålig. De hittade aldrig orsaken men symptomen var som en magsjuka fast gånger 10. Var så dålig att jag inte mins ambulansen eller de första 24 timmarna på sjukhuset. Men efter många samtal med läkare på så tror de att jag fick i mig bakterien genom en omelett jag åt till frukost samma dag som jag insjuknade. Ägg som är dåliga kan göra än väldigt sjuk och förmodligen hade jag en annan infektion sedan innan i kroppen som jag inte visste om ännu men som bidrog till att det blev så illa. Fruktansvärd upplevelse men vi fick fantastisk sjukvård där vi var, även en annan insjuknade som jag reste med och blev inlagd samtidigt, hade smakat av samma omelett. Vi fick super bra vård på plats och hjälp av SOS international. Vi hade rest runt i regionen i 3 veckor och blev sjuka sista dagen så lite tur hade vi ändå. Har även blivit sjuk efter hemkomst från en annan resa till Indonesien/Bali men inte alls så illa och behövde inte söka sjukvård den gången.

   Reply
  • låter typ som de jag fick… Jag blev SÅ JÄVLA DÅLIG. Kommer heller knappt ihåg nått.. svimmade, de bara flög ut från både mun och rövhål på mig. Fyfan. Värsta ever. Blev inlagd på Bali, flyg hem och hamnade på infektion i Sverige och fick ligga kvar där med. Usch hemskt!!!! <3

   Reply
  • Ush, jag förstår dig. Liknar det vi var med om. När det går så fort blir man extremt uttorkad med på väldigt kort tid. I ett sånt läge vill man ju bara hem och man känner sig extremt maktlös. Vi blev inlagda på olika avdelningar men efter ett tag så flyttade de oss så att vi fick ligga på samma avdelning vilket gav lite mer trygghet eftersom vi var så långt hemifrån. Vi fick söka söka sjukvård även i Sverige efter att vi kom hem men de kunde inte häller hitta exakt vad det var. Tog ca 4 veckor efter att vi blev utskrivna från sjukhuset innan vi mådde som vanligt igen. Undviker nu mera alltid ägg och omelett när jag är ute och reser. Men sen finns det ju massa annat man kan bli lika sjuk av.

   Reply
  • Blev inte det minsta sjuk under mina två veckor där i år, och typ inte sällskapet på 6 pers heller. Förra året var vi två pers där också helt friska…Samt tidigare vänner som varit där har haft det chill. Hade ingen aning om detta och blev lite nojjig nu för framtida besök. Var inte heller försiktig alls. Weird. Krya

   Reply
  • Alltså, hade inte alls insett att Bali Belly är ett fenomen!

   Två år sedan besökte min kompis Bali med ett gäng på 6 killar. Alla utom en kille (hade precis spenderat en vecka i Indien och varit magsjuk där) var magsjuka hela resan. Var själv där med min pojkvän ungefär samtidigt, två veckor gick bra men såklart fick båda världens sprutdiarré precis i tid för 22 timmars hemresa. Då är jag vegan och vi åt bara på ställen rekommenderade av andra veganska turister. Vi badade bara i havet en gång, och det var utanför Gili. Verkligen mystiskt. Tur att du fick rätt vård och kom hem helskinnad!

   Reply
  • Oj!! Jag har faktiskt inte hört det här förut. Jag själv har varit på Bali 2 gånger, ca 3 månader, och varken jag, min pojkvän eller någon vi mötte där har blivit sjuk och vi har ätit i princip allting, förutom kranvattnet. Förstår inte om vi helt enkelt har varit lyckligt lottade. Det låter verkligen fruktansvärt att bli såpass dålig!!! ☹️ Kärlek <3

   Reply
  • jag var på Bali för 3 års sen, och efter typ femte dagen så blev jag så dålig i magen.
   Det var efter att jag drack en drink på ett ställe som vi hade ätit på innan, utan problem. Vi skulle vara iväg i 3 veckor och resten av semestern hade jag magknip, kunde inte äta och var tvungen att ha närhet till toalett… så ja, jag kunde knappt göra nånting.. Men tänkte att det bara var jag, för har IBS mage. Haft problem när jag varit i Thailand också. Men hört också många som drabbats av det. Så jag kommer nog inte åka till Bali igen… tyvärr!

   Reply
  • That sounds so horrific! I actually just left Bali and I didn’t get sick. Maybe I was just really lucky …. but I also made sure to not eat anything raw, except fruits that have an outer peel to protect them. I didn’t eat any salads, just cooked veggies in rice or curry sauces. I’m glad you are feeling better! I just watched your Bali blog so I was shocked the trip ended so badly! Seems like you had a lot of fun before that <3

   xx

   Mariamma
   http://mariammairis.com

   Reply
  • Hej! Jag har varit på Bali två gånger och jag blev inte sjuk en enda gång. Första gången var jag där i en månad och andra gången två veckor. Jag har hört om “Bali belly” men aldrig läst på så jag och mina vänner var inte alls försiktiga och ingen har blivit sjuk heller. Det enda jag fick var förstoppning (helt tvärtom haha..) men ingenting annat!

   Reply